Kopaonik
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Re: Kopaonik
Ja imam Mckinley aktivni veš, I samo to nosim ispod jakne i ski pantalona. I tada mi je vruće. Doduše obično idem u februaru na skijanje i bude dobar plus preko dana.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Merino vuna, ima i kod nas...Heinz napisao: 06 Nov 2024, 15:31 I to ne mora biti sintetika, klinac je dobijao iz CH neki vuneni, mnogo fin. Ne znam kod nas da li ga ima, ako je bitno uopšte
Boringly average, but also perfect for school run mums
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
U Decathlonu sam kupovao majce sa kratkim rukavima od merino vune, možda imaju i zimski komplet.
Imam i Merino komplet aktivnog veša ( Helly Hansen ), ali, generalno, to je pretoplo, osim za baš velike hladnoće.
Mislim da je celishodnije koristiti običnu sintetiku, ako treba i više tanjih slojeva, pa onda u toku dana povremeo i menjati broj tih slojeva, zavisno kako se menjaju temperaturni uslovi. I da ti je uvek prijatno.
Mislim da je celishodnije koristiti običnu sintetiku, ako treba i više tanjih slojeva, pa onda u toku dana povremeo i menjati broj tih slojeva, zavisno kako se menjaju temperaturni uslovi. I da ti je uvek prijatno.
Meni pre zvuci da je merino vise za bolju insulaciju pri nekim redovnim aktivnostima poput setnje ili pasivnog boravka na hladnom jer ako se u tome znojis sigurno ce se sporije susiti nego sintetika. Opet nemam iskustva i to su mi zaključci iz teorije.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Tu moju merino majcu iz Decathlona sam nosio leti na šetnjama po planinama. Bio sam gola voda kao i sa običnom majcom, nisam primetio da se nešto brže suši.
Kopaonik
Ako se istom brzinom suši kao obicna majca onda to nije dobro(ili si hteo reci obicna 'aktivna' majca). Mislim svakako su to tanke majce pa onda mozda u praksi i nije velika razlika u odnosu na sintetiku.
To bas i ja hteo da kazem. Meni na skijanju nikada nije bilo hladno ako se aktivno skijam, imam dobre carape i ne ulazi voda. Pod aktivnim skijanjem podrazumevam da ne cekam na ski lift previse, da ne duva prejak vetar na zicari i sl. Jel ako se nakupe negativne stvari nista te ne moze spasiti
od smrzavanja i onda nema nista od uzivnja u skijanju.

Prerano ste počeli da pričate o skijanju, ne izbijam ga sad iz glave. A možda uspem tek u februaru da odem.. 

Imaš trenutno u Lidlu akciju ski garderobe.
Ima realno dobrih funkcionalnih stvari, a po cenama koje su smešne u odnosu na cene po kojima u Srbiji istovrsne ( brendirane ) stvari prodaju Planet bike, Beosport i slični.
Ima realno dobrih funkcionalnih stvari, a po cenama koje su smešne u odnosu na cene po kojima u Srbiji istovrsne ( brendirane ) stvari prodaju Planet bike, Beosport i slični.
Ja gledam videe i pitam se sta mi je ovo trebaloMomčilo napisao:Prerano ste počeli da pričate o skijanju, ne izbijam ga sad iz glave. A možda uspem tek u februaru da odem..

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Ja vec godina razmisljam da odem na ove nase (Holandske) zatvorene skijaske centre, i mislim se da li ima smisla.
https://www.snowworld.com/zoetermeer/en
https://www.snowworld.com/zoetermeer/en
- Prikačeni fajlovi
-
- Ski.png (281.9 KiB) Pogledano 1610 puta
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ako godinama razmišljaš, potrošio si više vremena i mozga no što vredi učaz na to skijanje.
Dakle, već si trebao probati, bilo bi ti jeftinije.
--
Ja sam prvi aktivni veš (donji deo) kupio u Gori, dok su imali prodavnice (možda ih još uvek imaju). Računao sam da u specijalizovanoj prodavnici nema greške.
Dao mi je neke kineske dugačke gaće. Mislio sam da ni do kolena neće biti, a ono se rasteže, mislim da podržava noge do 2m dužine.
Išao na Kop, nešto da radim, pa mi bilo hitno. Ispostavilo se da su super. U zatvorenom ne greju, ako ne trčiš, napolje izađeš i fino je.
Pamučne stvari su pakao za takve "uđi-izađi" situacije. Unutra se oznojiš, izađep napolje i taj znoj se smrzne, ili uđeš iz šetnje u toplo, pa kreneš da se znojiš nenormalno...
Dok sam busom išao na posao, kada su jače zime, isto ekstra. Napolju ekstra, uđeš u bus i ne kuvaš.
Naknadno sam kupio komplet Hummel, isto je OK. Tako probah i gornji deo. Kada se utegneš u sve to, imaš utisak da je sve kako treba, nikuda ništa ne duva
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Dakle, već si trebao probati, bilo bi ti jeftinije.
--
Ja sam prvi aktivni veš (donji deo) kupio u Gori, dok su imali prodavnice (možda ih još uvek imaju). Računao sam da u specijalizovanoj prodavnici nema greške.
Dao mi je neke kineske dugačke gaće. Mislio sam da ni do kolena neće biti, a ono se rasteže, mislim da podržava noge do 2m dužine.
Išao na Kop, nešto da radim, pa mi bilo hitno. Ispostavilo se da su super. U zatvorenom ne greju, ako ne trčiš, napolje izađeš i fino je.
Pamučne stvari su pakao za takve "uđi-izađi" situacije. Unutra se oznojiš, izađep napolje i taj znoj se smrzne, ili uđeš iz šetnje u toplo, pa kreneš da se znojiš nenormalno...
Dok sam busom išao na posao, kada su jače zime, isto ekstra. Napolju ekstra, uđeš u bus i ne kuvaš.
Naknadno sam kupio komplet Hummel, isto je OK. Tako probah i gornji deo. Kada se utegneš u sve to, imaš utisak da je sve kako treba, nikuda ništa ne duva

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Gradimo i gradimo ... Za još gori skijaški ugodjaj na Kopaoniku.