Možda radar "vidi" zgrade, ukoliko su blizu, pa mu je to prepreka.DukeNS napisao:U naselju...
Što se tiče navigacije, boli njega kurac ako si stavio 70 kmh, da ne uđe u krivinu sa 70 kmh, neće on da gine, nego ti

Sent from my LE2121 using Tapatalk
Možda radar "vidi" zgrade, ukoliko su blizu, pa mu je to prepreka.DukeNS napisao:U naselju...
SCC (Navigation-based Smart Cruise Control) - samo DCT
(Održavanje i korigovanje zadate brzine u zavisnosti od topografije
puta uz pomoć GPS-a i čitača znakova ograničenja brzine)
Da, kod mene usporava i pred kružnim tokom, samo mi se čini nekad da prebrzo ide. Sporo ulazi u krivine a prebrzo u kružnom toku....Relief in road traffic & traffic jams: the Route-Based Speed Adaption
Maximum comfort is provided by the Route-Based Speed Adaption, which takes account of upcoming route features such as bends, T-junctions, roundabouts, or tollbooths and adjusts the speed automatically. Depending on the selected driving program, the vehicle negotiates upcoming route features with the emphasis on efficiency (ECO), comfort (COMFORT), or dynamics (SPORT). Afterwards, the vehicle accelerates back up to the set speed.
Da i meni se desilo ... ali znam i razlog. Suvise velika brzina na tempomatu i gubitak vozila ispred sebe kad ti jos ne krenes da motas. Kad je velika razlika trenutne brzine i i podesene onda naglo krene da daje gas kako bi dostigao ciljanu. Ako prilagodis tempomat uslovima puta, tako da kretanje ne odstupa previse od zadate brzine onda je i ubrzanje postepeno.Saša napisao:Kolega koji ima skoro nov CX-5 4x4 mi se skoro žalio da je prestao da ga koristi (adaptivni tempomat) jer ga je jednom prilikom prestravio, odnosno umalo nije sleteo sa puta zbog njega. Bilo je to u nekoj jačoj krivini gde je on pod tempomatom pratio vozilo ispred i kada je se ovaj auto ispred njega na jače dodavanje gasa "sklonio" iz vidnog polja njegovog adaptivnog tempomata, ovaj je dodao naglo gas i umalo nije "ispravio krivinu" i sleteo sa puta. Od tada ga više ne koristi uopšte. Jel se to još nekom desilo? Vidim da je negde pominjano da neki noviji tempomati imaju rešen taj problem sa krivinama i da uspore kada je osete...