Alfa Romeo - generalna tema
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Kvalitet Alfa Romea
Alfa 159 je dokaz da nije sve u kvalitetu. Jedna od najkvalitetnjih Alfi ikada, ali daleko od najbolje Alfe ikada.
A zbog cega?
Slazem se da joj nedostaju dobri benzinci...npr. neki rasni 6ak...
S 'druge strane su napravili relativno pouzdan auto koji je zanimljiv siroj grupi ljudi...nesto kao VW
Slazem se da joj nedostaju dobri benzinci...npr. neki rasni 6ak...
S 'druge strane su napravili relativno pouzdan auto koji je zanimljiv siroj grupi ljudi...nesto kao VW

- starac vujadin
Pokazalo se, nažalost, da uopšte nije bio zanimljiv širem krugu ljudi. Alfa 159 je takođe dokaz da dobar auto ne mora da bude i uspešan auto. Radi se o jako dobrom autu, ali slaboj Alfi. Možda deluje apsurdno, ali nije.
Pa pazi to stoji jer ljudi generalno imaju predrasude (delom i opravdane) prema Alfama a tu je i cena koja nije bas bila konkurentna.
U CH su 159 veoma popularna kao i sve novije Alfe inace.
U CH su 159 veoma popularna kao i sve novije Alfe inace.
Xeroj,ne mogu sad da pronadjem link koji govori o pouzdanosti Alfe 159,ali sam siguran da sam je bila na nekom od prva tri mesta na tabeli pouzdanosti.Mozda to i nije bilo ADAC-ovo istrazivanje,ne mogu da se setim,ali znam da je ocenjena kao izuzetno pouzdan automobil.
Inace,ovaj link : http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek najbolje pokazuje koji model se najbolje ponasa na putu (pre svega kada je rec o stabilnosti),a pritom radi se o oceni koji su dali upravo Nemci koji bukvalno nikada ne hvale Italijanske automobile.To dovoljno govori o kvalitetu Alfe 159.
Po meni je 159-ka stvarno najlepsi model u srednjoj klasi.C klasu bih istavio iza nje,dok BMW 3 (mislim na E90) i A4 nemaju sta da traze pored 159-ke bar kada je dizajn u pitanju.
Inace,ovaj link : http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek najbolje pokazuje koji model se najbolje ponasa na putu (pre svega kada je rec o stabilnosti),a pritom radi se o oceni koji su dali upravo Nemci koji bukvalno nikada ne hvale Italijanske automobile.To dovoljno govori o kvalitetu Alfe 159.
Po meni je 159-ka stvarno najlepsi model u srednjoj klasi.C klasu bih istavio iza nje,dok BMW 3 (mislim na E90) i A4 nemaju sta da traze pored 159-ke bar kada je dizajn u pitanju.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ma kakva Alfa. Kad je moj kum, pasionirani alfista, koji je promenio 3 Alfe za godinu i po dana, dok nije kupio savršenu, prodao Alfu i kupio Stila, onda je sve jasno. 

Posetite www.garaza.rs !
Savršeno i Alfa u jednoj rečenici? 

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Ali zato cene polovnih 159
, na proleće kad još padnu cene = odlična kupovina 

Never Say Never Again
Nisu 159-ke toliko ni jeftine koliko se misli.Dobra Alfa 159 ne moze se naci ispod bar 8.500-9.000 evra.Ove ispod 7.000 eura su uvezene iz Italije i presle bar 300.000 km.Da ne govorim o onim belim 159-kama koje prodaju Sapcani.Pola tih Alfi je prezivela proslogodisnje polave u Italiji,a polovina je bila na taxiju i presla Boga oca tako da sada nisu ni za sta.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A one plave sto je pisalo na njima Polizia? 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Prošle godine, kada sam kupovao auto tražio sam 3-4 godine star. 159 niti jednu, da je čemu, ispod 11-12 hiljada nisam video.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
- starac vujadin
Sad za 9 može da se kupi jako dobra. I to je bang for buck šta se dobije.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Policijski u beloj folijidragvorl napisao:A one plave sto je pisalo na njima Polizia?

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... jtd_150ks/
Never Say Never Again
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja sam ih vidjao dok su friske stigle sa kamiona, tamo negde krajem 2009.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ne znam da li ste gledali kako te bele Alfe izgledaju unutra - volan i instrument tabla popuno izlizani,plastika sa rucice menjaca totalno razguljena,sedista unakazena kao da su se svinje u njoj vozile,a ne ljudi. Katastrofa.