Tacno znam sta zelim od sledeceg auto, imam i okvirnu cifru koliko bi ga platio, jedino se jos malo dvoumim izmedju klasa sportske limuzine i SUV.
Ono sto mi je bitno jeste da auto bude iz vise klase (i prostorno i u svakom drugom smislu), motorizacija dizel sa sto vise snage, automatik, ako postoji opcija onda 4x4 pogon i vazdusno ogibljenje.
Gledao bi mladji polovnjak sa malom kilometrazom i jos uvek pod garancijom. A u igri su sledeci modeli:
Audi A8 4.2 TDI, Prednosti: fantastican enterijer, snazan motor, odlicna oprema kod vecine... Nedostatci: malo suzdrzan dizajn eksterijera, mali prtljaznik
Audi A7 3.0 Bi-TDI, Prednosti: ima apsolutno sve sto mi je bitno, Nedostatci: pristup zanjoj klupi, ima konkurente iz iste klase koji su atraktiviji
Audi A6 Allroad Quattro 3.0 Bi-TDI, Prednosti: najbolje izbalansirane karaktiristike za nase uslove i potrebe, prtljazni prostor, klirens, Nedostatci: cena, nisam ljubitelj karavana
BMW 640xd, Prednosti: najatraktivniji auto u klasi, Nedostatci: nema vazdusno ogibljenje, cena
BMW X5 4.0d, Prednosti: osetno povoljniji od Cayenna, veliki napredak u odnosu na proslu verziju, izuzetno pozitivno iskustvo sa test voznje, Nedostatci: manje pozeljan od Cayenna, vazdusno ogibljenje samo na zadnjoj osovini
Porsche Cayenne Diesel S, Prednosti: najbolje ogibljenje, najbolje performanse, omiljeni brend, dizajn, Nedostatci: cena, pitanje da li mi odgovara klasa
Maserati Ghibli, Prednosti: brend, dizajn, utisak iz voznje, redak na ulicama Nedostatci: cena, snazniji motor, 4x4 pogon, vazdusno ogibljenje, servisna mreza (najvise nedostata a u vrhu liste interesovanja)
Jaguar XJ, Prednosti: cena, relativno redak na ulicama, Nedostatci: dizajn enterijera, 4x4 pogon, performanse naspram konkurencije, servisna mreza
Interesantan zato sto u tako visokoj klasi uz dozu aristokratije ima korektnu cenu a pruza sve sto je potrebno.
Range Rover Sport SDV8, Prednosti: osvezenje u klasi i veliki napredak u odnosu na stariji model, dizajn, zavrsna obrada, imidz, Nedostatci: vozne karakteristike na suvom naspram Cayenna, manje sportska nastrojenost koja je meni potrebna, odrzavanje
A uz nabrojane uvek u kombinaciju moze upasti i neki bas vrhunski A6 ili BMW 5...