Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Poređenja po klasama - prednosti i mane

Post od NexT »

Ma, znam ja sve to, al redovno se vatas za Turke :jane:

A, u porastu je broj BMWova :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Svima koji cesto voze Srbija-Nemacka (ili Austrija, Svajcarska...) su Turci sinonim za ... ne znam kako da nazovem a da ostanem pristojan... recimo za neko ponasanje dijametralno suprotno od "gospodskog".
Obicno neki MPV ili karavan, ne bas nov, nakrcan ljudima i stvarima do plafona. Jastuci, igracke, ves, daske, budalastine razne vrste, ali napunjen auto tako da ni jaje vise ne moze da stane i jos pride njih 5-6 u kolima. A kad stanes na benzinsku pumpu da predahnes, tu ti se ogade...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pazi,to prosto ne mogu da verujem je izraz koji se koristi kao iznenadjenje... Kao sto sam rekao: "Prosto ne mogu da verujem da nisu stavili senzore potrosenosti kocnica na zadnje kocnice kod mene na automobilu" ... Ne da to nije istina,nego da je skroz neverovatno da je tako skupo. Ali posle,gledajuci ostale cene,nista cudno.
Ja kada nekome hocu da kazem da laze,ja mu lepo kazem da nesto nije tacno ili da izmislja,a nekada da prosto laze...

Rent-a car sam spominjao posto si ti rekao da dostava kosta i 200,300 franaka,a za te pare mozes da iznajmis GOlfa i da u njemu nosis te kabaste stvari koje ne mogu da stanu u limuzinu :)
I jos da ustedis.

A koliko si ti siguran da prosle godine nisu prodati sedan modeli Subaru-a? :D Cak je velika verovatnoca,jer tolika prodaja takvog automobila samo u jednoj maloj zemlji je veoma cudna,osim ako ne izbace novi model,poput tog sedana :) Mislim 1.250 bas sportskih automobila od ~50.000e je zaista impresivno,pa cak i sa takvim standardom...
http://subaru.co.uk/vehicles/sti/sti-range/

Jbg,u zemlji sa tako visokim standardom gde par hiljada eura za odrzavanje ili gorivo nisu problem,zaista nije cudno sto su sportska kola u povecanom broju...
A opet,siguran sam da je veoma mali broj mladih kupaca tako skupog automobila...

Ipak statistike pokazuju da mladi mozda vole najvise Golf,posto je 13.000 prodato samo prosle godine i najprodavaniji je model vec dugi niz godinama tamo :)
Ako ti uopste mozes da izvuces koliko je mladih kupilo ta kola...
Ali poredimo babe i zabe...
Uzmimo recimo Bmw 1 i Bmw 3... Bmw 3 se bolje prodaje.
Uzmimo recimo Audi A4 i Audi A3... Audi A4 se bolje prodaje...
Mercedes C klase je takodje najprodavaniji Mercedes... I to ne samo u Svici.
Mada uopste ne razumem kako smo dosli do toga koji se vise prodaje? :D
http://cars.european-traveler.com/switz ... itzerland/

Automobil moze da kosta samo 3x vise,manje ne moze nikako,tako da ti mislis da moja C klasa kosta 3x vise od tvoje Alfe? Mislis kao polovna? Pa onda je moj Mercedes E 200 tu otkinuo,posto je duplo jeftiniji od tvoje Alfe...
Kakvo ti je to poredjenje? :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jesu gadni,lebac im poljubim...
Floyd,pa zato sto kosta 500e i san je svakog ciganina da ima ogroman Mercedes da bude dJentlmen i da se on i njegova 10-oclana porodica vozU kao ljudi,a ne zbog Turaka :D
Elem,najzastupljeniji auto kod Turaka je koliko sam ja mogao da primetim Mercedes 124 karavan,a od novijih kola preferiraju Audije,ali ne najnovije,nego one sa pocetka 2000-ih...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

124 karavan? :nonono: Kanda poistovećuješ Cigane sa Turcima iz Nemačke. Čini mi se da poslednjih desetak godina Turci voze daleko novija, aktuelnija i skuplja kola. Pored Mercedesa u svim kombinacijama i drugih nemačkih premium kola, dosta voze velike vanove kao što su Galaxy, Voyager i sl.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Iz ove teme se moze zakljuciti da je Alfa 147 jako prostran auto a C klasa izuzetno funkcionalna kako za putovanje tako i za prevoz koliko vidim kako dugackih tako i kabastih predmeta.
Ljudi sta je sa vama,u danasnje vreme imate toliko funkcionalnih karavana,mpv-a,suv vozila (gotovo u svim klasama) da i ne treba pricati o ovim vasim automobilima koji su bas po tom pitanju ograniceni.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Texonja napisao:Svima koji cesto voze Srbija-Nemacka (ili Austrija, Svajcarska...) su Turci sinonim za ... ne znam kako da nazovem a da ostanem pristojan... recimo za neko ponasanje dijametralno suprotno od "gospodskog".
Ma pravi cergari :kezo:
Pitas se kako oni uopste funkcionisu u jednoj kulturnoj nemackoj a masa obrazovanih i pametnih ne moze da ide tamo :zbunjen:
Xepoj87 napisao:Pazi,to prosto ne mogu da verujem je izraz koji se koristi kao iznenadjenje... Kao sto sam rekao: "Prosto ne mogu da verujem da nisu stavili senzore potrosenosti kocnica na zadnje kocnice kod mene na automobilu" ... Ne da to nije istina,nego da je skroz neverovatno da je tako skupo. Ali posle,gledajuci ostale cene,nista cudno.
Ja kada nekome hocu da kazem da laze,ja mu lepo kazem da nesto nije tacno ili da izmislja,a nekada da prosto laze...
Ok, lose sam te razumeo. Izvinjavam se :rukovanje:
Xepoj87 napisao:Rent-a car sam spominjao posto si ti rekao da dostava kosta i 200,300 franaka,a za te pare mozes da iznajmis GOlfa i da u njemu nosis te kabaste stvari koje ne mogu da stanu u limuzinu :)
I jos da ustedis.
Znam to...za kabaste stvari imam Crafter za 70 franaka, koji sam i iznajmljivao par puta i resen problem.
Za mene licno prevoz kabastih stvari nije glavna prednost hatchback-a ali eto u mom slucaju, pri nekim neplaniranim kupovinama, pokazalo se kao dobra stvar.
Xepoj87 napisao:A koliko si ti siguran da prosle godine nisu prodati sedan modeli Subaru-a? :D Cak je velika verovatnoca,jer tolika prodaja takvog automobila samo u jednoj maloj zemlji je veoma cudna,osim ako ne izbace novi model,poput tog sedana :) Mislim 1.250 bas sportskih automobila od ~50.000e je zaista impresivno,pa cak i sa takvim standardom...
http://subaru.co.uk/vehicles/sti/sti-range/

Jbg,u zemlji sa tako visokim standardom gde par hiljada eura za odrzavanje ili gorivo nisu problem,zaista nije cudno sto su sportska kola u povecanom broju...
A opet,siguran sam da je veoma mali broj mladih kupaca tako skupog automobila...
Pa mozda su i sedani...
http://www.auto-schweiz.ch/Personenwage ... ellen.html
Na ovom linku mozes da vidis koliki je broj tih automobila prodat u 2011. godini.
Pretpostavka da ga kupuju mladji je zasnovana na subjektivnom osecaju jer za volanom istog uglavnom vidim mlade ljude i pretpostavkom da nece neki senior da kida bubrege u tvrdom WRX-u.
Naravno je da mladi koji rade a pritom jos nemaju decu i troskove sa njima, trose mnogo vise love na automobile i slicne zajebancije nebitne porodicnim ljudima.
Ovde iz nekog razloga i nije tako skup kao u drugim zemljama i cena mu krece od 45.000 franaka (37.000e) po zvanicnom cenovniku a vidim da kod dilera na lageru ima i za 43.000 (http://www.autoscout24.ch/Search/Detail ... hid=174560) sto znaci da ozbiljan kupac moze da ga dobije za 40.000 (33.000e) a to je cena malo bolje opremljenog GTI, sto opet za nekog sa stalnim prihodima i nije neka lova za novi auto...otiso sam mnogo u filozofiju :kezo:
Sloba napisao:124 karavan? :nonono: Kanda poistovećuješ Cigane sa Turcima iz Nemačke. Čini mi se da poslednjih desetak godina Turci voze daleko novija, aktuelnija i skuplja kola. Pored Mercedesa u svim kombinacijama i drugih nemačkih premium kola, dosta voze velike vanove kao što su Galaxy, Voyager i sl.
Vole oni 124ke (cesto odem do Nemacke pa vidim sta voze) ali da su najcesci, bas i nisu.
Oni koji vise na socijali svakako ni ne smeju (iako imaju lovu zaradjenu na crno) da kupe skuplji auto jer bi ih drzava naguzila pa zato voze krsine.
sasa lbg napisao:Iz ove teme se moze zakljuciti da je Alfa 147 jako prostran auto...
Ne, ja nisam rekao da je 147ica jako prostran auto ali kao jedan predstavnik C segmenta nije ni preterano skucen.
Naravno da ima konkurenata u segmentu koji su i prostraniji ;)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

E sada,treba da napravis razliku izmedju WRX modela i WRX STI modela :)

Evo,ovde mozes videti razlike:
http://www.subaru.com/vehicles/impreza-wrx/index.html

Posto se radi o WRX modelu,uopste nije cudno sto voze sportski Subaru sa 265ks za oko 26,27.000e...

Evo kako recimo u Nemackoj stoje cene WRX STI-ja: http://www.subaru.de/fileadmin/download ... pec-19.pdf

A sto se brojki tice,vidis i sam da kome pare nisu problem i uzima premium nemce,najvise se bira D segment ;)
Mozda su i oni blesavi kao i ja,ko ce ga znati :)

Sasa,nije niko osporio prednost necega drugog,samo nije sve crno i belo...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja sam ti lepo stavio link na kome je WRX STI za 43.000 franaka (35700e) s'tim da ozbiljnom kupcu uvek malo spuste cenu pa taj ide sigurno za 33.000e.
Za taj WRX "bez STI" nisam ni znao da postoji jer ga u zvanicnom cenovniku ni nema ;)
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Post od 16_Valve_ »

Iz svega sto ste napisali, ja mogu da zakljucim da je sve stvar ukusa :) Nismo svi isti i ne svidjaju se svima iste stvari :pivo:
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Tamo u broju prodatih pise Subaru WRX,pa zato... Ne za cenu,video sam cenu..
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa dobro, ova statistika ne izdvaja posebne podkategorije nekog modela.
Vidis da su A4 i RS4 izrazeni kroz jednu brojku.

U svakom slucaju WRX, bez obzira da li je STI ili ne, nikako nije obican auto koji vozi svako a posebno ne stariji dok npr. A4 kupuju ljudi od 25-65 godina.
Mnogo je siri spektar kupaca pa je i logicno da se proda vise tih modela nego A3 koji opet ganjaju pretezno mladji...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ovo su neki od mojih razloga zašto privatno vozim Mercedes E klasu w210 restajling limuzina:
NexT napisao: Prednost velikog auta
- nikada ti ne zafali mesta za stvari, ne moras da cimas komsiju ako treba da prevezes nesto iole kabastije, ili treba jos samo jedan kofer da stane, posto i ti i ortak vodite devojke
- upija rupe 5x bolje i tise od kola nizih segmenata.
- udobniji (polozaj sedenja, ponuda prostora, oblik sedista)
- tih (mnogo bolja zvucna izolacija od manjih kola)
- lepse podnose vece brzine na auto-putu (put do Zg i nazad, 800km u cugu ne osetim)
- ono sto mnogima nije bitno, ali uz visu klasu po defaultu dobijas vise opreme i kvalitetnije materijale.

Mane
- velika tezina auta, i ne voli preterano ostru voznju po gradu, jednostavno - nije sprinter
Pod prednost ću dodati još i bezbednost tj. tvrdu šasiju, ona je kao tenk, to iz iskustva kažem a možete da pitate i limare, majstore :)
Zatim velik gepek, ne vozim veš mašine i televozore model nakovanj (ali ovi modeli televozora koji se mogu kupiti u SRB, LCD ili Plazma staju u gepek bez problema), ali zato svakie nedelje idem u Tempo ili Rodić u kupovinu, volim da sve kese spustim u gepek, bez bilo kakvog guranja i trpanja po zadnjim sedištima, kao gospodin sve spustite u gepek bez savijanja, guranja tamo vamo i zavlačenja po zadnjem sedištu.
Zatim automatk, dosta mi je prva-druga, kreni-stani gužvi u BG, uživancija.
Nije skup za održavanje, nema veliki servis (cdi ima dvoredni lanac, traje koliko i motor), servis je 90-100e i radi se na 20k, ja radim na 15k a motori prelaze mnooogo bez problema.
Tempomat, prednja sedišta na naduvavanje vazduhom (može da se naduva i deo za leđa i deo za guzu, tačno se podesi kako vama prija).
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Jedna neočigledna prednost gepeka kod sedana je bezbednost prtljaga. Kod ostalih oblika karoserije lopuvu je dovoljno da razbije zadnje staklo i već ima prtljag na izvolte. Znam par slučajeva takvog obijanja kola u neposrednom okruženju. Najgore je prošao kolega iz Beča, kom su obili A3 na Adi. Jeste da bi bilo gore da su mu ukrali ceo auto ali i ovako je žešće nastradao - u gepeku je imao laptop, ebook reader, nešto stariji android telefon i još par gedžeta. Ništo od toga nije bilo vidljivo, pa da kažeš da je lopov zbog toga obio kola. Nego je video hečbek sa stranim tablama, krknuo kamen u zadnje staklo i posrećilo mu se.

I mene malo brine jer kad idem na duži put uvek je u kolima laptop, ipad, dslr... Nije ni sedan da ne može da se obije ali je velika razlika da li moraš da obijaš bravu ili samo da baciš kamen.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

16_Valve_ napisao:Iz svega sto ste napisali, ja mogu da zakljucim da je
moja Cordoba najbolji izbor ! :mrgreen: Gepek zapremine 485 lit.a pritom je B segment,izuzetno atraktivan,pravi porodicni automobil a opet lak za parkiranje. Sto se tice prevoza frizidera,merdevina,tursije i raznog namestaja tu je kuka i prikolica,pa izvol'te. Ja za takve potrebe koristim moj pik up i rado cu ga ustupiti drugarima sa foruma. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Odgovori