Sleeper (samo naizgled običan automobil)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Sleeper (samo naizgled običan automobil)

Post od Uroš S. »

A sleeper or Q-car is a car that has high performance and an unassuming exterior. Sleeper cars are termed such because their exterior looks little or no different from a standard or economy-class car. ...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

pomenuo sam tvoj auto jer sam se svojevremeno lozio na taj Clio RS koji imas, a posle i na facelift istog auta, a i ti si kacio jednu sliku svog auta u topic...

eto i dobrog pitanja za vas koji vozite jace automobile, koliko cesto nailazite na sleepere, koji su to automobili? moze i neka anegdota...

kakav Civic je u pitanju?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Naš prosečan mentalitet i sleeper auto su dijametralne suprotnosti, ovde je popularnija što veća felna sa polovnom gumom nego neki ozbiljan tjuning i točkovi koji bi to zapravo prikrili donekle.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Civic je fabricki 1.6 sa 160ks. Dok ga je kum vozio ovakav model to je bilo valjane od smeha, nisi mogao da ubedis ljude da je motor svega 1600 kubika. :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ja vozim 150ks na 15" felnama bele boje, jel' je i moj auto sleeper? :mrgreen:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mene je svojevremeno odvalio Kadett C ode semafora do semafora koji je, kako sam kasnije saznao, imao 120ks pod haubom. Auto je bio malo spušten i felne i ništa drugo spolja....nikakav GTE, ništa...Ja sam tada imao 20-ak godina i nisam imao baš oko za sleepere jer to kao kategorija i nije postojalo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Po netu u ovu klasu trpaju svaki M, RS, AMG itd.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

To je jako relativan pojam, zavisi iz cije perspektive se gleda. Za nekoga ko ne zna i E63 estate i RS6 su sleeperi jer su karavani, dok ljudima koji znaju, sleeper moze da bude samo neki ozbiljan tuning motra bez ikakvih kozmetickih prerada, mada i u tom slucaju ima stvari koje se vide, kao sto su velicina tockova, diskova, visina itd...
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

kapor napisao:Civic je fabricki 1.6 sa 160ks. Dok ga je kum vozio ovakav model to je bilo valjane od smeha, nisi mogao da ubedis ljude da je motor svega 1600 kubika. :)
To cudo ide neuporedivo bolje od mog Civic-a... Tad je Honda stvarno imala dusu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Onda su najbolji sleeper-i moderni V6 dizeli koji su za vecinu samo glomazni traktori a mogu da postroje veliku vecinu automobila koji se smatraju za jurilice :D
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Pa sad neki 530d ce ici onako kako se ocekuje od automobila te klase, dok je M5 potpuno druga prica.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Floyd napisao:Onda su najbolji sleeper-i moderni V6 dizeli koji su za vecinu samo glomazni traktori a mogu da postroje veliku vecinu automobila koji se smatraju za jurilice :D
Oce to samo ako ima kubikazu kao kamion. ;)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ne mora da znaci...
floyd je, po mom misljenju rekao nesto sto malo ljudi uopste poima ( ako je to hteo da kaze ), da postoje velike razlike izmedju izgleda, performansi i namene automobila. drugim recima, da li je sleeper audi q5 3.0tdi koji izgleda isto kao i bilo koji q5 ( valjda, barem meni, posto me cela gama automobila audija, izmedju ostalih, trenutno ne interesuje isto kao sto ce i klio kao kaporov za mnoge biti "samo jos jedan mali reno", kako rece jednom covek sa ovog auto foruma ) kojem nisam mogao da se odlepim ni duzinu auta na autoputu pri medjuubrzanju 80-180?
eto, onda moze i on sasvim ravnopravno da se svrsta u sleepere.
sa druge strane, mali nasvirani automobili koje jedan 530d moze da postroji, makar bili ubedljivo sporiji, kao recimo svift sport ili tvingo rs, ce nekome pruziti sto puta vece uzivanje u voznji nego ta velika limuzina...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma zezam se, sta se odmah lozite :D

Dragane, apsolutno podrzavam tvoj stav i uvek (ako postoje mogucnosti) treba voziti ono u cemu se osecas najlepse...nismo svi isti, niti bi trebali da budemo :)
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Po mom misljenju 550i nije sleeper,pogotovo ne sa bedzom "550i".No dobro,ne kazem da sam ja upravu ;)
Odgovori