Vozilo do 30k

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Re: Vozilo do 30k

Post od Skipper »

Baš vozim takvog dustera i nikad ga ne bih uzeo da mi bude lični auto.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

carov2 napisao:
AchtungDichtung napisao:Mene iskreno interesuje motivacija za kupovinu full hibrida. Jer ja kako god da racunam, ne isplati se.

Hibridi u proseku trose 2-3l manje od benzinaca.
Znaci jedino neko ko prelazi zaista 90% voznje u gradu (ali onda zasto tako veliki auto) moze da racuna na vecu ustedu.

Pa na prosecnih 15k godisnje to je 450l bezina ustede godisnje tj po sadasnjoj ceni oko 1.5 evra po litri, to je usteda od 675 evra godisnje.

Hibridni sklop je skuplji kod Korole npr 8k, kod Australa npr 7.5k evra,

Znaci da bi se isplatio hibridni motor, treba da prodje 11-12 godina. A onda dolazi pitanje trajanja baterije.

Dakle to je u idealnom slucaju ako je skoro sve po gradu, na otvorenom putu je usteda i manja. Ok, nesto je veca usteda na vecoj kilometrazi.

Moj zakljucak je da se isplati za veliku kilometrazu po gradu i nista drugo.

Da dodam da ja nisam protiv hibridnih automobila, samo ne vidim racunicu.
Zavisi od auta do auta, meni sada na pamet pada auto BMW X5 50e, možemo da ga uporedimo sa popularnim dizelom, 30d ili 40d, da ne poredimo baš sa V8 60i verzijom.

Hibrid nudi cca 90km vožnje na struju, velikom broju ljudi dovoljno za prosečan radni dan, a to uz neki solarni sistem i punjače na poslu i kod kuće, može biti relativno jeftina vožnja, hibrid nudi grejanje/hlađenje auta što je prednost koja se retko spominje, pogotovo hlađenje kabine leti, koje SUS auto ne može da ponudi.

Tiha vožnja u odnosu na dizel, sa obično mnogo boljim performansama, u ovom slučaju auto sa skoro 500 konja, a može biti da u proseku potrošnja bude slična kao i kod 3.0 dizela ili čak i manja u zavisnosti od uslova u kojima se auto vozi. U glavi mi je da može biti oko 9l za ovaj auto.

Znači imaš auto koji se u eksploataciji ponaša slično kao EV, a možeš sa njim i na dugačka putovanja, za razliku od EV, kao što je neko zaključio, najbolje od oba sveta, ali i najgore od oba sveta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Upravo tako. Voziš električni auto sa autonomijom SUS motora. Imaš lepu vožnju bez brige oko planiranja punjenja. Pre bih rekao najbolje od oba sveta nego najgore.
Jedino ako slušaš ove iz EV Clinic koji tendenciozno kritikuju trajanje baterije kod hybrida zbog navodno većeg broja ciklusa korišćenja i potencijalno kraćeg trajanja. Samo slučajno ili namerno ne navode dve bitne stvari. Baterija se kod hybrida uvek puni/prazni u optimalnom opsegu 20-80 %, što značajno produžava vek trajanja a ne kao kod električnih auta 0-100%. I drugo, baterija se kod hybrida koristi uglavnom samo u gradskoj vožnji, koja predstavlja u proseku 30% vremena ukupnog korišćenja automobila. Dok kod električnog auta se baterija koristi 100 % vremena.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

A za 25k imaš i Suzuki S-Cross hybrid, novi model razvijen na bazi saradnje sa tojotom u aziji i sa rešenjima iz Rav4 prethodne generacije.
damjannn4
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2017, 23:19

Post od damjannn4 »

zigZag napisao: 28 Mar 2025, 15:29 A za 25k imaš i Suzuki S-Cross hybrid, novi model razvijen na bazi saradnje sa tojotom u aziji i sa rešenjima iz Rav4 prethodne generacije.
meni se svidja ali supruga nesto nije impresionirana, vcrs prodjoh i pored chra i on mi je lep…
niko da preporuci Tucsona ili Qq ???
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Zbog čega, kada je stvar rešena?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Dajte neki AI da preprica temu , izgubio sam se u poslednjih par strana .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja predlazem da čeka Bigstera.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

A vidi se ko gleda Piroškog...
:kezo:
:kezo:

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

Gejli best buy. 😁
damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

verovali ili da, toyota do jula rasprodata bar u nizem paketu opreme,ostala bela boja,a od jula facelift verzija licno meni ruzna kao djavo i u jos skupljem paketu opreme, karoq u tsi verziji ima ozloglaseni dq200 dsg menjac tako da sam i njega otpisao … ako neko ima kakav korektan predlog neka vice ;)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Zbog cega je ozloglasen taj model dsg-a?
Svakako kupujes nov auto, tako da nema razloga za brigu.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

ode kvacilo ili jos cesce mehatronik posle 50k , na sve to dok menja brzine pogotovo nize zna da bude bucan u smislu da se cuje cukanje i slicno …
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

damjannn4 napisao: 04 Apr 2025, 14:30 ode kvacilo ili jos cesce mehatronik posle 50k , na sve to dok menja brzine pogotovo nize zna da bude bucan u smislu da se cuje cukanje i slicno …
Ništa od ovog nije tačno. Taj DSG sa duplim kvačilom se odlično pokazao, i ne znaš kada menja brzine, kakva buka, ja to nikad nisam doživeo. Zučiš kao hejter, ako si uopšte probao neki od tih auta, a deluje mi da nisi i nemaš pojma o čemu pišeš.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

damjannn4 napisao:ode kvacilo ili jos cesce mehatronik posle 50k , na sve to dok menja brzine pogotovo nize zna da bude bucan u smislu da se cuje cukanje i slicno …
Posle 50k ni na Jugu nije odlazilo :)
O buci pri promeni bilo koje brzine, a pogotovo na nize, nema ni govora.
Verovatno u svakom zitu ima kukolja.
Narucuj toyotu, pa da zavrsavamo ;)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

damjannn4
Reactions:

Post od damjannn4 »

aoooo sta radi sujeta !!!
niti sam hejter niti bilo koga vredjam i slicno naprotiv, taj sam koji od vas koji imate iskustvo trazi pomoc….
znate kako kaze nas narod neka te istina ne boli, da sam kupim djubre.NIKADA ali NIKADA ne bih drugoga ubedjivao da djubre nije djubre a da sam toga svestan.
Ponavljam nisam ja taj koji je komentarisao menjac vec goooooomilja ljudi na internetu to potvrdjuje, ako neko misli da preterujem neka cekira Skoda forum za Srbiju i sam se uveri, neka kuca dq200 na yt pa nek vidi kakvi hvalospevi izlaze i kako je to vrhunska stvar i poslednji krik tehnologije.
a vas obojicu sram da bude !!!
Odgovori