Akumulatori
Re: Akumulatori
Ja svaki dan prelazim 80+km na otvorenom, možeš da mi daš ceo auto na dan-dva. :-D
Nece se popraviti protokom vremena, dakle mora da se menja.trojanac napisao: ovaj star 4-5 godina i da mu je polako vreme za zamenu. Videćemo kako će se ponašati sa dolaskom zime, pa ako bude trebalo, menjam ga.
Bolje menjaj sada ili kada ti je vec zgodno nego da cekas da dodje zima, crkne totalno i ostavi te negde a onda hitno u najgorim uslovima vrsis zamenu.
Sve preko 3 poslednje jake zime je bonus za aku, ako se zeli pouzdan auto.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nece mu zveknuti aku od danas do sutra, pokazace znake slabljenja kada je malo hladnije svakako. Trojanac je od onih retkih ljudi koji odrzavaju auto da tehnicki bude u ispravnom stanju uvek, pa ne sumnjam da ce zameniti aku ako je zaista neispravan. Inace se stari akumulatori u NS otkupljuju po ceni od 40 din/kg sto ja znam, pa se za aku od 55 Ah od prilike moze dobiti nesto manje od 1000 dinara.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Bogami meni je oba puta kada sam menjao akumulator zveknuo odmah.
Danas sve radi savrseno, sutra ujutru ne mogu ni da zaverglam, samo zablinkaju lampice. Napunim ga, odnosno drzim na punjacu, ali dzaba, od punjenja nista, opet ne moze da zavergla. I oba puta tako. Oba puta su bili u pitanju prva ugradnja akumulatori.
I ovaj sto sam sada menjao u garanciji, nije nikad pokazao znake umora. Samo jedno jutro nije hteo da zavergla, ali se mogao dopunjavati i tako par puta dok nisam dobio drugi.
Tako da ja za ove 4 godine i kusur, nisam nikad imao nikakve simptome
Auto se pali svaki dan, prelazi ~50km, stoji 8h, opet pali pa 50km, i tako sutra ujutru. To su mu rezimi rada u 95% njegovog zivota.
Danas sve radi savrseno, sutra ujutru ne mogu ni da zaverglam, samo zablinkaju lampice. Napunim ga, odnosno drzim na punjacu, ali dzaba, od punjenja nista, opet ne moze da zavergla. I oba puta tako. Oba puta su bili u pitanju prva ugradnja akumulatori.
I ovaj sto sam sada menjao u garanciji, nije nikad pokazao znake umora. Samo jedno jutro nije hteo da zavergla, ali se mogao dopunjavati i tako par puta dok nisam dobio drugi.
Tako da ja za ove 4 godine i kusur, nisam nikad imao nikakve simptome

Auto se pali svaki dan, prelazi ~50km, stoji 8h, opet pali pa 50km, i tako sutra ujutru. To su mu rezimi rada u 95% njegovog zivota.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jel se to leti desavalo?

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Ne mora znaciti da ce aku postepeno slabiti.
Moze se desiti da neka od celija prsne i fakticki izazove kratak spoj, i to isprazni aku cas posla. Meni se to desilo na Topla akumulatoru, i to taman sto je istekla garancija od 2 godine.
Moze se desiti da neka od celija prsne i fakticki izazove kratak spoj, i to isprazni aku cas posla. Meni se to desilo na Topla akumulatoru, i to taman sto je istekla garancija od 2 godine.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
E, pa ako se bas tako nesto desi onda da. Medjutim generalno ako nista drugo, oseti se kako malo sporije vrti anlaser, kod mene je uvek tako bilo, i znalo se da je pitanje momenta.

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Da li je moguce da mi se auto sam od sebe odtkljuca zbog slabog akumulatora?
Isto se i meni desilo sa fabrickim na Loganu,samo par nedelja pre isteka garancije na auto pa sam dobio novi (al ne rumunski) koji je i sad na autu. Jednostavno odjednom je skiknuo. Parkiran i kad je za pola sata trebalo da se krene bio je skorz mrtav (i vruc). Nije mogla ni sijalica u kabini da se upali.Cherokee napisao:Ne mora znaciti da ce aku postepeno slabiti.
U astri g se to desilo u maju/junu cini mi se.dragvorl napisao:Jel se to leti desavalo?
A na astri h, mesec dana posto sam je kupio, znaci bas negde u ovo doba godine.
Treci slucaj sa kvarnim white horse, se desavao cele godine

Ta prva dva su bili fabricki i punjenje nije pomoglo, mrtvi skroz na skroz. U prvo slucaju, astra ga, kupim bosch, i eno ga jos radi, u drugom slucaju astra h, kupim white horse, koji sad radi, ali eto imao sam problema sa njim.
Sto se tice tog ostavljanja potrosaca, zar to ne postoji vec odavno, da se sve pogasi u autu, posle par minuta?
Ne postoji kod japanaca, ja na sluzenoj Hondi Accord zaboravio svetlo kabine, i aku PaPa...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kod mene ima zvucni signal za svetla, ali ako ih ne ugasis gorece dok ne izvuku sve iz akumulatora.
HTC WS & TT2
HTC WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Ima i kod mene zvucni signal, ali posle par minuta pogasi sve i radio i svetla. To zna iritirati na rostilju kada ti se stalno gasi radio 

Korisna stvar al ume da nervira u takvim prilikama
Na kociji se posle nekog vremena gasilo svetlo u kabini kad npr. vrata ostanu otvorena la za farove ne znam...pistali su al ne verujem da su se gasili. Nisam nikad probao

Na kociji se posle nekog vremena gasilo svetlo u kabini kad npr. vrata ostanu otvorena la za farove ne znam...pistali su al ne verujem da su se gasili. Nisam nikad probao