Prvo, sneg ne pada vec 2 dana, pa ni grtalice ne prolaze. Trotoari kad se ciste, ne cisti niko celom sirinom, tako da ima sasvim dovoljno mesta... Gde su bacali danas kad su napokon poceli da ciste? Pravili gomile pored drveca i u coskovima parkinga. Da su tako poceli pre 2 dana, mogao bi neko i da parkira u gradu.trojanac napisao:Next, samo objasni gde će sa snegom? Grtalica prođe i izgura sneg sa puta na parking mesto. Čiste se trotoari kao prioritet i sneg se baca opet na parking mesto. Kako i gde da ga sklone?
Parking servis
Re: Parking servis - lopuže
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ociste 2 parking mesta, snegom zauzmu 1. To se tako radi.. Ili kao sto ciste sine, natovare FAP snegom i on ga posle izbaci negde...
Brzine idu u H-a !!!

Država/grad stoji iza toga, a ne Parking servis... Država je tu lopov...Aleksandar194 napisao:Pa o tome i pričam, može im se, dobijaju dozvole od države, pa onda svi zajedno dele neke parice. To što PS koristi tu mogućnost i što izvlači novac iz džepa nekome ko živi i parkira svoj automobil Batutovoj, ne znači da su lopuže?nixa napisao:
@Aleksandar - to što PS širi svoja mesta - čisto sumnjam da to rade direktno oni... Tu PS samo koristi mogućnosti koje mu je dao neko ko je mnooogooo iznad![]()
Za Budimpeštu grešiš... velika je zone i kod njih, prošlog leta sam bio...
![]()
jedina je razlika u tome što nisi vremenski ograničen, ali to košta drastično više od 1e/h, a auto ti stoji na ulici...
Ok, možda grešim, ja sam bio pre neke 2-3 godine u Budimpešti, možda je nešto promenjeno od tada. Ali dok gledam ovu sliku, opet mi se čini da je tamo manje zoniranih parking mesta.
Pa ok, tamo nisi vremenski ograničen, ali si parkirao automobil blizu posla, bez bojazni da ćeš platiti 20e kaznu. Ko neće to da plaća, ima odlično regulisan gradski prevoz do centra, ali i drugih delova grada, sa čekanjem na stanici max 2 minuta!
Cim se prolepša vreme, prodajem auto, kupujem motor i je*e mi se da plaćam harač parking servisu. Moći ću da se vozim nekih 6-7 meseci bez problema.
Nismo baš puno za poređenje sa Budimpeštom jer sada zvanično imamo sličan broj stanovnika, a pritom kod njih je u poslednjih 10 godina broj stanovnika smanjen za oko 300000, a u BG-u skoro 100000 više... Pritom nemamo novca da pratimo taj porast stanovništva u BG, a uz to oni imaju metro... Siguran sam da bi kod nas nastao mnogo veći haos da dupliraju cene parkinga i ukinu vremensko ograničenje.
Ko može i kome odgovara, rešenje parkiranja je da se prijavi na određenu adresu u odgovarajućoj zoni u gradu i da tako reši problem. Znam da ovo ne odgovara svima i da nije neko rešenje, ali ipak vredi razmisliti. Znam nekoliko primera, najbolji je drugarica koja radi na Vračaru, a živi na NBG. Lepo se prijavila kod neke prijateljice, iskoristila priliku pri zameni tablica da ubaci novu adresu u saobraćajnu i sada lepo parkira tamo gde radi, 450 dinara mesečno.
S tim da moras naci nekog ko zivi u okolnih par ulica od tvog posla jer ti ta pretplatna karta ne vazi vise za celu zonu nego samo u krugu od nekoliko ulica od tacke gde si prijavljen.
Važi za 'celu' zonu, otkud ti to za par ulica...?
Znam da na primer ne važi za sve zelene zone (3.0 - 3.5), ali vredi za 'celu' podzonu kojoj pripadaš (na primer 3.1). Isto je i sa žutom zonom (drugom), ona je uspela da uzme 2.2 i u celom tom području može da parkira, a to nije malo.

Znam da na primer ne važi za sve zelene zone (3.0 - 3.5), ali vredi za 'celu' podzonu kojoj pripadaš (na primer 3.1). Isto je i sa žutom zonom (drugom), ona je uspela da uzme 2.2 i u celom tom području može da parkira, a to nije malo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ma daj, koliko kamiona i radnika bi trebalo da se očisti ceo grad? Pritom mehanizacija i ljudstvo su potrebni na drugim mestima, a ne da čiste parking mesta.
Posetite www.garaza.rs !
@fq400
Moja firma je u trecoj zoni i mozemo parkirati samo u tom mini krugu gde je firma a ne u celoj trecoj.
Moja firma je u trecoj zoni i mozemo parkirati samo u tom mini krugu gde je firma a ne u celoj trecoj.
Pa to i kažem, možete u celoj 'podzoni' da parkirate, na primer 3.2. Nijedna od tih podzona nije baš tako mala da se ne isplati. Čak i ako se prijaviš u susednu zonu nije strašno, taman se prošetaš malo, a nisi osuđen na bus, javne garaže, taksi, kazne itd.
Kao što rekoh, daleko je od idealnog rešenja, ali ima smisla.
Kao što rekoh, daleko je od idealnog rešenja, ali ima smisla.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nisu ni sve zone iste, samo dobijes pravo na zonu u tvom kraju, moj burazer se jedno vreme natezao sa njima jer zivi na granici dve po njima razlicite zone...
http://www.youtube.com/watch?v=7Sj6rVW3 ... r_embedded
Videste li ovo braco? Kako sam se iznervirao posle gledanja ove emisije... bomu bih bacio da sam na mestu ovog coveka.

Videste li ovo braco? Kako sam se iznervirao posle gledanja ove emisije... bomu bih bacio da sam na mestu ovog coveka.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Strašno. Rešio bi odmah da je poznavao nekog uticajnog ko može da pomogne.
Paja je pisao ovde da po zakonu PS nema pravo da zadržava vozilo duže od 24 sata, ako se ne varam.
Paja je pisao ovde da po zakonu PS nema pravo da zadržava vozilo duže od 24 sata, ako se ne varam.
Posetite www.garaza.rs !
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ma nisu lopovi, mi smo krivi.. Nama se dogadjaju greske, ne njima! :roll:
Brzine idu u H-a !!!

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Dovoljno je samo videti ove table i sve je jasno.
Zemljo Srbijo

Eeeej, drzavni organi...
Pa ja ne bih mogao ovo da gledam svaki dan kada ulazim na vrata...