Alat
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Alat
Sto valja uglavnom je skupo, sto ne valja...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
kaze cale da valja otici subotom, imas polovnog alata a dobrog, nedeljom slabo, bas slabo
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Naravno da pratimaleksa napisao:Hladno...![]()
Gledaj na kupujemprodajem...

http://www.kupujemprodajem.com/IRONSIDE ... d=52838217
A na "najlonu" od setova samo najjeftinija krdza.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo je po meni previse para za hobby alat, sem ako bas nisi raspolozen da das tolike pare. Pogledaj nemacke sajtove, ako imas nekog da ti doturi.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Za te pare mozes kupiti sve sto ce ti ikada zatrebati i to u dobrom kvalitetu, ne racunajuci elektricni alat. Ovaj set je dobar, vidim da preko kosta 500 evra, ali je previse detaljan i nakrcan nastavcima koje realno neces imati priliku nikad da upotrebis. Ja nesto nikad nisam voleo setove jer imaju i viska i manjka u odnosu na ono sto mi treba. Ja sam uzeo Curver kofer, jedan od najvecih, a da nije na tockove, i lagano krenuo da ga punim. Kako mi sta zatreba, a nemam, ili kako se cega setim, tako odem do Woby Hausa i kupim. Nesto sam kupovao i u Baumaxu i Praktikeru u Madji... 5-10 evra po alatki, ne dajem vise. I to bude solidan kvalitet, Lux Tools ili Unior.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Tako se i kupuje alat osim ako baš imaš viška para. Realno, 50% stvari iz ovih setova ne koristimo ni mi "profesionalci" a kamo li amateri.
Kupiš ono osnovno i dodaješ po potrebi ahvala Bogu, alata ima na svakom koraku, kvaliteta više nego dovoljnog za amatera, nije baš sve tako crno
Kupiš ono osnovno i dodaješ po potrebi ahvala Bogu, alata ima na svakom koraku, kvaliteta više nego dovoljnog za amatera, nije baš sve tako crno

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Neki "fond" koji sam zamislio za pocetak je nekih 250-300 evrica i za sada sam pazario set burgija i bitova koje sam pominjao (https://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/a ... -57686.jsp) i hteo bih pored toga neki solidan set "gedora", klesta i srafcigera, pa cu kasnije polako da dokupljujem sta treba kad zatreba.Delija napisao:Vec imam svasta nesto tako na komad (ne sve sto mi treba), ali bas hocu da kompletiram sa jednim kvalitetnim setom, na koji cu polako da nadogradjujem "egzotiku". Sad bar imam svoju garazu, pa je vreme da krenem sa tim
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Znam da nije teme, al me povuklo da pitam. Eto čim dobijem odgovor nek se brušu postovi (a pristajem i na ćušku ako postoji konkretna tema
)
(ili nek pripomogne neko od amatera, sakupljača alata) kako da fiksiram osovinu u rotoru za kućni aspirator (matori Sever, ko zna koji model al to nije ni bitno)?
Osovina počela da šeta, a na nju je fiksiran ventilator. Onda ventilator počne da drči i stvara otpor jer dokačinje o masku haube... Po ps-u ima neke dihtunge (diht gumice), al su očigledno pustili. Da uzmem da zavarim
elektroda je većeg prečnika od osovine, pa ne ide.

"Profesionalac"nuk napisao:ne koristimo ni mi "profesionalci" a kamo li amateri

Osovina počela da šeta, a na nju je fiksiran ventilator. Onda ventilator počne da drči i stvara otpor jer dokačinje o masku haube... Po ps-u ima neke dihtunge (diht gumice), al su očigledno pustili. Da uzmem da zavarim

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ako je stari Sever, dotegni kol'ko možeš 
Teško da se to samo otpustilo, veća je verovatnoća da ležaj ili biksna, kako je već rešeno, ima lufta od godina upotrebe, to bi trebalo demontirati, očistiti od masnoće i uraditi blagi remont, pod uslovom da je izvodljivo i isplativo uopšte

Teško da se to samo otpustilo, veća je verovatnoća da ležaj ili biksna, kako je već rešeno, ima lufta od godina upotrebe, to bi trebalo demontirati, očistiti od masnoće i uraditi blagi remont, pod uslovom da je izvodljivo i isplativo uopšte
Gde kupujete Unior alat, sad kad se zatvorio Merkur?
Negde gde mogu da prosetam sa korpom, pa kupim i ono sto mi ne treba
Negde gde mogu da prosetam sa korpom, pa kupim i ono sto mi ne treba