Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Fiat 500L

Post od MAD MAX »

A kada bi imao 16k€ ?
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

MAD MAX napisao:Sve mi je jasno. Ali.... gde će da nađu 200 hiljada budala godišnje koji će OVO da kupe? Početna cena 16K€ ??? Po meni u osnovnom paketu OVO nemože biti skuplje od 10500-max11000€.
Unapred propao projekat, kao i obično kad se radi o većem fiatu.

Da kazem i ja nesto za dnevnik sto svi znaju... Ovo nije auto za "svakoga" , vec samo za "urbane face" , ma koliko ih ja, ti, mi, vi ili oni voleli ili ne voleli takvi likovi postoje. Auto nije pravljen za nase trziste, vec neko bogatije (citaj Zapadno), samim tim auto nije napravljen da bude prvi auto u porodici, vec da se kupi nesto 'ceri ili sinu za 18 rodjendan, polozen uzasno tezak ispit na fakultetu, ili tak nesto, da bude lepo, okruglo, skladno, fensi spolja, fensi iznutra, da moze da potrpa tri ili vise drugarica u sopingu, ili ortaka, da se parkira ispred kafica, i da bude vidjen itd (u krajnjem slucaju zeni jer je konacno odlucila da podari muzu oralno zadovoljstvo nakon 15 godina braka)... Po meni celokupan uspeh ovog auta zavisi od reklamne kampanje odnosno od nacina na koji ga budu predstavljali mladim (i onima koji se tako osecaju u ranim 30im) urbanim hipsterima...

Btw, gledajuci uspeh Fiat 500 u Velikoj Britaniji, mislim da ce im opet ostrvo biti glavna meta...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

MAD MAX napisao:A kada bi imao 16k€ ?
Meni ne prilici, ni po godinama, ni po stilu zivota( :kezo: )...Ako je napucan opremom, uz'o bi ga zeni :D
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

U tome i jeste poenta što ovaj fiat retko kome odgovara, sam dizajn je tipa New Primitives, kao da su ga bumbari ujedali, nije kupe, nije auto, kome bi takav izgled priličio, a uzeti u obzir cenu i motorizaciju........
Lepo su rekli cena startuje sa 16k€ :trljamoci:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Tu najavljenu cenu uzmi sa rezervom. Zvaničan cenovnik će biti saopšten za par dana, tako da vas molim za strpljenje ;)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Tadić na promociji modela FIAT 500 L na Sajmu automobila u Ženevi

Fiat 500 krećе od 12.300e (14.600e za 0.9 twin air). Tako da je realno očekivati cenu od oko 15.000e za model sa twin air motorom, a videćemo šta će još od motora biti u ponudi. U svakom slučaju, očekujem višu cenu u startu, ali i prva, osetna sniženja već na leto.

http://www.deltaautomoto.rs/upload/docu ... %20500.pdf
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

MIslim da je sto se izgleda tice, kao stvoren za Abarth verziju :D.

Ja sam, eto, urbani primitivac(vise primitivac nego urban :mrgreen: ) i meni se svidja.

Mislim da je daleko primamljiviji za oko od recimo Nissan Juke. Secate se kako smo za njuega komentarisali, ali sto vreme vise prolazi, nekako mi se sve vise dopada.

Sve u svemu,mislim da ce imati prodju.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Uglavnom, kao proizvodu iz Srbije želim mu sve najbolje i što više inostranih kupaca, bez obzira na moje mišljnje koje sam naveo.
Žao mi je što kod nas fiat ne proizvodi neki mali jeftini model, tipa punto, panda, jer bi imao veliki izgled na uspeh a postao bi i nacionalno vozilo.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Zao mi je sto ljudi ne shvataju da u Kragujevcu sada kola pravi Fijat, a ne Zastava i to za svetsko trziste(a ne za potrebe srpskih radnika i seljaka) :ccc:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

superboss napisao:MIslim da je sto se izgleda tice, kao stvoren za Abarth verziju :D.

Ja sam, eto, urbani primitivac(vise primitivac nego urban :mrgreen: ) i meni se svidja.

Mislim da je daleko primamljiviji za oko od recimo Nissan Juke. Secate se kako smo za njuega komentarisali, ali sto vreme vise prolazi, nekako mi se sve vise dopada.

Sve u svemu,mislim da ce imati prodju.

Ma i meni se svidja, i vrlo rado bih ga posedovao (doduse, cekam da vidim kako ce to izgledati uzivo, dimenzije, velicina kabine, itd), nije to problem, nemoj pogresno da me shvatis... Nego, moj post je bio donekle super sarkastican odgovor na neciji tudji post...

Ps Meni nikako ne bi isao u Abarth verziju, nekako mi neprirodno...

Inace, jedan drug je pre 7-8 meseci kupio Fiat 500 (1.2 u Delti), kostao ga je nesto sitno preko 12 hiljada evra, sa 0.9 motorom kaze da je bio za 2 'iljadarke skuplji... Mislim da ce pravi pogodaak ovaj auto biti sa 1.3 mjet verzijom...

Mr. Big :bravo: :plusone:
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

mr.Big napisao:Zao mi je sto ljudi ne shvataju da u Kragujevcu sada kola pravi Fijat, a ne Zastava i to za svetsko trziste(a ne za potrebe srpskih radnika i seljaka) :ccc:
Pa eto sam kažeš, nije za radnike i seljake, nije za ozbiljne ljude (kako si naveo u prethodnom postu), nije za bogate klince jer mu namena nije, pa za koga je?
Kupiće ga Merc, Audi, BMW, klientela? :kezo:
A, poželeće se fiat svoje bazne klijentele, mogooo vrda :rofl:
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Pa ima valjda tih seljaka i u Evropi?
Ovo se sad svelo na pogađanje hoće li biti promašaj ili pogodak, pa da onda može da se kaže: Jesam li rekao...
Auto je očigledno namenjen za klijentelu koja bira između, Jukea, Countrymana, i sličnih modnih dodataka. Neko reče da će reklama biti ključna za prodaju, i tu se slažem, jer sigurno ga neće kupiti onaj koji mora, nego onaj koji hoće.Cena (verovatni niko i ne zna koja će biti) će naravno u startu biti veća, pa ako prođe, prođe. Da je nas neko pitao da li će se Fiat 500 prodavati po ceni od 12-15 hijlada evra, šta bi mu rekli?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Rekao bih mu da je lud covek, jer realno svi su mislili da ce Fiat 500 biti ono sto je nekada bio Fica, auto za siroke narodne mase... 12 hiljada evra i motor 1.2 sa kraja 20 veka, ma daj molim te... Ali marketing je cudo, a moda i prezentacija u javnosti sve...

Plus moram da kazem da Fiat 500 ima boli glava lep enterijer...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ima, tačno je.

I taman kada pomislim da je i pored visoke cene to ipak odličan automobil, ugledam doboše pozadi...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

perfiko napisao:Da je nas neko pitao da li će se Fiat 500 prodavati po ceni od 12-15 hijlada evra, šta bi mu rekli?
Da je budala! :kezo:
Evo sutra da mi ponude izbor dal cu tog prdavca ili Grande Punta, ne bih trepnuo uzeo bih GP-a... a GP je 30% jeftiniji! Mada tome dosta doprinosi i sto je meni F500 pored svoje besmislenosti jos i ruzaaaaan...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori