Audi A3 2012

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Audi A3

Post od ftj »

Ne znam koji je razlog ali eto ni mercedes nema ni 2.0 ni 3.0 TT dok je VAG tek skoro izbacio 3.0 TT dizel.

Neće konkurencija da se bruka pred bmwom pa čekaju da to još malo usavrše :mrgreen:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

@Floyd Imaju oni dosta kupaca preko za taj 3.0 TDI 204 KS, koliko god mislili da je to sakacenje. Tamo je za registraciju kola bitnija snaga nego zapremina, pa nemaju problem koji se kod nas javlja pri kupovini kola vece zapremine motora. 3.0 TDI 204 KS, moras priznati, uliva neku sigurnost, a mnognima nije mnogo bitna kolicina konja... Svaka roba ima svog kupca, i siguran sam da bi ga oni davno izbacili iz upotrebe da se ne prodaje dobro...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Imaju vec bi turbo 2.0TDI, od 2008. ja mislim, samo ga iz nekog razloga jos ne stavljaju u nista osim Transportera i Amaroka.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ftj napisao:Ne znam koji je razlog ali eto ni mercedes nema ni 2.0 ni 3.0 TT dok je VAG tek skoro izbacio 3.0 TT dizel.

Neće konkurencija da se bruka pred bmwom pa čekaju da to još malo usavrše :mrgreen:
Mercedes od 2008-e ima OM651, 2.2 R4 bi-turbo dizel... Bmw ima 14ks vise,Mercedes ima 50Nm vise...
Bmw je napravio pravu stvar sa ovim novim 2.0 tt benzincem,koji je dosta jaci od 1.8 bi-turbo benzinca iz Mercedesa,ali je on star vec 4 godine i verovatno ce ga za godinu,2 pojacati...
Mercedes ni nema 2.0 motor... Imao je u prosloj A i B klasi 2.0 dizel (OM640),sada su i to izbacili,zamenili sa 1.8 dizelom...

Mercedes u benzin verziji fura 3.5 atmo motor,a dizel od 265ks i 620Nm je sasvim dovoljan,ali posto su tek sada izbacili V8 dizel iz upotrebe,verovatno ce uskoro i oni da izbace jaci...

Markoni,slazem se u potpunosti sa tobom sto se tih oslabljenih verzija 3.0 dizela tice. I Mercedes ima 300 CDI,koji je fenomenalan i izdrzljiv motor,dosta jeftiniji,manja emisija CO2,manje konja,sto znaci da je sve dosta jeftinije... Kome treba auto samo da ga vozi,to je super izbor.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Markoni napisao:@Floyd Imaju oni dosta kupaca preko za taj 3.0 TDI 204 KS, koliko god mislili da je to sakacenje. Tamo je za registraciju kola bitnija snaga nego zapremina, pa nemaju problem koji se kod nas javlja pri kupovini kola vece zapremine motora. 3.0 TDI 204 KS, moras priznati, uliva neku sigurnost, a mnognima nije mnogo bitna kolicina konja... Svaka roba ima svog kupca, i siguran sam da bi ga oni davno izbacili iz upotrebe da se ne prodaje dobro...
Zavisi gde...u mom kantonu se gleda iskljucivo kubikaza pa je npr. 3.0 50% skuplji za reg od 2.0, dok je 4.0 100% skuplji itd. ali nije to bila poenta mog posta.
BMW od 2007. ima R4 dizel sa 200+ ks, Mercedes od 2008., cak se i muceni Opel priblizio toj cifri (ne pricam o performansama) a da VW u najavi ima takav motor, kontam da bi ga prvo u Audi ugradio a kasnije i u ostale.
Ovako, cim su oni oslabili 3.0TDI da bi imali nesto u toj klasi, znaci da ga nema ni u najavi i to je bila poenta mog posta.

Inace, kad sam kupovao auto, A5 Sportback bas sa tim motorom mi je bio u uzem izboru ali me je odbilo to sto ga u CH nude iskljucivo sa CVT menjacem. Posle sam razmatrao 2.0TDI quattro 177ks S-Line manuelac, imam i ponudu dilera kuci ali je BMW dao bolju, bolju cenu za moju Alfu, noviji je model i subjektivno, svideo mi se malo vise ;)

@Heroj

C300 CDI nije oslabljen nego isti onaj sto je bio u C350 CDI pre FL i taj motor je azdaja za ovaj 3.0TDI od 204ks ;)
Inace, mislim da sto se tice motora, BMW i Mercedes vuku mnogo pametnije poteze od Audija...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Floyd, imaju ga, mislim 190ks, ali ne znam zasto ga jos ne ugradjuju u Audije, Passate, i ostalo. Zove se BI-TDI.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Sad ce :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jeste Floyd,sada i ja vidim,sada je to taj motor,cak i jaci,sa 540Nm i 230ks,ali su ga sada pojacali,kada su pojacali 350 CDI na 265ks i 620Nm,ranije je isao isti taj sa 192ks i 400Nm...
Audi sada malo kasni sa tim snagama i update-ovima motora :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja sam pre par godina provozao u putnickom Transporteru 2.0 TDI od 132 kW (180 KS) ali ne znam da li je to taj Bi-TDI... Samo se secam da je to najjaci 2.0 TDI koji sam provozao.

Tapatalk Post
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Uroš S. napisao:Floyd, imaju ga, mislim 190ks, ali ne znam zasto ga jos ne ugradjuju u Audije, Passate, i ostalo. Zove se BI-TDI.
To je taj od 180ks o kome prica Markoni ali ne razumem poentu bi turbo motora koji ima 3ks vise od onog sa jednom turbinom :pardon:
Scuderia napisao:Sad ce :D
...samo sto nisu :kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

I još malo od Sportback verzije.

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Novi Audi A3 u Srbiji
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=642365

Treća generacija Audija A3 stigla je i na naše tržište. Ovaj automobil može se nabaviti po početnoj ceni od 20.090 evra, za model 1.4 TFSI Attraction.

Novi A3 imao je svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2012. godine, kada je Audi predstavio novi dizajn i tehnologiju, prostraniji enterijer i savremene agregate.

Zahvaljujući novoj konstrukciji i materijalima od aluminijuma, Audi A3 sa 3 vrata lakši je za 80 kg, pa tako prazan automobil sa 1.4 TFSI motorom ima masu od svega 1.175 kg. Uz prostran enterijer novi A3 nudi prtljažni prostor koji iznosi 365 litara.

Kupcima će u početku biti dostupan jedan TDI (2.0) i dva TFSI (1.4 i 1.8) motora u rasponu od 90 kW (122 KS) do 132 kW (180 KS). Snaga se prenosi preko manuelnog menjača ili S-tronika. Pored pogona na prednjim točkovima, Audi će za snažnije motore kasnije ponuditi i quattro pogon.

U Audiju kažu da su verzije sa alternativnim pogonskim sistemima, kao što su hibrid, prirodni gas i Audi e-gas trenutno u razvoju. Najštedljiviji 1.6 TDI, koji će se nešto kasnije takođe naći u prodaji, ima deklarisanu prosečnu potrošnju od 3.8 l/100 km, dok je CO2 emisija 99 g/km, čime ispunjava uslove za državnu subvenciju od 100.000 dinara.

Deo standardne opreme Audija A3 je Elektronski sistem stabilnosti (ESC) sa elektronskom blokadom diferencijala. Audi Drive select sistem i adaptivni amortizeri su opcionalni. Kao opcije, pored ostalog u ponudi su i Audi adaptivni tempomat, unapređeni MMI sistem i dodatno poboljšani „park assist“. Širok asortiman multimedijalnih uređaja obuhvata i audio sistem Bang i Olufsen.

Najjeftiniji benzinac sa 1.4 TFSI motorom sa 122 ks u Srbiji košta 20.090 evra, dok za dizel varijantu sa 2.0 TDI agregatom sa 150ks treba izdvojiti 26.290 evra.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Cena od 25k za TDI je jako primamljiva.

Novi Golf bi morao da bude bar 4-5K jeftiniji sa istim motorom.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Znaci A klasa ipak ispade debelo jeftina :)
Ja se nadam da im sada standardna oprema ima nesto vise od manuelne klime,volana i menjaca, jer je prosla generacija sramota...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mrzi me sad da sabiram i oduzimam al čisto sumnjam da je a klasa jeftnija. Kad je onaj 180 cdi bio 44 iljada ne znam u kom slučaju je a3 skuplji.
Odgovori