Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Re: Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Post od pedalaš »

Heinz napisao: 04 Feb 2026, 12:06 Održavanje novog VWa nije nešto preterano skupo. Imam negde u mejlovima ponudu za T-Roca prethodne gen, taj deo je bio prihvatljiv.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ako ne grešim, za Gofla (ili T-ROC-a i sl. ) je servisni interval svake dve godine ili 30.000 km Da li bi ti kao fizičko lice ( a na keo flotni kupac ) kupio neki nov Golf ( neki od recimo 35-40 ) i menjao mu ulje svake dve godine ili 30.000 km ?
Čak i kupci Dačije ( za koju je interval godina ili 30.000 km ), koji za nova kola daju manje para, ne menjaju ulje svakih 30.000 km. Već na pola toga.
A uz „pola toga“ ( zamenu ulja jednom godišnje ili na 15.000 km ) i održavanje tog Golfa ima neku sasvim drugu cenu u smislu zakona velikih brojeva.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta znam, ako su to uslovi garancije onda tako.
Trebalo bi da je flexi servis, od 1g / 15k km do 2 g. / 30k km.

Meni bi vrv bilo na godinu dana oko 26k din, sa filterom vazduha oko 32k din, onaj na 60k km sa svećicama je oko 60k din.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

@srdjanyo, ne mesam se u odluku ni finanije licne
Ali sto nov auto na misice?
Napisao si da ne bi polovan auto, da ne bi radio posle drugih majstora. Bitno je da se auto kupi sto mladji,ne mora malo km(tipa oko 150k) 2-3-4god star. To su auta vozena po autoputu i uglavnom minimalno pohabani. Tu nije bilo intervencija na autu, osim servisa, plocica i diskova. Posto ne pravis velike km, do 200k( 4 gid)ne bi trebalo da imas neke troskove odrzavanja vece od malog servisa(150€ godisnje). Kad isplatis taj kredit koji ces uzeti na kraci period 3 4 god max, ulazes preostalu vrednost auta i kupujes nov automobil ako vec imas zelju za novim.
Sa druge strane, ako nesto stisne, vidis da te opterecuje rata previse, prodas taj polovan uz manji gubitak vrednosti.
Ne znam, ali to je moje razmisljanje. Ja prelazim godisnje isto malu km oko 15.000km, i mogu uzeti bilo koji auto nov, bukvalno bilo koji. Ali ne vidim sto bih bacao pare na auto kad ga necu amortizovati za 2 3 godine koliko ga vozim. Da prelazim bar 30 000km godisnje i da mi je bitan za posao, prevoz do posla, nov auto bi mi bio opcija.
P.S. Najlakse je uzeti kredit, ali treba taj kredit otplacivti 5 6 7 godina, a auto odavno polovan. Mene licno to muci u glavi.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ti se bavis kolima, puno ti je lakse da selektiras nesto polovno a dobro. To je velika prednost, ako ti mozes da vidis razne polovnjake, a ostavis sebi najbolji.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ma ne bavim se, ponekad bukvalno kad nesto naleti. I pre dok sam radio to je bilo usput, par auta godisnje.
Za sebe (sto zelim voziti i vozim) kupujem smisljeno i vozim oko 2 god.

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Meni je uslov bio da se zaposlim za stalno je da dignem kredit. Neko štedi, neko diže kredite. Ja sa njima živim ceo radni vek - već 20 punih godina.
Tako da sam se navikao. Ovo mi je već drugi kredit koji ću isplatiti, a koji je bio na 7 godina. Između je bilo i nekih malih refinansirajućih i administrativnih zabrana i kojekakvih čuda...
Tako je to kad nemaš, a nema ni ko da ti pomogne.
Ne kukam, samo približno opisujem situaciju.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Heinz napisao: 04 Feb 2026, 12:46 Šta znam, ako su to uslovi garancije onda tako.
Trebalo bi da je flexi servis, od 1g / 15k km do 2 g. / 30k km.

Meni bi vrv bilo na godinu dana oko 26k din, sa filterom vazduha oko 32k din, onaj na 60k km sa svećicama je oko 60k din.
Svećice na 60 kkm ? Pa, dobro, postoje i vozila kod kojih se svećice menjaju i češće. Ali i vozila kod kojih se menjaju na 90 kkm ( a filter vazduha takodje na 60 kkm kao kod tog VW-a ), kao i vozila kod kojih se svećice menjaju na svakih 120 kkm ( a filter vazduha pri svakom redovnom servisu, a na svaki treći redovan servis imaš popust od 50% ). Na tržištu postoji svašta ... Kako god pogledaš, idealno nikada ne postoji.
Odgovori