Auto-klima
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Re: Auto-klima
U zadnje vreme sam primetio lagano (bas lagano odnosno jedva se cuje) zujanje kad radi klima. To zujanje se cuje, odnosno raspoznaje kao drugaciji zvuk od rada motora, samo do nekih 1500-2000 obrtaja posle toga se vise ne cuje odnosno zvuk motora prigusi to zujanje.
Inace klima radi normalno i odlicno hladi. Da li neko zna sta bi to zujanje moglo da bude?
Inace klima radi normalno i odlicno hladi. Da li neko zna sta bi to zujanje moglo da bude?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Lezaj na kompresoru klime, ili lezaj kvacila kompresora klime, bem li ga ali se cesto ti zvuci dovode u vezu sa tim lezajem 

- Jumbo
Ma posto treba da idem u Grcku, ne znam da li to moze da napravi neki veci problem.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Jel ti beše i dalje ideš u ovlašćeni ili održavaš auto van mreže ovlašćenih servisa?
Ako ne ideš u ovlašćeni, moja ti je preporuka da kontaktiraš Dušana pa da ti on to pogleda.
Ako ne ideš u ovlašćeni, moja ti je preporuka da kontaktiraš Dušana pa da ti on to pogleda.
Posetite www.garaza.rs !
- Jumbo
Idem u ovlasceni, nego da li da idem sad ili kad se vratim iz Grcke.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Bolje sad pa da ne razmišljaš. Ako se desi usput neki problem sa klimom, biće ti krivo što nisi otišao. Dug je put da bi rizikovao.
Posetite www.garaza.rs !
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
idi pre puta..moguce je da ti se cuje neka od remenica,nije vazno koja a upravo kad se ukljuci klima i optereti kais zvuk se pojaca.Jumbo napisao:Idem u ovlasceni, nego da li da idem sad ili kad se vratim iz Grcke.
Ne znaci da je ovo ali vrlo je moguce mozes i sam cimnuti lezajeve rukom mada je mala sansa da ces sam primetiti event.luft bar na pocetku problema.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nisam siguran da može rukom osetiti luft s obzirom na zategnutost celog tog sklopa. Verovatno je nešto od rotirajućih delova, osim ako klima ne huči zato što je ostala prazna, što ovde nije slučaj. Meni je cijukala remenica klime po hladnom vremenu i bilo je dovoljno jedno prskanje silikonskim sprejem dok je motor radio i problem je nestao. Kontrola obavezno pre puta, ne prepuštaj slučaju.
- sasa lbg
- Kontakt:
mislio sam na "luft" lezaja narodski receno.
Sve sto ide preko kaisa,ni prvi ni poslednji kome strada neka od remenica npr.
Bas zato i ne bih kretao da dug put pre.nego sto bih ustanovio sta je i pitanju...pod pretpostavkom da ovlasteni servis vredi nesto .
Sve sto ide preko kaisa,ni prvi ni poslednji kome strada neka od remenica npr.
Bas zato i ne bih kretao da dug put pre.nego sto bih ustanovio sta je i pitanju...pod pretpostavkom da ovlasteni servis vredi nesto .
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Cekaj, kakvo zujanje cujes?
svaki auto kada ima ukljucenu klimu promeni zvuk motora.. I cuje se pomalo kao turbina
svaki auto kada ima ukljucenu klimu promeni zvuk motora.. I cuje se pomalo kao turbina

Brzine idu u H-a !!!

To cimanje rukom naravno dok je motor ugasen, da ne bi ostali ljudi bez ruke, koji ovo citaju, pa odu posle da cimaju 

I ja cujem to zujanje, malo metalno, kad ukljucim klimu, posebno u opsegu od 1500-2000 o/min.
Prosle godine sam prvi put primetio, bio do servisera, on sve ispitao, kaze sve je dobro, a uz to pogledao freon, hladjenje i sve sto je moglo. Sve bilo ok, a posto nije cuo taj zvuk gledao me cudno, kao da vozim saaba
e sad i dalje cujem taj zvuk, ali klima radi i hladi, tako da vise i ne obracam paznju...
Prosle godine sam prvi put primetio, bio do servisera, on sve ispitao, kaze sve je dobro, a uz to pogledao freon, hladjenje i sve sto je moglo. Sve bilo ok, a posto nije cuo taj zvuk gledao me cudno, kao da vozim saaba

e sad i dalje cujem taj zvuk, ali klima radi i hladi, tako da vise i ne obracam paznju...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
I meni je cijukao taj kaiš na Jazz-u po hladnom vremenu pa sam na proleće menjao vodenu pumpu jer je počela da se čujeSloba napisao:Nisam siguran da može rukom osetiti luft s obzirom na zategnutost celog tog sklopa. Verovatno je nešto od rotirajućih delova, osim ako klima ne huči zato što je ostala prazna, što ovde nije slučaj. Meni je cijukala remenica klime po hladnom vremenu i bilo je dovoljno jedno prskanje silikonskim sprejem dok je motor radio i problem je nestao. Kontrola obavezno pre puta, ne prepuštaj slučaju.

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Jumbo
Day Walker napisao:Cekaj, kakvo zujanje cujes?
E tako bas kao turbina, a malo metalno, ali to nisam primetio prethodne tri godine.swemir napisao:I ja cujem to zujanje, malo metalno, kad ukljucim klimu, posebno u opsegu od 1500-2000 o/min.
Prosle godine sam prvi put primetio, bio do servisera, on sve ispitao, kaze sve je dobro, a uz to pogledao freon, hladjenje i sve sto je moglo. Sve bilo ok, a posto nije cuo taj zvuk gledao me cudno, kao da vozim saaba![]()
Na leru se ne cuje vec samo kad malo dam gas u mestu taman oko 1500 obrtaja (iako ga moja zena ne cuje ni tada), vec u voznji treba da se napregnes da bi ga cuo i to samo kad je ventilacija na 1, posto ga na 2 ventilator vec nadjaca.
Resio sam da nista ne diram vec posle Grcke da vidim sta cu.
- sasa lbg
- Kontakt:
Одг: Auto-klima
Meni se prosle.god.odjednom pojavio taj metalni zvuk caktanja kad ukljucim klimu...u pocetku je zvuk bio prisutan samo kada je klima ukljucena tj kadd optereti kais a kasnije i bez klime doduse manje.
Uglavnom uzrok je bila remenica na radilici koja je dobila luft.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Uglavnom uzrok je bila remenica na radilici koja je dobila luft.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2