Stigla zima...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Stigla zima!
Juče dođem kući sa posla i jedva se uparkirah od ugaženog snega, auto se sav iskosio, popeo sam ga na pravo brdo snega... :| A onda sam ga gledajući popizdeo i otišao po lopatu kod prvog komšije i očistio to parking mesto do asfalta. Isterao auto na sred ulice, upalio sva četiri žmigavca i dovršio čišćenje do kraja, a potom i to parče ulice, da skinem one kolotrage. Prolaznici me gledali kao ludaka, čak mi je jedan i rekao da sam lud što čistim jer će se neko drugi odmah uvaliti. Naravno, popodne kada dođem kući sigurno ću tu nekog naći. Ja da vidim da je neko tako detaljno očistio mesto - stvarno ne bih imao obraza da tu parkiram auto... :tuzan:
Прошле године док сам био на путу, жена крене са малим у град, јануар месец таман снег нападао. Крене у рикверц, није било мене да чистим...дође до пола....оде задњи лонац и шуцплех...Бог нек поживи шапчане, све сам завршио за 30 јевра. Елем, чим је снег већи од 15 цм - чисти.
А чистим брат брату једно 250 м2 да не претерујем. Од гараже до капије је 50 метара па ти види.
А улица....смо што није асфалт стигао (и тако годинама)! Више ми је мука од отрпавања само да уловим залет ако сам први ујутру. Очистим тако по 30 метара и испред капије
Ево избора скоро па и багер прошао да нас отрпа. Па "комшија" бизмисмен да кинту багеристи да му раскрчи испред куће. Па му ваљда додатно плати да сав снег нагура мени на ограду. Шта ће, фрустирани полусвет. А ја...ништа...сачекао да добро стегне та гомила па прексиноћ све побацао на сред улице. Има тако сад један хупсер мушке висине плус нов снег.
За ломити картер душу дало. Ја излазим на другу страну, чекам да ми неко нешто каже.
А нико не сме. Већина зна да је то овога масло.
Да резимирам: у овој земљи чисти само ко мора. А ако неко жели да помогне бива сматрам највећом будалом која постоји. Јучер смо клинац и ја покушавали да пређемо преко пешачког у најстрожем центру града. Загушени шахтови од снега, гацамо кроз мешавину бљузгавице и ледене воде. 100 метара даље камиони и багери односе снег са Трга. За њима иде она машина са четкама и "стерилише". Кад је био кијамет прошле недеље, не можеш пешице да прођеш најужим центром. Километар даље, на насипу је било 100 радника развијених у стрелце како крче шеталиште ?!?!?
А на све то, да додам:
http://www.youtube.com/watch?v=JDo6PoEqDNA
А чистим брат брату једно 250 м2 да не претерујем. Од гараже до капије је 50 метара па ти види.
А улица....смо што није асфалт стигао (и тако годинама)! Више ми је мука од отрпавања само да уловим залет ако сам први ујутру. Очистим тако по 30 метара и испред капије
Ево избора скоро па и багер прошао да нас отрпа. Па "комшија" бизмисмен да кинту багеристи да му раскрчи испред куће. Па му ваљда додатно плати да сав снег нагура мени на ограду. Шта ће, фрустирани полусвет. А ја...ништа...сачекао да добро стегне та гомила па прексиноћ све побацао на сред улице. Има тако сад један хупсер мушке висине плус нов снег.
За ломити картер душу дало. Ја излазим на другу страну, чекам да ми неко нешто каже.
А нико не сме. Већина зна да је то овога масло.
Да резимирам: у овој земљи чисти само ко мора. А ако неко жели да помогне бива сматрам највећом будалом која постоји. Јучер смо клинац и ја покушавали да пређемо преко пешачког у најстрожем центру града. Загушени шахтови од снега, гацамо кроз мешавину бљузгавице и ледене воде. 100 метара даље камиони и багери односе снег са Трга. За њима иде она машина са четкама и "стерилише". Кад је био кијамет прошле недеље, не можеш пешице да прођеш најужим центром. Километар даље, на насипу је било 100 радника развијених у стрелце како крче шеталиште ?!?!?
А на све то, да додам:
http://www.youtube.com/watch?v=JDo6PoEqDNA
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Palo mi na pamet da odem lepo od vrata do vrata i kažem svima čiji su automobili: "'Ajmo, radna akcija, ako nemaš lopatu - imam ja za tebe". 7-8 automobila je tu uvek parkirano, isto toliko ljudi bi to očistilo za tren oka, ne samo parking mesta nego i celu ulicu. Ko neće - lepo mu zatrpamo auto, pa da vidiš... 

E, sad ce da bude veselo...
Ovo sunce ubija sneg, a nije ni hladno napolju, napravilo se na parkinzima nesto izmedju bljuzge i brasna. NIKO nije izasao jutros sa druga dva parkinga, osim IX35. Sa naseg - svi koji su hteli
Sad ce valjda da se dozovu pameti, pa da ociste... Ili ce da budu klosari do kraja, nije moj problem... Bude li mi neko stao na mesto, kacim sajlu i izvlacim ga.
Ovo sunce ubija sneg, a nije ni hladno napolju, napravilo se na parkinzima nesto izmedju bljuzge i brasna. NIKO nije izasao jutros sa druga dva parkinga, osim IX35. Sa naseg - svi koji su hteli

Sad ce valjda da se dozovu pameti, pa da ociste... Ili ce da budu klosari do kraja, nije moj problem... Bude li mi neko stao na mesto, kacim sajlu i izvlacim ga.
Prosle nedelje stanem na pola nekog "mesta", vidim da ne mogu da udjem, i "ugazim" sebi malo iznad jedno mesto posto nisam imala lopatu... Dok sam se vratila do svojih kola, stigao komsa i uparkirao se...
Nisam mogla ni da se svadjam od "crknutosti", zvala sam muza da dodje sa lopatom, a onda mi on jos zvoca zasto idem kolima kad ne mogu da se uparkiram...
Nisam mogla ni da se svadjam od "crknutosti", zvala sam muza da dodje sa lopatom, a onda mi on jos zvoca zasto idem kolima kad ne mogu da se uparkiram...

Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Zašto ne staviš neku simboličnu prepreku i tako daš do znanja da ne parkiraju na mesto koje si ti čistio? Tako kod mene ispred zgrade komšija radi.
Simbolicna prepreka ce biti daska sa ekserima pokrivena snegom
:lol: :lol: :lol: A, ortak je imao ideju da stavimo veci kamen i pokrijemo ga snegom
Ili ce se zaleteti kolima ili ce sutnuti nogom, da razgrne :lol:
Salim se, stavicemo nesto, sad cemo da izadjemo da dovrsimo jucerasnji posao... Ovo danas ce biti laganica...

Salim se, stavicemo nesto, sad cemo da izadjemo da dovrsimo jucerasnji posao... Ovo danas ce biti laganica...
Ja kako god cistio nekom se nece svideti pa sam batalio ciscenje 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Kad već nuk pomenu lopate, nama ukradoše staru i svu krivu lopatu za sneg iz ulaza. Eh....
Krenula je popodnevna borba za mesto, i svi bi kod nas :lol:
Moje mesto dostojanstveno brani gajbica sa zabodenom pivskom flasom. Onaj ko je bude pomerio docekace prolece na tom mestu.
Moje mesto dostojanstveno brani gajbica sa zabodenom pivskom flasom. Onaj ko je bude pomerio docekace prolece na tom mestu.
Dobro je da je krenuo da se topi... sad cu kroz poplave da idem da registrujem auto
U ponedeljak mi istice, al imam kombinaciju da zavrsim taj dan...

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Saša
Dolazim danas kući, razmišljam gde li ću parkirati, kad ono... prijatno iznenađenje! Komšije u toku dana napravile radnu akciju i počistili od snega skoro ceo parking, plus čujem da je neko prošao i ULT-om i uklonio onu sredinu snega sa ulice, odnosno kolotrage. Dal' me neko juče gledao ili je ujutro video to moje očišćeno parče i možda se postideo - ne znam, ali danas je skroz drugačija priča. Čak je pao dogovor da se isto napravi posle sledeće "ture" snega. 
Sent from my Samsung Galaxy Ace using Tapatalk

Sent from my Samsung Galaxy Ace using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Lepo od komšija što su se setili.
Ja ujutru imam radnu akciju, moram iz dvorišta da izbacim sav sneg koji mi stoji direktno ispred vrata, da mi ne napravi poplavu u stanu. Zato ustajem u 08h i lopatam sigurno 3-4 sata.
Ja ujutru imam radnu akciju, moram iz dvorišta da izbacim sav sneg koji mi stoji direktno ispred vrata, da mi ne napravi poplavu u stanu. Zato ustajem u 08h i lopatam sigurno 3-4 sata.

Posetite www.garaza.rs !
Sreca pa ste se dogovorili na kraju zime xD
Mi danas dovrsili parking, pa su napokon i komsije izvadili prste iz dupeta, i ocistili svoje...
Svadjao sam se sa nekim mamlazom kad sam se vratio iz perionice, izasao da pomeri gajbicu, i lik mi mrtav ladan kaze "sta me boli ku*ac sto si ti cistio. Ko te je*e, ionako nije tvoje" :trljamoci:
Nazalost, lik nije skontao da su na parkingu pored bile komsije, koji su dotrcali do mene. Ovaj je samo seo u auto i zapalio...
Mi danas dovrsili parking, pa su napokon i komsije izvadili prste iz dupeta, i ocistili svoje...
Svadjao sam se sa nekim mamlazom kad sam se vratio iz perionice, izasao da pomeri gajbicu, i lik mi mrtav ladan kaze "sta me boli ku*ac sto si ti cistio. Ko te je*e, ionako nije tvoje" :trljamoci:
Nazalost, lik nije skontao da su na parkingu pored bile komsije, koji su dotrcali do mene. Ovaj je samo seo u auto i zapalio...