Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od Miljankg »

Vazi, samo da znate da ovog vikenda uzimam samo Golfa.

Za Astru sam zvao da mi jave mogucnost iznajmljivanja vozila, rekli su da ce da jave za pola sata, evo proslo je 24 nema odgovora.... Tu ce verovatno biti standardna test voznja.

Golfa cu da probam na bubanj potoku, jer nema crnje uzbrdice od onoga. Samnom ce da budu jos 3 druga, svi oko 90kg. Probacu i da snimim nesto sto budem mogao, ali cisto kao neki video dokaz da tako kazem :) Osim uzbrdo nizbrdo, vozicu i na autoputu, od 120 - 160.

Dobra ideja je da ovde napisete sta vas sve zanima, kako bih to istestirao. Scenarije voznje itd (tipa, ubrzanje od 80-120, uzbrdo na bubanj potoku i na ravnom). Itd.

Moj plan za sada je:

1. Voznja uzbrdo -> Bubanj potok, pun auto + klima
2. Voznja uzbrdo -> Bubanj potok, pun auto, bez klime
3. Auto put, 150 na sat, potrosnja, buka i medju-ubrzanja od 120-160, kao i obrtaji.
4. Voznja grad -> potrosnja
5. Voznja grad -> scenario voznje 10 na sat, 10 sekundi, pa dodavanje gasa -> test ubrzanja u tom slucaju
6. Preticanje na magistralnom putu, pri brzinama od 60-80 na sat.

* Voznja na uzbrdici ce biti testirana tako sto se na pocetku ulazi sa 50 pa se meri da li ce moci da odrzi brzinu ili ubrza do kraja. Podrazumeva se da cu saltati u manji stepen prenosa po potrebi, ali cu zabeleziti kada se to desi.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

E tako se kupuje auto :doubleup:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slazem se, pravi test. Samo 86ks... Pod opterecenjem ima da popusti.
Obavezno to sve isprobaj pod klimom.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ovo nije hardcore, nightmare tezina, test 86ks uzbrdo sa 4 osobe i klimom :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Bila bi fora da mu crkne turbina xD
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ma kakvi, cipuju taj motor na 130ks i drzi se, nego sto ima da ide kao vezan za banderu :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Videcemo :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Jesam, razmisljao sam, medjutim dobio sam info da je iz Delte (ovlasceni Honda diler) otisao svako normalan i da je njihova servisna usluga losa. A i sam auto je u opremi sa tempomatom (dakle srednji paket) skoro 20 000. Dodacu i da 1.4 ima 127 nm, dok moja fiesta ima 130 i kusur :)

Podelio sam moj budzet na 16 000 (prodaja fieste, kredit + nesto gotovine), gde spadaju:

Kia / Hyundai (ostavljeno kao last resort, ne dopada mi se kvalitet a dileri ili nemaju test vozila ili su test voznje 5 minuta).
Golf 1.2 TSI (ubedljivo najbolja dilerska usluga, top kvalitet voznje, ali tanak motor)
Astra K (pomucena odluka, jer je nov model i treba sacekati, a i dileri, no comment).
Astra J Sedan (model 2009, bas se vidi da je mator, stara tehnologija, nepregledan, ali opet moze da bude jedan od izbora. Kada se doda oprema da prati Golf osnovni paket, cena je ista kao Golf. Neudobna i tesna zadnja klupa)
Toyota Corolla (pravi se u Turskoj, kupci kod nas imaju problema sa kederima, zglobovima na vratima itd... dakle sve sto ima veze sa Turskom ne valja na autu, a i sada nema vise akcije, cena je u srednjem paketu sa tempomatom 18 000, a bila je 15500. Tu je atmo benz, stari i kako kazu lenj ali nisam probao).
Renault Megane (predobar motor, preocajan kvalitet enterijera. Najjeftinija plastika, tesna zadnja klupa, srednji menjac. Ali kvalitet enterijera, zaista su ga uprskali a imaju gotovo perfektan 1.5 dci 110ks. Zali Boze motora.).

A ako ne nadjem nista dovoljno dobro u ovom rangu idem do 22 000 (za nekoliko godina :) ) gde mogu da uzmem:

Avensisa (mada se pravi u turskoj pa vrv necu)
Honda HRV (super je)
Klot Passat
Ekstra Golf / Golf karavan

Ostali nisu nesto impresivni ali to je vec sira prica.

Problem je taj sto hocu sada da uzmem auto koji zadovoljava moje potrebe ceste gradske voznje i 5-6 putovanja godisnje i koji je dovoljan za mene i zenu i za neku godinu, daj Boze, dete.

Kada prodje 5 godina, u slucaju potrebe cu ga zameniti ili mozda voziti jos 2 godine pa onda (7 ukupno) u zavisnosti od potrebe. Ali sada bas da uzimam ogromnu limuzinu, niti mi treba niti mogu to da vozim kako dolikuje. To cu tamo, kad zatreba mesta i ako bude para u buducnosti :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Namerno izbegavaš Octaviu?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Zašto ne sa novim motorom... 1.0 TSI?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

nidza napisao:Namerno izbegavaš Octaviu?
Zbog izolacije koliko sam skapirao

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Miljankg napisao:Vazi, samo da znate da ovog vikenda uzimam samo Golfa.

Za Astru sam zvao da mi jave mogucnost iznajmljivanja vozila, rekli su da ce da jave za pola sata, evo proslo je 24 nema odgovora.... Tu ce verovatno biti standardna test voznja.

Golfa cu da probam na bubanj potoku, jer nema crnje uzbrdice od onoga. Samnom ce da budu jos 3 druga, svi oko 90kg. Probacu i da snimim nesto sto budem mogao, ali cisto kao neki video dokaz da tako kazem :) Osim uzbrdo nizbrdo, vozicu i na autoputu, od 120 - 160.

Dobra ideja je da ovde napisete sta vas sve zanima, kako bih to istestirao. Scenarije voznje itd (tipa, ubrzanje od 80-120, uzbrdo na bubanj potoku i na ravnom). Itd.

Moj plan za sada je:

1. Voznja uzbrdo -> Bubanj potok, pun auto + klima
2. Voznja uzbrdo -> Bubanj potok, pun auto, bez klime
3. Auto put, 150 na sat, potrosnja, buka i medju-ubrzanja od 120-160, kao i obrtaji.
4. Voznja grad -> potrosnja
5. Voznja grad -> scenario voznje 10 na sat, 10 sekundi, pa dodavanje gasa -> test ubrzanja u tom slucaju
6. Preticanje na magistralnom putu, pri brzinama od 60-80 na sat.

* Voznja na uzbrdici ce biti testirana tako sto se na pocetku ulazi sa 50 pa se meri da li ce moci da odrzi brzinu ili ubrza do kraja. Podrazumeva se da cu saltati u manji stepen prenosa po potrebi, ali cu zabeleziti kada se to desi.
Jel planiraš da poveddeš ekipu SAT+? :D

Dobar ti je plan test vožnje. :thumbup:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

stefanan napisao:
nidza napisao:Namerno izbegavaš Octaviu?
Zbog izolacije koliko sam skapirao

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Potpuna dezinformacija.

Ima taj auto svojih loših strana, ali zvučna izolacija nije među njima (govorim o našem primerku).
Odgovori