Majstori za izbegavanje
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Majstori za izbegavanje
Ovo ti je za nauk, sledeći put prvo pitaš i ne odvajaš se od kola dok rade
Negde to ne moze, stacioniraju te u cekaonicu
Mercedes i Toyota recimo.
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Za ovlašćene servise ok, više se odnosilo na ovakve servise zbog kojih je tema pokrenuta
Ima i neovlascenih gde ne moze, ali redje.
Naravno, uvek treba proveravati sve sto rade, koliko se moze.
Takodje za izbegavanje Mercedes servis Petrovic u kaludjerici.
Stavlja krs delove, a nenormalno naplacuje, plus ne znaju da rade bas najbolje.
Sada upravo menjam nosac menjaca koji je on menjao pre 30000km.
Stavio je neki Febi valjda, koji kosta fazon 1800 dinara, a tri puta bolji kosta 2300.
Vozi se juce sa mnom decko koji drzi servis Lukic i akze da kupa nosac menjaca, te da nekada servieeri stavljaju losiji zbog 300 kinti, posto smo poceli pricu o Ml benzincu koji mu je ostavio auto sa 2l goriva, pa kako voze s klase na invalida i popravljaju polovnim delovima...
Skine danas nosac i pokaze mi da je Petrovic stavio bas taj jeftiniji.
Da ne kazem sto mi je za to uzeo 5000 dinara, a ovde za tri puta bolji 3300 dinara, to jest 2300 deo i 1000 ruke.
Isto mi Petrovic uradio mali servis za 18000 dinara, navidni Hengst, skinu mi delove, ono neki Action, kurac, palac, strasno.
Stavi mi Lukic sve Hengst, Mobil esp ulje, 13500 dinara.
Sve preporuke za Lukic servis na autokomandi, vec 2,3 intervencije momci obavljaju bez greske i iznenadjujuce jeftino sa najboljim delovima.
Svuda mi za ispravljanje greske na kopci pojasa trazili 5 soma, Lukic to naplatio 500 dinara.
Sent from my Sony
Naravno, uvek treba proveravati sve sto rade, koliko se moze.
Takodje za izbegavanje Mercedes servis Petrovic u kaludjerici.
Stavlja krs delove, a nenormalno naplacuje, plus ne znaju da rade bas najbolje.
Sada upravo menjam nosac menjaca koji je on menjao pre 30000km.
Stavio je neki Febi valjda, koji kosta fazon 1800 dinara, a tri puta bolji kosta 2300.
Vozi se juce sa mnom decko koji drzi servis Lukic i akze da kupa nosac menjaca, te da nekada servieeri stavljaju losiji zbog 300 kinti, posto smo poceli pricu o Ml benzincu koji mu je ostavio auto sa 2l goriva, pa kako voze s klase na invalida i popravljaju polovnim delovima...
Skine danas nosac i pokaze mi da je Petrovic stavio bas taj jeftiniji.
Da ne kazem sto mi je za to uzeo 5000 dinara, a ovde za tri puta bolji 3300 dinara, to jest 2300 deo i 1000 ruke.
Isto mi Petrovic uradio mali servis za 18000 dinara, navidni Hengst, skinu mi delove, ono neki Action, kurac, palac, strasno.
Stavi mi Lukic sve Hengst, Mobil esp ulje, 13500 dinara.
Sve preporuke za Lukic servis na autokomandi, vec 2,3 intervencije momci obavljaju bez greske i iznenadjujuce jeftino sa najboljim delovima.
Svuda mi za ispravljanje greske na kopci pojasa trazili 5 soma, Lukic to naplatio 500 dinara.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Evo, pitao drugara, on je isao kod Janke pre par godina, poceo da mu brljavi ECU, ovaj hteo da menja komp, pa instalaciju, covek nije znao sta radi. Onda je otisao u specijalizovani servis i resio problem za dan-dva.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Cek jel to Janka sto je radio elektroniku bio tamo kod Novosadskog sajma?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma jok, kod ovog sa linka je bio.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=-avpx8UTakI

Mislis da toga ima i kod nas?
Pored ovoliko poznavaoca?
Pa ja mog majstora ne mogu nagovoriti da mi zameni kocionu tecnost, a kamoli da je sam sam "zameni"

Pored ovoliko poznavaoca?

Pa ja mog majstora ne mogu nagovoriti da mi zameni kocionu tecnost, a kamoli da je sam sam "zameni"

Toyota servis Zivkovic na smederevskom putu.
Zeleo bih da podelim svoje katastrofalno iskustvo u vezi ovog prevarantskog servisa. Dobronamerno savetujem sve koji pomisle da odvezu svoju Toyotu u doticni servis da razmisle jos jednom. To je ekipa koja preprodaje Toyota vozila na nacin da smanjuju kilometrazu i sve na foru da je auto bio u vlasnistvu supruge vlasnika i na pricu da je auto kupljen u Srbiji i redovno odrzavan u tom servisu. Ne verujte ovoj prici vec dobro proverite sve pre nego se upustite u taj rizik.
Inache isti servis ugradjuje polovne i falsh delove a naplacuje ih kao nove originale. Jednom coveku koji inache radi u policiji su prodali auto koji je varen na sredini ( sastavljen od dva slupana).
Za poresku inspekciju, poruka da lik ne izdaje fiskalne racune. Ukoliko je potrebno dajem dozvolu administratoru da me nadlezne ustanove kontaktiraju na mail a ja cu im rado dostaviti servisnu knjigu ne pokrivenu racunima
Molim vas da shvatite ovo ozbiljno, nazalost ja sam iskusio sve ovo na svojoj kozi.
Zeleo bih da podelim svoje katastrofalno iskustvo u vezi ovog prevarantskog servisa. Dobronamerno savetujem sve koji pomisle da odvezu svoju Toyotu u doticni servis da razmisle jos jednom. To je ekipa koja preprodaje Toyota vozila na nacin da smanjuju kilometrazu i sve na foru da je auto bio u vlasnistvu supruge vlasnika i na pricu da je auto kupljen u Srbiji i redovno odrzavan u tom servisu. Ne verujte ovoj prici vec dobro proverite sve pre nego se upustite u taj rizik.
Inache isti servis ugradjuje polovne i falsh delove a naplacuje ih kao nove originale. Jednom coveku koji inache radi u policiji su prodali auto koji je varen na sredini ( sastavljen od dva slupana).
Za poresku inspekciju, poruka da lik ne izdaje fiskalne racune. Ukoliko je potrebno dajem dozvolu administratoru da me nadlezne ustanove kontaktiraju na mail a ja cu im rado dostaviti servisnu knjigu ne pokrivenu racunima
Molim vas da shvatite ovo ozbiljno, nazalost ja sam iskusio sve ovo na svojoj kozi.
Ovde ima svega samo ne iskustva. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sve je ovo jedno veliko lose iskustvo 
Namera mi je da pokusam ostale potencijalne zrtve da spasim. Inache postoje puno foruma i postova na tu temu i ovo je samo jos jedna potvrda. Ja sam nazalost kasno sve to zasnao.
Poz

Namera mi je da pokusam ostale potencijalne zrtve da spasim. Inache postoje puno foruma i postova na tu temu i ovo je samo jos jedna potvrda. Ja sam nazalost kasno sve to zasnao.
Poz
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Bilo bi lepo da konkretno napises sta se tebi dogodilo i kakve su oni propuste napravili. Uopstena prica kako neki servis ne valja nista ne znaci.
Inace da se Toyotama spustaju kilometraze, k to kupljenima u Srbiji nije nista novo. U Nisu ima ogromno taxi udruzenje sa Avensisima, koje, kako mi rece jedan njihov taksista, redovno servisiraju na raznim mestims, ps im vrate i po 200,000 km pre prodaje.
Zato obavezno, ako gledate Avensise, obratite paznju ako su iz Nisa.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Zato obavezno, ako gledate Avensise, obratite paznju ako su iz Nisa.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
opste poznato kad je toyota zivkovic u pitanju, klasican prevarant, osim njih i servis vlada & nidza na kanarevom brdu su za izbegavanje.
Kod njih sam jednom otisao i nikad vise, radilo se o zameni diskova i plocica, prednje su zamenili ali za zadnje su insistirali da obrade diskove i stave nove plocice iako sam im na uvid dao izvestaj iz mag servisa gde je jasno naznaceno da su zadnji za zamenu.Ajde prihvatim to racunajuci da stoje iza svog rada, posle par dana primetim da plocice ne nalezu lepo na te sveze obradjene diskove

i kazu "bice to sve ok, leci ce to" ajd i u to da poverujem, kad....dva dana posle toga prodjem kroz baru, pukne zadnji disk, kocnica blokira i auto mi se na sred plavog mosta okrene za 180 stepeni, zovem ih i odgovor je bio "e jebi ga, znao sam da ce tako nesto da se desi" naravno faktura, racun ili nesto slicno je misaona imenica, odslepam auto u mag servis i konstatuju da je disk neravnomerno obradjen, u centralnom delu vise nego pri obodu, razlika dva milimetra! sve cene su im u eurima i zaokruzene, sve kosta 100-150-200 itd eura, kako nesto ne kosta 73 eura npr!?
u prilog ovom mom iskustvu evo teksta sa nekog drugog foruma
http://forum.vrelegume.rs/viewtopic.php ... 7&start=15
na toyota forumu su privilegovani jer neki modovi i admini vole da piju rakiju sa njima i normalno da imaju malo bolji tretman, moj post je pisan iz ugla klasicne musterije koja smatra da ne mora da pije i ide na slavu kod majstora da bi mu dobro popravio auto.
po meni odlicno iskustvo gde servisiram 4 automobila je japan shop servis u kaludjerici, racun, faktura, sve po ps-u, cisto, pedantno, pandan trio servisu u ns, rade sve japance i koreance.
Kod njih sam jednom otisao i nikad vise, radilo se o zameni diskova i plocica, prednje su zamenili ali za zadnje su insistirali da obrade diskove i stave nove plocice iako sam im na uvid dao izvestaj iz mag servisa gde je jasno naznaceno da su zadnji za zamenu.Ajde prihvatim to racunajuci da stoje iza svog rada, posle par dana primetim da plocice ne nalezu lepo na te sveze obradjene diskove

i kazu "bice to sve ok, leci ce to" ajd i u to da poverujem, kad....dva dana posle toga prodjem kroz baru, pukne zadnji disk, kocnica blokira i auto mi se na sred plavog mosta okrene za 180 stepeni, zovem ih i odgovor je bio "e jebi ga, znao sam da ce tako nesto da se desi" naravno faktura, racun ili nesto slicno je misaona imenica, odslepam auto u mag servis i konstatuju da je disk neravnomerno obradjen, u centralnom delu vise nego pri obodu, razlika dva milimetra! sve cene su im u eurima i zaokruzene, sve kosta 100-150-200 itd eura, kako nesto ne kosta 73 eura npr!?
u prilog ovom mom iskustvu evo teksta sa nekog drugog foruma
http://forum.vrelegume.rs/viewtopic.php ... 7&start=15
na toyota forumu su privilegovani jer neki modovi i admini vole da piju rakiju sa njima i normalno da imaju malo bolji tretman, moj post je pisan iz ugla klasicne musterije koja smatra da ne mora da pije i ide na slavu kod majstora da bi mu dobro popravio auto.
po meni odlicno iskustvo gde servisiram 4 automobila je japan shop servis u kaludjerici, racun, faktura, sve po ps-u, cisto, pedantno, pandan trio servisu u ns, rade sve japance i koreance.