Hyundai i30
- hyundai_i30
- Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
- Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)
Re: Hyundai i30
Trebalo bi da jeste, jutros sam ga nasao, ima cak i neki sajt, ali su sve postavljene slike tipa od pre 5 god. Svakako proveram sutra zdravlje da li se i dalje bave ovim, jer bi mi to definitivno bila najbolja varijanta posto su u gradu.
Hvala svakako za hint!
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Hvala svakako za hint!
- hyundai_i30
Da malo promenimo temu, kupih prosle nedelje na nekoj akciji u Rodi ovako nesto:
https://images.app.goo.gl/bE4cJCzXvgMSa1916
Mnogo korisna stvar, danas sam oprao auto i prakticno sva stakla sredio sa ovim. Pokusavao sam ranije nakon pranja na zetone da skinem preostalu vlagu sa stakala jelenskom kozom, magicnom krpom, ostavljao preko leta samo da se osusi, ali uvek ostaje neka fleka naravno.
Ovo se setih posto na odredjenim raskrsnicama u Nisu, a verujem i u drugim gradovima, dok cekas na semafor dodju Romi i navaljuju da ti ociste soferku da bukvalno ne mozes da ih skines s' vrata dok im ne platis ili kazes da si vec platio taj dan.
Tako da me je upravo ta situacija asocirala da uzmem ovu cetku za stakla, sa jedne strane je guma, sa druge sundjer i odlicno zavrsava posao, a ova koju imam je identicna onoj sa gornje slike, cak je i boja ista.
Istovremeno sam uzeo i plasticnu cetku za skidanje leda, a ako imate neke preporuke za predstojece minuse za koji mesec i kako najjefikasnije ocistiti sneg i led sa stakala, podelite sa ostalima...
Pozdrav!
https://images.app.goo.gl/bE4cJCzXvgMSa1916
Mnogo korisna stvar, danas sam oprao auto i prakticno sva stakla sredio sa ovim. Pokusavao sam ranije nakon pranja na zetone da skinem preostalu vlagu sa stakala jelenskom kozom, magicnom krpom, ostavljao preko leta samo da se osusi, ali uvek ostaje neka fleka naravno.
Ovo se setih posto na odredjenim raskrsnicama u Nisu, a verujem i u drugim gradovima, dok cekas na semafor dodju Romi i navaljuju da ti ociste soferku da bukvalno ne mozes da ih skines s' vrata dok im ne platis ili kazes da si vec platio taj dan.
Tako da me je upravo ta situacija asocirala da uzmem ovu cetku za stakla, sa jedne strane je guma, sa druge sundjer i odlicno zavrsava posao, a ova koju imam je identicna onoj sa gornje slike, cak je i boja ista.
Istovremeno sam uzeo i plasticnu cetku za skidanje leda, a ako imate neke preporuke za predstojece minuse za koji mesec i kako najjefikasnije ocistiti sneg i led sa stakala, podelite sa ostalima...
Pozdrav!
Dusu dalo da izgebe stakla
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

- hyundai_i30
Kako mislis da obicna guma koja skida preostale kapljice i vlagu sa vetrobrana i ostalih prozora na auta nakon pranja izgrebe lak...?
Ispravio sam post
Prebacio sam na onu silikonsku gumu koja skida ostatak vode sa laka

Prebacio sam na onu silikonsku gumu koja skida ostatak vode sa laka
Poslednja izmena od blaugrana u 23 Okt 2022, 19:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- hyundai_i30
Javio mi se burazer na IG upravo. Kaze 10k RSD + 20e demontaza i montaza volana, ali covek daje i garanciju od 2 god., nema zezanja...Dare4x4 napisao:https://instagram.com/begovic_auto_ente ... E2OWE1N2Q=
Ako sam dobro ukapirao, ovaj je iz Niša.
- hyundai_i30
Opet isto pitanje - kako obicna guma moze da izgrebe staklo, a ovo je cak fino obradjena guma? Ajde one plasticne cetke za led koje su krute, ali ova cetka za stakla ni da pritisnes kao najveci sivonja ne moze da izgrebe staklo nikako, a bukvalno nije potreban nikakav pritisak vec prosto prevlacenje preko stakla...blaugrana napisao:Ispravio sam post![]()
Jel si gledao mozda nekad kako peru auto u perionici? Oni to isto koriste, klasicna cetka za skidanje vode sa stakla, fina guma koja fino prijanja, skida vlagu i ne ostavlja fnikakve fleke.
Poslednja izmena od hyundai_i30 u 23 Okt 2022, 19:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Mogu da ostanu svakakva s*anja sa kojom mozes da napravis ogrebotine.
Pogotovo u tom sundjerastom delu sa mrezicom
U perionicama ne perem auta.
Pogotovo u tom sundjerastom delu sa mrezicom

U perionicama ne perem auta.
- hyundai_i30
Ja perem i u perionicama i znam sta oni koriste, a koriste isto. Slazem se sto se mrezice tice, to naravno ne koristim, kupio sam ovu cetku samo zbog prednje strane jer je guma izuzetno fino obradjena i samo klizi preko staklene povrsine, znaci ako je covek pazljiv u smislu da mu se tipa pesak ne zalepi na toj gumi vec proveri samo pre upotrebe da li povrsina gume cista, nema nikakvih problema.
Cetka je bila na nekoj velikoj akciji i odlicno zavrsava posao i zato sam je i preporucio ljudima ovde, pa kako ko voli...
U ostalom ko je nepazljiv moze i jelenskom kozom ili kojom god krpom da ogrebe staklo (kao u gore pomenutim slucajevima), a ne samo gumom ili mrezicom.
Cetka je bila na nekoj velikoj akciji i odlicno zavrsava posao i zato sam je i preporucio ljudima ovde, pa kako ko voli...
U ostalom ko je nepazljiv moze i jelenskom kozom ili kojom god krpom da ogrebe staklo (kao u gore pomenutim slucajevima), a ne samo gumom ili mrezicom.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Deluje mi da dobro radi, kačio je svakakve radove, tako da bih i ja njemu poverio posao.Dare4x4 napisao:https://instagram.com/begovic_auto_ente ... E2OWE1N2Q=
Ako sam dobro ukapirao, ovaj je iz Niša.
Izgleda živi na relaciji Negotin-Niš, a često je i u inostranstvu.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
- hyundai_i30
Lik se javio veoma brzo nakon sto sam mu poslao poruku na IG i rekao svoju cenu 10k RSD + ako on radi i montiranje jos 20e za tu uslugu. Dao je i garanciju, sto je naravno na rec, ali znam gde je radnja i znao bih koga da jurim u slucaju problema....
Za sada je to velika investicija, ali eto vec ima vise opcija na raspolaganju pa cak i opcija u samom gradu.
Za sada je to velika investicija, ali eto vec ima vise opcija na raspolaganju pa cak i opcija u samom gradu.
Jelenska koza isto nije preporucljivahyundai_i30 napisao:Ja perem i u perionicama i znam sta oni koriste, a koriste isto. Slazem se sto se mrezice tice, to naravno ne koristim, kupio sam ovu cetku samo zbog prednje strane jer je guma izuzetno fino obradjena i samo klizi preko staklene povrsine, znaci ako je covek pazljiv u smislu da mu se tipa pesak ne zalepi na toj gumi vec proveri samo pre upotrebe da li povrsina gume cista, nema nikakvih problema.

U svakom slucaju samo napred :thumbs up:
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Po mom iskustvu, pranje stakla u perionici radi idealno! Samo da ga ne pereš po nekoj vrućini, i kapljice odu, ne ostane ništa. Možda zavisi i od perionice.
Recimo što meni zada muku je pranje stakla s unutrašnje strane, to ne mogu puškarenjem.
Ovako s unutrašnje strane lako mogu da mi ostane muzge, a to čak nekom krpom i moraš, ne možeš drugačije. I da, tako s krpom može staklo da se izgrebe i s unutrašnje strane. No, kapiram da je jelenska krpa jedna od najboljih opcija isto, ali da onda treba imati jednu koja je posebno za stakla.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Recimo što meni zada muku je pranje stakla s unutrašnje strane, to ne mogu puškarenjem.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- hyundai_i30
Kakva su iskustva vlasnika ovog auta sa zamenom seta kvacila? Koju marku kvacila preporucujete? Neki dobavljaci su mi nudili francuski Valeo koji se ugradjuje i u Renault i jos mnoge druge modele razlicitih proizvodjaca, ali kazu da je ovo prakticno default za i30 i vodi se kao fabricki set kvacila. Na trzistu nude od Polcar-a kao najjeftiniji set do LUK-a kao najskuplji naravno, pa mu PHC Valeo dodje kao neka zlatna sredina...