Kupovina automobila sa automatskim menjacem.

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Kupovina automobila sa automatskim menjacem.

Post od ljubitelj »

nidza napisao: 26 Jun 2024, 23:03 Svaki benzinac odavno ima egr. Što je sad to toliko bitno?
Pretpostavljam da ti je promaklo da postoje benzinci sa različitim načinom rada -tipom ubirzgavanja koji je toliko bitan po pitanju prljanja komplet usisa a time i EGR u paketu. Oni sa direktnim ubrizgavanjem pate od istih boljki kao dizeli sa direktnim ubrizgavanjem.

Tačno je da benzinac odavno ima EGR, još i oni sa karburatorom iz 80tih su imali EGR ali ne svaki.
Ali tada to nije bio problem kao sa motorima danas.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Saša napisao: 26 Jun 2024, 13:58 Imaju GPF filter ali niko još do sada nije kod modernih turbo-benzinaca imao bilo kakve probleme sa tim - niti hoće - jer benzin sagoreva daleko čistije od dizela. Što se tiče potrošnje - i ona je više nego ok, juče sam recimo išao na pecanje i vozio se lagano, po propisima (80-90 km/h) i imao sam na kraju potrošnju od 4.7 litara (vangradska vožnja, ukupna relacija cca 120 km). Dizel je dakle za mene stvar davne prošlosti. Treba u stvari da počnemo kupovati električne automobile a ne da razmišljamo i dalje o dizel-purnjarama... :D
Misliš da GPF ne može da pravi probleme? Pogrešno misliš. Moj drugar je pre par godina kupio nov BMW M340i aktuelne generacije i sa njim jednog dana završio u ovl. servisu - da bi mu tamo odradili prinudnu regerenaciju GPF-a, uz obrazloženje da je suviše vozio u gradu.
Pretežno gradska vožnja smeta i savremenim benzincima.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

I mom kolegi se na W213 benzincu palile neke lampice (ne znam šta tačno) pa su mu uovlašćenom to rešili rekli da ga mora više voziti po auto-putu. U pitanju je E200 benzinac 186ks.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
S388
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2022, 14:07

Post od S388 »

nidza napisao: 26 Jun 2024, 23:03 Svaki benzinac odavno ima egr.
Iz VW grupe 1.6 mpi (oznaka BSE) nema EGR. Ne znam da li je jedini u zadnjih 20 godina.
Munja666
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2016, 02:31

Post od Munja666 »

Dobro, odosmo sada predaleko od teme, svaki tip motora, bio benzinski ili dizel ima neki nedostatak (a neki i više). Manje-više bi trebalo da svaki nov motor bio benzinac ili dizel izdrži bez nekih većih problema tih famoznih 100-150k km, kad nažalost završi kod nas kupaca polovnjaka i tu kreću problemi.. Koji od dizel agregata novije generacije u kombinaciji sa automatskim menjačem se pokazao kao "najizdržljiviji" u eksploataciji u pretežno gradskoj vožnji?

Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

S388 napisao: 27 Jun 2024, 21:56
nidza napisao: 26 Jun 2024, 23:03 Svaki benzinac odavno ima egr.
Iz VW grupe 1.6 mpi (oznaka BSE) nema EGR. Ne znam da li je jedini u zadnjih 20 godina.
Nije jedini,
Korsa 1.8 isto nema.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Mene to nimalo ne brine. Odnosno o tome uopšte i ne razmišljam. :D Uživam opušteno u svakom danu vožnje....
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Dobrodosao u klub :)

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Zasto li cujem horor muziku u pozadini tvog posta :)
Munja666
Reactions:

Post od Munja666 »

Saša napisao:Mene to nimalo ne brine. Odnosno o tome uopšte i ne razmišljam. :D Uživam opušteno u svakom danu vožnje....
I ne treba da te brine. Zato si i kupio nov automobil da te ne boli glava. Taj motor kakav god da je izdržaće 100.000km bez nekih većih problema, a cenim da i fabrika daje garanciju na toliko (ne znam koliko godina), ali u svakom slučaju ako godišnje prelaziš cca 10-15k km miran si bar deset godina. A za deset godina ko zna šta će biti...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Za deset godina se nadam da ćemo se voziti na struju. :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ja se nadam da nećemo :)
Bar ja neću.
Munja666
Reactions:

Post od Munja666 »

I dobro da se vratimo u realnost - ima li neko iskustva sa Opel Grandland-om u kombinaciji sa automatskim menjačem i 1.5/1.6 cdti motorom? Kako se Opelov dizel ponaša u gradu - koje su mu rak rane dpf, egr, Adblue (ako ga ima) ili nešto drugo?
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Cale ima 1.6 cdti u merivi i zna cesto da trazi regeneraciju ako se vozi samo po gradu. Lepo ide, malo trosi (cak i ta kutijica od merivi na auto putu trosi ispod 6 litara).

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Munja666 napisao: I dobro da se vratimo u realnost - ima li neko iskustva sa Opel Grandland-om u kombinaciji sa automatskim menjačem i 1.5/1.6 cdti motorom? Kako se Opelov dizel ponaša u gradu - koje su mu rak rane dpf, egr, Adblue (ako ga ima) ili nešto drugo?
Slika

:kezo: Sam kraj videa daje odgovor.
Odgovori