Računari
Re: Računari
vidi na 24 inca ces primetiti razliku, ali samo u dvi/hdmi varijanti(ali da im onaj ulaz bude pozlacen-bolji signal daje). primetices razliku i ako ti na toj rezoluciji daje grafa 60fps na pravim medium podesavanjima, mislim da je grafa dobra. Normalno bez vsync-a. Samo vazno da napomenem, ne gledaj max fps, nego srednju vrednost i najnizu-u trenutcima sa vise detalja.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Slazemo se, manje vise u svemu... 

http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Zapeo covek Linux pa Linux
Koju distribuciju trenutno koristis, i da li si koristio jos neke sem trenutne?
-------------
Komsiji sam sredjivao neki drljav laptop. CD-Rom nije mogao da procita ni jedan disk sem Ubuntu 9.10, pa resih da mu to instaliram, posto taj laptop koristi samo za surfovanje... sredim mu ja sve to, i on ode kuci. Upozorio sam ga da ne cacka nista, samo da surfuje i slusa muziku.
1. dan - javlja se na fb
"Brate, ovaj Linux je strava, otkida koliko je dobar"
2. dan - takodje na fb
"Je*e me nesto ovo, izbacuje mi neki update. Dal da kliknem ili ne?"
Nisam bio na fb tada, i on kliknuo Update.
3. dan - salje mi sms
"Brate, majke ti, ajd dodji do mene da mi reinstaliras ovo sr*nje, ne valja nista"

Koju distribuciju trenutno koristis, i da li si koristio jos neke sem trenutne?
-------------
Komsiji sam sredjivao neki drljav laptop. CD-Rom nije mogao da procita ni jedan disk sem Ubuntu 9.10, pa resih da mu to instaliram, posto taj laptop koristi samo za surfovanje... sredim mu ja sve to, i on ode kuci. Upozorio sam ga da ne cacka nista, samo da surfuje i slusa muziku.
1. dan - javlja se na fb
"Brate, ovaj Linux je strava, otkida koliko je dobar"
2. dan - takodje na fb
"Je*e me nesto ovo, izbacuje mi neki update. Dal da kliknem ili ne?"
Nisam bio na fb tada, i on kliknuo Update.
3. dan - salje mi sms
"Brate, majke ti, ajd dodji do mene da mi reinstaliras ovo sr*nje, ne valja nista"

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- bane valjevo
Imao sam Linux jedno vreme, dok sam se zanimao sa 3D desktopom, i vise ekrana, i Cubom, i tako tim ekstra zanimacijama i widgetima, ali ubijala me podrska za Flash... Superboss, kako si resavao taj problem... Ja sam imao negde sacuvan celokupan kod koji se kucao direktno u konzolu (dobijen od strane fanaticne Linux zajednice, na tome im svaka cast), ali ne znam ni gde mi je trenutno, tako da na Ubuntu se verovatno necu vracati... Da je dobar, dobar je, cak sta vise odlican je, ali nije za svakoga...
Inace, sto se tice BSOD, njega sam doziveo samo dva puta... Jednom kod kuce na kucnom racunaru, a drugi put kod devojke na njenom lap-topu, i njega ni dan danas nisam sredio kako Bog zapoveda (i dalje ne mogu da nadjem prave drajvere za plocu, tako da mu ne radi ulaz za net, ali sve ostalo radi dobro)...
Inace, sto se tice BSOD, njega sam doziveo samo dva puta... Jednom kod kuce na kucnom racunaru, a drugi put kod devojke na njenom lap-topu, i njega ni dan danas nisam sredio kako Bog zapoveda (i dalje ne mogu da nadjem prave drajvere za plocu, tako da mu ne radi ulaz za net, ali sve ostalo radi dobro)...
mozda ti je crkao kontroler, probaj sa nekim driver search programom, ili samo nadji pravi model ploce i na sajt proizvodjaca.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Te 3D efekte, Cube, vise desktop-ova i ostale zanimacije imas i na Windows 7
Kakve si to probleme imao sa Flash-om, nisi mogao da instaliras flash player ili nesto drugo?

Kakve si to probleme imao sa Flash-om, nisi mogao da instaliras flash player ili nesto drugo?
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
- bane valjevo
Da, ne postoji podrska Linuxa za Flash. Pa onda lepo otvoris konzolu, ukucas par redova,i ima par tweek-ovanja i to je to, proradi... Nije meni Linux pravio nikakve probleme, da se razumemo, ali je potrebno odredjeno navikavanje na njega, kao i solidno predznanje da bi se uspesno vozio jedan takav OS... 
EDIT Nemam instaliranu W7 nigde!!! Kod kuce, na racunaru je i dalje XP, jer niti imam vremena da se bakcem sad sa time niti me zanima nesto preterano, kao i na lap topu na poslu gde reinstalacija ne dolazi u obzir jer imam previse podataka koji su izuzetno bitni...

EDIT Nemam instaliranu W7 nigde!!! Kod kuce, na racunaru je i dalje XP, jer niti imam vremena da se bakcem sad sa time niti me zanima nesto preterano, kao i na lap topu na poslu gde reinstalacija ne dolazi u obzir jer imam previse podataka koji su izuzetno bitni...

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Kako ne postoji podrska u Linuxu za flash player?
Ili ja vas ne razumem, ili ja nemam pojma... Ja sam lepo skinuo package sa neta preko terminala i instaliralo se, doduse radio sam na Ubuntu...
Ili ja vas ne razumem, ili ja nemam pojma... Ja sam lepo skinuo package sa neta preko terminala i instaliralo se, doduse radio sam na Ubuntu...
- bane valjevo
Ne, ne, postoji podrska za Flash ali nije dobro odradjena, i zna da bude bagovita.... Nisam se ja dobro izrazio, izvini na tome (tek sad sam video kako u stvari zvuci moja prethodna poruka)... Ja sam koristio 11.04 verziju, odn Narwalh-a... Inace, najveca podrska u vezi OS a vezano za Linux jesu ljudi iz Linux zajednice u Srbiji, znaci sta god ti treba mozes da kazes, i bez problema ce ti pomoci...
Ja opet kazem, meni je Linux bio savrsen, izuzetno brz, prelep, ponekad je znao malo da zabaguje, narocito oko Mozzile, ali ja ga ne koristim i dalje samo iz razloga sto zahteva navikavanje i potrebno je ipak neko malo jace znanje OS uopste da bi se koristio njegov puni kapacitet...
Ja opet kazem, meni je Linux bio savrsen, izuzetno brz, prelep, ponekad je znao malo da zabaguje, narocito oko Mozzile, ali ja ga ne koristim i dalje samo iz razloga sto zahteva navikavanje i potrebno je ipak neko malo jace znanje OS uopste da bi se koristio njegov puni kapacitet...
-
A tako kazi :trljamoci:
Sto se tice flasha, kod je njegov veoma los i nije napisan da bude efikasan...
Sto se tice flasha, kod je njegov veoma los i nije napisan da bude efikasan...
- bane valjevo
Inace sada citam i koliko sam razumeo, nijedan Linux OS nakon 11.2 verzije nece imati podrsku za Flash, sto je po meni ravno katastrofi...Bukvalno ne mogu da verujem, i nisam pristalica teorija zavere ali ovo je po meni sve Microsoft maslo... Sledeca verzija Ubuntua izlazi pocetkom maja, i koliko vidim nece imati Flash podrsku... 
EDIT Znam da je lose napisan, zato ga Apple i ne koristi u svojim uredjajima jer bukvalno POJEDE bateriju, secam se da je Stev to pricao svojevremeno... Ma ja sam lose napisao taj post
EDIT 2 Ma koliko je taj Flash los, kad bolje razmislis on danas pokrece 70 posto Interneta... A mozda i vise...

EDIT Znam da je lose napisan, zato ga Apple i ne koristi u svojim uredjajima jer bukvalno POJEDE bateriju, secam se da je Stev to pricao svojevremeno... Ma ja sam lose napisao taj post

EDIT 2 Ma koliko je taj Flash los, kad bolje razmislis on danas pokrece 70 posto Interneta... A mozda i vise...
Poslednja izmena od bane valjevo u 10 Mar 2012, 00:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Prvo sam koristio ubuntu, potom sam presao na Mandrivu (koja je prelepa ali totalno zapustena i bagovita, tj bila je pocetkom 2011) a posle toga sam presao na Mint i njega se i dalje drzim.
Salim se ja naravno, na kraju krajeva na "stonom" racunaru imam dual boot, bas zbog cinjenice da volim da se pogram tu i tamo.
Za moje potrebe, flash podrska odradjuje sve odlicno. Nisam primetio nikakve probleme u svakodnevnom radu, sem kad klinci ili supruga hoce da igraju igre...tu se desava cuveni lag sa ponterom.
Zato sam i pitao cheerokee-ja kako mu se ponasao tablet...android je googlova varijacija linuxa.
Inace, ako bih morao da bas preferiram neki OS, onda je to svakako MAC OS Tiger....dok sam posedovao MAC.....nisam leoparda probao, ne sumnjam da je extra.
Inace, win 7 je pokupio dosta "fora" i od MAC OS-a, i od linuxa.
Mislim da je buducnost slobodnog softvera svetla....nije to uopste kao sto je nekada bilo, skoro da su vise "user frendly" od windowsa.
@bane
veruj mi sedmica je mnogo bolja od XP-a, narocito ako visis na netu...mislim da ne moras da se brines previse za podatke, jer koliko mi se cini i sedmica sada ima opciju cuvanja predhodnih podesavanja i podataka, ako se radi update sistema.
Sto se tice flasa, i do sad nije postojalo realno objasnjenje sem da nisu hteli namerno....a to za podrsku me ne brine, vec cu razvijena zamenska open source resenja. Bice verovatno nekih stucavica iz pocetka, ali ce se to vrlo brzo prevazici.
Salim se ja naravno, na kraju krajeva na "stonom" racunaru imam dual boot, bas zbog cinjenice da volim da se pogram tu i tamo.
Za moje potrebe, flash podrska odradjuje sve odlicno. Nisam primetio nikakve probleme u svakodnevnom radu, sem kad klinci ili supruga hoce da igraju igre...tu se desava cuveni lag sa ponterom.
Zato sam i pitao cheerokee-ja kako mu se ponasao tablet...android je googlova varijacija linuxa.
Inace, ako bih morao da bas preferiram neki OS, onda je to svakako MAC OS Tiger....dok sam posedovao MAC.....nisam leoparda probao, ne sumnjam da je extra.
Inace, win 7 je pokupio dosta "fora" i od MAC OS-a, i od linuxa.
Mislim da je buducnost slobodnog softvera svetla....nije to uopste kao sto je nekada bilo, skoro da su vise "user frendly" od windowsa.
@bane
veruj mi sedmica je mnogo bolja od XP-a, narocito ako visis na netu...mislim da ne moras da se brines previse za podatke, jer koliko mi se cini i sedmica sada ima opciju cuvanja predhodnih podesavanja i podataka, ako se radi update sistema.
Sto se tice flasa, i do sad nije postojalo realno objasnjenje sem da nisu hteli namerno....a to za podrsku me ne brine, vec cu razvijena zamenska open source resenja. Bice verovatno nekih stucavica iz pocetka, ali ce se to vrlo brzo prevazici.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
-
@bane valjevo
Flash player polako dolazi do kraja svog zivota, i to za sve platforme... Ocigledno da je Linux zajednica prva resila da ga se resi....
Zato se sada razvija html5 video plejer, koji u sebi ima integrisane webm vp8 i h264 dekodere....
Kucajte http://www.youtube.com/html5 i tu mozete da odaberete da li hocete da ovaj plejer koristite umesto flasha...
Flash player polako dolazi do kraja svog zivota, i to za sve platforme... Ocigledno da je Linux zajednica prva resila da ga se resi....
Zato se sada razvija html5 video plejer, koji u sebi ima integrisane webm vp8 i h264 dekodere....
Kucajte http://www.youtube.com/html5 i tu mozete da odaberete da li hocete da ovaj plejer koristite umesto flasha...