Momci idite kako vam volja, ali moj izbor je od sad pa na dalje preko Mladenovca i Topole.paja napisao:Letos sam išao u Herceg Novi pa da podelim iskustva
Prvo, iz Beograda sam išao auto-putem do Mladenovca, pa na Topolu, a odatle na Rudnik. Ukupno oko 100km od Plavog mosta. Ova relacija je za mene bila potpuno otkrovenje i savetujem je svima koji nisu u Žarkovu i tim krajevima. Nema izlaska iz Beograda od bar pola sata pored sajma, Vidikovca... nema samoubica pešaka, nema radara i što je najvažnije nema gužve.
Put je dobar i dosta pregledan osim samog penjanja na Rudnik. Na početku uspona ima jedno mesto gde je klizište, pa se deo puta slegao, ali uz normalnu vožnju lako se uočava i eskivira. Samo pentranje na Rudnik jeste krivudavo, ali i relativno kratko.
Ovim putem se štedi sigurno pola sata vremena.
Na vrhu prevoja preko Rudnika se uključuje na svima dobro poznatu ibarsku,
Putevi u Srbiji
Re: Putevi u Srbiji
Prošao sam preko 100 puta deonicu Rudnik Topola Mladenovac. Obično idem petkom, mada je zadnjih godina i tu haos, posebno na naplatnoj rampi Mali Požarevac, gde se petkom znalo da čeka i 15ak minuta. Poenta je da nikada ne stignem pre tom trasom, nego preko Ibarske. Mereno mnogo puta. A verujte, ako ko vozi brzo po onom krivudavom delu, taj sam. I nije tačno da nema radara. Ima i pre Mladenovca i posle, i pre Topole, pa čak i u Vinči. Na Ibarskoj, patrole su ustaljene, pa ako nekoga zanima, mogu da nabrojim sve policijske crne tačke od Bg pa do Crne Gore. Još je crnje, štoo su po Mladenovcu, Topoli, lokalni paduri, jako zaguljeni. Istina je kome je cilj "plavi most, nekad se isplati ići na Mladenovac.
Mnogi koji znaju puteve idu Obrenovac - Ub - Valjevo - Požega... i najbrže dođu kad je gužva Ibarskom.
Petkom, ako imam dobar auto, zvrknem auto putem na Batočinu....
Mnogi koji znaju puteve idu Obrenovac - Ub - Valjevo - Požega... i najbrže dođu kad je gužva Ibarskom.
Petkom, ako imam dobar auto, zvrknem auto putem na Batočinu....
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Od kada sam prvi put prosao preko Topole/Rudnika, uvek idem tuda. Bez merenja kilometraze i vremena, tu mi je najlepse za voznju. Nema guzve, lep krajolik
Moracu da probam preko Valjve i Kosjerica, jer nikada nisam bio u tom kraju. Mrsko mi da idem ka Obranovcu, ali ...
Da, i preko Rudnika ima mana, pre svega u "relistima". Opale po onim krivinama, kao da niko nece naici iza krivine... Klizista znam, pa tu obratim paznju i peglaj...

Moracu da probam preko Valjve i Kosjerica, jer nikada nisam bio u tom kraju. Mrsko mi da idem ka Obranovcu, ali ...
Da, i preko Rudnika ima mana, pre svega u "relistima". Opale po onim krivinama, kao da niko nece naici iza krivine... Klizista znam, pa tu obratim paznju i peglaj...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Vratio sam se sa Zlatibora. Isao sam preko Kragujevca. Put je fenomenalan!!! Kako sam ocekivao, super je!! Ima mnogo pravaca, zanimljivo za voznju, cak sam na jednom mestu PRVI PUT U SRBIJI IKADA video ogranicenje 100km/h na magistrali!!
Asfalt je vrlo dobar, negde losiji, negde odlican, udarnih i velikih rupa NEMA, nadje se tu i tamo po koja ali se lako eskivira i zaista nema nikakvih problema. Najgori deo je, kao sto je Mad Max i rekao, most preko reke Gruze koji je skroz razrovaren medjutim postoji 3-4 znaka pre samog mosta koji upozoravaju (za razliku od Ibarske gde kao da je sve sjajno) i svi idu jako sporo, most je duzine ~200 metara i nije nikakav problem lagaaano preci preko rupa, izbeci ih, voziti slalom itd. Na kraju, kao slag na torti, auto put... ma sjajan put, svi rezimi voznje mogu da se isprobaju.
Moje preporuke za ovaj potez a Mangeu hvala sto mi je preporucio ovaj put!!

Moje preporuke za ovaj potez a Mangeu hvala sto mi je preporucio ovaj put!!

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Nije baš u Srbiji ali da pitam,možda neko zna .
Da nije neko u zadnjih 20ak dana prelazio preko planine Čemerno u Bosni? To je ona od Foče ka Trebinju... treba u ponedeljak da idem za Ploče u Hr pa da vidim ako je prohodno da idem tim putem jer mi prija... da ne idem na Crnu goru ili okolo po Bosni...
Da nije neko u zadnjih 20ak dana prelazio preko planine Čemerno u Bosni? To je ona od Foče ka Trebinju... treba u ponedeljak da idem za Ploče u Hr pa da vidim ako je prohodno da idem tim putem jer mi prija... da ne idem na Crnu goru ili okolo po Bosni...
Ja lično nisam tamo bio zadnjih godinu dana. Imalo je jedno veliko klizište oko Tjentišta i drugo nije bilo problema baš kao nekad. Osim policije, oko Ustiprače Srbinja i svih mesta, voditi računa o ograničenjima brzine, jer su zaguljeni do bola. Imaju Golf 2 presretač 

- TheWickerMan
Znam,nisam bio tim putem oko pola godine ali sam u zadnje tri godine bar 30ak puta prošao tim putem... pretprošle godine,u Dubrovniku sunce i na Čemernu 1.5 metar snega
Znam za presretače,zaustavljali su kolegu i jednom sam morao lance da kupujem u martu
Samo me zanima da li ima snega...

Put preko Tjentišta je prohodan, mestimično u šrini jedne trake. Postoji opasnost od snežnih lavina. Znači nije preporučljivo. Evo ti link:http://www.ams-rs.com/index.php?option= ... Itemid=125
- TheWickerMan
Uh... hvala za link
Ipak ću ja na Nikšić pa Trebinje ili ću do Hercegnovog pa ka Dubrovniku... Ne žurim nigde 

@Ogi
Koja je kilometraža Bg-Zlstibor tim putem, i koliko dugo si putovao?
Koja je kilometraža Bg-Zlstibor tim putem, i koliko dugo si putovao?
-
- Banned
Mange rece da je daljina 265km, nisam merio. Putovao sam 3 i po sata. Najvise vremena se izgubi dok se prodje kroz Kragujevac, zbog semafora...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Po Planplus-u, razdaljine su sledece:
Beograd (Mostarska petlja) - Zlatibor (Kraljeve vode)
Najkraci put je 185 km
Topola-Rudnik 215 km
Ibarskom 225km
Topola-Kragujevac-Cacak 245 km
Batocina-Kragujevac-Cacak 275 km
Njihov optimalan put vodi preko Lajkovca, Valjeva, Kosjerica i Pozege i ima ~203km.
Beograd (Mostarska petlja) - Zlatibor (Kraljeve vode)
Najkraci put je 185 km
Topola-Rudnik 215 km
Ibarskom 225km
Topola-Kragujevac-Cacak 245 km
Batocina-Kragujevac-Cacak 275 km
Njihov optimalan put vodi preko Lajkovca, Valjeva, Kosjerica i Pozege i ima ~203km.
-
- Banned
I kako ste otisli na kraju i vratili se ?Bax napisao:A da mi idemo na Ibarsku, ono malo rupa sad i ne deluje strasno
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Otišli i vratili se preko Mladenovca, Topole, Rudnika i dalje na Čačak i Užice. Sasvim korektan put, bez posebno loših deonica. Tu i tamo se naiđe na malo lošiji put, negde i poneka rupa, ali sve u svemu, vozi se bez problema. Možda nekome može biti problematično penjanje/spuštanje uz Rudnik iz pravca Topole, ali to je vrlo kratko i nije ništa strašno čak i sada kad je zbog snega put sužen. Nema uopšte gužve na toj deonici, a ni policiju nismo sreli. Sve u svemu, isplatilo se ići malo dužim putem.
Posetite www.garaza.rs !