PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: PayPal

Post od Mr.Rotor »

Ko će ga znati. Meni su isto nekad naplaćivali, nekada ne.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ne, do 50e (ili 70e) se ne placa carina, pdv se placa na sve, mada mi se cini da su to poceli od pre par meseci, ranije su bas retko naplacivali pdv, sad izgleda za sve pakete vece od koverte, tj. cim ga otvore sigurno naplacuju pdv.
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 29 Sep 2015, 09:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

TheWickerMan napisao:Meni su pre neki dan naplatili 800 dinara carine na android ručni sat koji je plaćen 32 $. I putovao je preko mesec dana.

sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
Ista narucena stvar, ista cena i nije nista dodatno naplacivano.

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Ja vam kažem da su meni za identičnu stvar naplaćivali 300, pa kasnije 1800. Verovatno kako se kome digne.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

PDV se uvek placa, mozda ne na male vrednosti tipa ispod 10, al generalno se uvek plava, 50 je granica za carinu. Desava se da ne naplate PDV, al to je onda dobra volja ako ne naplate, tj castili su, a ako naplate sve je regularno

Rotore, bitno je da li su stavljene iste cene? Stelovanje cena je mac sa dve ostrice, nekad bude ok, a nekad recimo kinezi stave nerealno malo pa onda sami procene....
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Naplata pdv-a na pakete iz inostranstva je počela od kada je PayPal proradio, pa se u roku od par dana pojavilo milion paketa na carini. Tada su smislili kako da namaknu neki dinar i počeli sa naplatom pdv-a.

Naplata se vrši na osnovu procenjene vrednosti, vrednost koja piše na paketu često ne uzimaju za validnu.
Važna napomena je da se ceh koji traže da platiš lako može osporiti, naravno ako za to ima osnova. Ukoliko vas oderu više nego što bi trebalo NIPOŠTO ne treba preuzimati paket i plaćati procenjen iznos, posle tog koraka nema nazad.
Odbiješ prijem paketa, odeš do centrale u Savsku i poneseš oridjidji fakturu/printscreen porudžbine/izvod sa kartice gde se vidi plaćeni iznos. Odrade novi proračun i za 2 dana ti stiže iznova. Ne znam kako je za druge gradove, ovo je za Bgd.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Grujic napisao:PDV se uvek placa, mozda ne na male vrednosti tipa ispod 10, al generalno se uvek plava, 50 je granica za carinu. Desava se da ne naplate PDV, al to je onda dobra volja ako ne naplate, tj castili su, a ako naplate sve je regularno

Rotore, bitno je da li su stavljene iste cene? Stelovanje cena je mac sa dve ostrice, nekad bude ok, a nekad recimo kinezi stave nerealno malo pa onda sami procene....
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

Ma ista cena i od istog prodavca. Kupljeno preko Ebay-a iz Amerike. Ali jbga.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne, to se odnosi na carinu. Po zakonu, PDV bi morao da se obračunava i naplaćuje na bilo kakvu robu(i usluge) koja ulazi u zemlju, osim ako nije namenjena reeksportu ili posebno izuzeta od PDV-a ako tako nešto postoji. To stoji u zakonu od pre PP-a, drugi je par opanaka što nije primenjivano.

Meni su za istu stvar naplaćivali u rasponu od nula do 5400 dinara :opustanje:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni do sada nikada nista nije bilo naplaceno.
Doduse, iznosi su bili do granice od 70ak €, a tu je bilo delova za automobil (pored nekih nosaca motora, bese i jedan retrovizor iz US, doduse polovan), neke sitne tehnike, odece sa Sportsdirect-a. Znam dvojicu koji malo-malo pa naruce nesto, prvi za automobil, a drugi kameru, pa razne kineske punjace i sl, jos uvek nista naplaceno.

Kazu da je u NSu veliki procenat naplate carine/PDVa. Dok u BGu ne znam (licno) za takve slucajeve, osim onoga sto procitah po internetu.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

SD šalje preko DHL-a, oni do 50e vrednosti ne naplaćuju harač. Poruči nešto vrednosti 51e pa ćeš da vidiš koliko uzimaju i šta sve nakarikaju.
Na polovnu robu se ne naplaćuju dadžbine, a sve novo a iole kabastije će u 99% slučajeva biti otvoreno i naplaćeno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Meni ocarine ofingere ( nasao 100 komada za 15 eura sa postarinom ) - 800 dinara
Patike prodju bez carine.
Lutrija :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Jel kod narucivanja sa SD-a shipping ulazi u cenu artikla? Koliko znam kod njih je to 15ak evra?

Послато са Nexus 4 уз помоћ Тапатока
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da, ulazi u ukupnu cenu, tj. iznos fakture.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Uvek ulazi u cenu, tj. carina uvek kao osnovicu za carinjenje gleda cenu zajedno sa poštarinom.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Stigao sat od 3$ sa alija. Ne izgleda lose uzivo, ocekivao sam da je veceg precnika ali je skroz ok. Jedina mana je malo ostecena narukvica ali s obzirom da cu sat nositi mozda jednom, i nije toliko bitno.

Slika
Slika
Slika

P.S. Namerno ne pisem u temi o satovima da ne zagadjujem temu jeftinim replikama. :)

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Odgovori