Auto do 30.000e u CH

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Auto do 30.000e u CH

Post od noob »

:D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Danas sam pricao sa ovim prijateljem iz NemackU sto radi u Mercedesu :D
Dao mi je jedan zanimljiv predlog o kome do sad nisam razmisljao.
Kaze mi da je skoro sinu jednog prijatelja nasao odlican E200 cgi kabrio za pristojne pare.
Mene kabrio (nebitna je marka) ne zanima ali sam se za kupe zagrejao...i to E200 ili 250cgi (iskreno, jace mi ne treba).
Oticicu sledece nedelje do Merc salona da pogledam malo kako izgleda ta masina jer sam je do sad vidjao samo na ulici.

Ova boja mi je najlepsa uz bez enterijer...

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:rofl: :rofl: :rofl: Najebo si kad Kreten vidi sta hoces da kupis :)

Vidi samo sta ti je bitnije, napakovana C klasa sa jacim motorom ili E kupe :)
Krajem sledece godine me povezes sa tim likom da i meni nadje jednu E limuzinu, da menjamo ovaj :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nema frke za povezivanje :cool!:

Sto se opreme tice, nisam ja tu nesto posebno zahtevan, te su mi pored onih (sada vec normalnih sitnica) potrebna kozna sedsta, lepe felne i xenon.
E sad, razmisljam ja vec mesec dana o jacem motoru samo sto se uvek zapitam "a sta ce mi" osim da placam vecu registraciju i skuplje odrzvanje.
Ja u mojoj Alfi od 150ks jos ni jednom nisam primetio da mi fali snaga...tako je kad zivis u CH gde je saobracaj u Big Brother fazonu :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

meni su sampanj, moka i golubije plavi favoriti :)

sa belim enterijerom :kezo:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ahaha, to jeste fazon, sto mi je i drug iz svajcarske pricao, da tamo na nekoj deonici blizu zeneve-magistralni put, i na 60 km ima 30 stacionarnih radara !!!! :twisted:
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Auu,svaka ti cast :D
Sa hatchbacka i misljenjem da su ti C klasa i Audi A4 preveliki si dosao do E klase :rofl:
Doguraces ti do CL-a ako ovako nastavis :D
Skroz dobar izbor ako mene pitas.
Ja trenutno bacam stojka na E cabrio,ali i kupe je fenomenalan :)
Moja preporuka je 250 CGI,jer to i ja planiram da pazarim u Cabriu ako se bude imalo sredstava :)
I 200 CGI sa manuelnim ubrzava za 8.5s sto je sasvim brzo,a sa automatikom jos brze,za 7.8s do 100-tke,ali 250 CGI je na 7.3s i malo bolji u medjuubrzanjima :)
Sve u svemu,fenomenalan automobil :)
Ako ti ne smeta dizel,jos jaci i brzi,kao i stedljiviji izbor je 250 CDI :)
Ja licno u kabrioletu ne bih uzeo zbog zvuka motora sa spustenim krovom,ali u kupeu bih najverovatnije to pazario :)

Koja je cena tog 250 CGI cabria sto ti je nasa,ako nije tajna? :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

I dalje smatram da su hatchbackovi ok ali eto mojoj zeni se ne svidja ni jedan koji sam izabrao (ako, ako, zezajte me sad :mrgreen: ) jedino Giulietta ali preskupa mi nekako.
Onda smo dosli na ideju kompaktne limuzine a kupe se slucajno, ne planirano, danas ubacio u izbor.

250CGI je naravno bolji izbor ali znas kako ide kad se kupuje polovnjak...ako naleti dobra opcija, ne bih ja bezao ni od 200CGI :)
Dizel je OK ali mi je benzinac mnogo kulturniji u radu...posebno ako je rec o tako avantgardnom automobilu.

Kabrio nije nasao meni nego nekom liku koji zivi u Nemackoj, u pitanju je E200CGI, nepune dve godine star za oko 35ke (reko mi je tacnu cenu ali zaboravio sam jer je posle pricao i o osiguranju i registraciji u D).
sebekkg napisao:ahaha, to jeste fazon, sto mi je i drug iz svajcarske pricao, da tamo na nekoj deonici blizu zeneve-magistralni put, i na 60 km ima 30 stacionarnih radara !!!! :twisted:
Izmedju Lozane i Zeneve na autoputu ima oko 15 (Laza zna tacan broj) i bukvalno se nizu jedan za drugim :)
Veoma su strogi propisi, kamere svuda, fiksni i mobilni radari te i nemas gde da se izduvas a naplacas se taksi i osiguranja na puno KS.
Cesto sam u situaciji da vozim 130km/h (na granici izmedju dozvoljenog i minimalne kazne) a zalepi mi se lik sa besnom masinom (cesto i DHL Ducato :D ), ja mu se sklonim i ocekujem da ce da odjuri, kad on malo brzi od mene (150km/h je gornja granica do koje ide novcana kazna bez poziva od sudije).
swemir napisao:sa belim enterijerom :kezo:
Ciganski san :)

Salim se...bez sa bez tablom mi je ekstra.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uh,dobra je to cena za cabrio :doubleup:
Znaci da ce kupe biti par hiljada manje ako uleti neki,sto je super :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Cena bi bila oko 30.000e (mozda hiljadu-dve vise u zavisnosti od opreme), do dve godine star, sa ful garancijom 24 meseca :)
Korisnikov avatar
Dule
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 12:09
Garaža: S350 bluetec, CLS350 cdi, smart

Post od Dule »

Ma uzimaj kupea i nema sta da razmisljas :mrgreen: ako ti ne trebaju 4 vrata, deca, porodica, veliki gepek i dr. Pogotovo imas od sredine 2011. god 200 cgi varijantu sa 7g menjacem i novim volanom/instrumentima a kojoj je cena potpuno na nivou restilizovane C klase. A bilo koji kupe, a pogovtovo E je ipak pojava u odnosu na 204-ku,bilo kakvu trojku,a4 itd :) Obrati paznju i na belu boju, panoramu u ostale pizdarije naravno...moze da izgleda bruka dobro na ulici, kao auto od 100.000eur, a ne kosta ni upola (naravno junge sterne :mrgreen: )
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:

Izmedju Lozane i Zeneve na autoputu ima oko 15 (Laza zna tacan broj) i bukvalno se nizu jedan za drugim :)
Veoma su strogi propisi, kamere svuda, fiksni i mobilni radari te i nemas gde da se izduvas a naplacas se taksi i osiguranja na puno KS.
Cesto sam u situaciji da vozim 130km/h (na granici izmedju dozvoljenog i minimalne kazne) a zalepi mi se lik sa besnom masinom (cesto i DHL Ducato :D ), ja mu se sklonim i ocekujem da ce da odjuri, kad on malo brzi od mene (150km/h je gornja granica do koje ide novcana kazna bez poziva od sudije).

E pa lepo ti napredujes, svidja mi se pravac u kom ovo ide :)
Aj bas uzmi Merca, svi oko mene voze BMW (sta cu kad svakog ubedim da uzme BMW :) ), ne poznajem bas nikoga da ima mercedes,tako da bih voleo da neko ima mercedesa i se mogu malo bolje da se upoznam sa njim :)

Izmedju Lozane i Zeneve ima 13 kamera na nekih 50km puta, ovo je koliko znam autoput sa najvecom gustinom radara na svetu. Pre par dana sam instalirao neku aplikaciju sto prijavljuje fiksne radare i isao tuda, ono je smesno, non stop pisti, kako odjavljuje jedan, vec najavljuje sledeci. U severnom delu nema toliko radara na autoputu, ali oni su nenormalni sa radarima po gradu, tamo je radar kod svake bandere, potpuno nenormalno.

Izvinjavam se, ali dok sam kucao ovu poruku zamrzo mi se komp, posto mi se ne pise sve ponovo, uslikao sam stavljam nastavak poruke kao sliku:

Slika

Tih F20 ima bas dosta po nemackoj, i nije tako ni ruzan kao sto se na prvi mah cini :)

Na regionalnim putevima je ogranicenje 100km/h (ja sam pre mislio da je 90) i tamo kad vozis 120 mnogi te obilaze... U CH je na istom putu ogranicenje 80 i uvek neki magarac vozi ispred tebe 60-70 a posto je obicno krivudav put ili puna linija ne mozes ga obici i tako se nerviras... Prosto potpuno je neuporediva voznja u nemackoj i u CH. Zapravo sve je neuporedivo, svidela mi se bas nemacka ovog puta, ne samo zbog voznje, nego zbog mnogih stvari, te kad sam se vratio u CH ko u kavez da sam se vratio.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Dule napisao:Ma uzimaj kupea i nema sta da razmisljas :mrgreen: ako ti ne trebaju 4 vrata, deca, porodica, veliki gepek i dr.
Pa kad bolje razmislim 4 vrata mi nisu neophodna jer se i u Alfi se retko neko vozi pozadi.
Mislim da je sad prilika da se vozi ovaj auto a limuzine mi kasnije (kad bude bilo potrebe) nece nigde pobeci.
Ovde cesto vidjam i decije sediste u kupeu, tako da dok je dete malo i kupe moze da zavrsi posao, a ni prtljaznik kod E kupea nije za potcenjivanje :)
Dule napisao:Obrati paznju i na belu boju, panoramu u ostale pizdarije naravno...moze da izgleda bruka dobro na ulici, kao auto od 100.000eur, a ne kosta ni upola (naravno junge sterne :mrgreen: )
Pa bukvalno izgleda ekskluzivno i kad je klot a o bolje opremljenom necu ni da pricam :)
Radije bi gledao jacu opremu (AMG paket po mogucnosti) nego da je restyle model, mada stoji da je glavna prednost novog modela 7G menjac (ako uopste budem uzimao automatik, za to nisam siguran).

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... =SportsCar

Ovom je malo jaca cena ali realno, izgleda brutalno i za takav ne bih puno razmisljao.
Laki021 napisao:E pa lepo ti napredujes, svidja mi se pravac u kom ovo ide :)
Aj bas uzmi Merca, svi oko mene voze BMW (sta cu kad svakog ubedim da uzme BMW :) ), ne poznajem bas nikoga da ima mercedes,tako da bih voleo da neko ima mercedesa i se mogu malo bolje da se upoznam sa njim :)
Vec vidim da bi tebi bi odlicno stajao jedan CLS :D

Sto se BMW-a tice, dosta sam razmisljao o njemu i nisam ga jos 100% izbacio iz kombinacija ali problem je sto F30 nemogu da nadjem ispod 35000e (oko 40000e sa carinom) i to 320d sa manuelnim menjacem, sport line i koznim sedistima.
Smatram da je to previse love za 3ojku, ok, nov je auto u pitanju ali opet, nije mi ambicija da debelo platim neki proizvod samo da bi ga medju prvima imao. Za iste pare moze da se uzme super opremljena (malo starija) 5ica, koja je mnogo ozbiljniji automobil. Naravno mene 5ica ne zanima i executive limuzine mi trenutno nisu opcija jer mi je glupo da u ovim godinama vozim toliki auto...bice vremena za limuzine i karavane :)

Za voznju u Nemackoj, sta da dodam osim wow. Ono je trka uzivo...sama voznja je veoma uzbudljiva i dinamicna.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nije problem manjak mesta, kupei su nepraktični za imati ih istovremeno sa malom decom jer komplikuju ubacivanje i fiksiranje deteta. Čitaj strada kičma roditelja.

Mečka je odlična
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pristajem da se pomucim malo :)
Inace jos nemam decu pa ako kasnije budem video da je komplikovano zamenicu ga za neki SUV i resen problem.
Zaključana tema