Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Grčića Milenka/ Kralja Bodina, iznad nis pumpe u šumicama, perem par puta nedeljno i zadovoljan sam.
Puške:
jerković ili obilić
Puške:
jerković ili obilić
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Je l' neko od mojih sugradjana prao na Gaspromovoj pumpi koja je na mestu velike pečurke?
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Meni je skroz ok perionica u g. Vucica. Silom prilika sam veceras otisao jer su mi vrane urnisale auto. Nije jak pritisak kao u tosinom, ali je skroz korektan. Lepo sam oprao auto sa 4 zetona. Radnik mi je prisao pre pranja i naprskao izmet hemijom.Zlaja011 napisao:I ja isao u G. Vucica sinoc stvarno slab pritisak jedino je dobro sto hemija lepo mirise... Inace ti na tosinom su radili remont pusaka i trebalo bi da dobro radi, a aktivnu penu su izbacili jer im se cesto kvario taj aparat. Medjutim poceli su da koriste FraBer hemiju koja je odlicna tako da mislim da ce kvalitet pranja biti dobar
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Jebes to, ako mora da prska dodatnom hemijom.
Meni nije isprskao nicim i posle 5 zetona mi je auto bio strokav, sto je nedopustivo.
Sent from my Sony
Meni nije isprskao nicim i posle 5 zetona mi je auto bio strokav, sto je nedopustivo.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
On je samo naspricao felnem, a onda sam ga ja zamolio da posprica izmet, posto je auto bio izbombardovan.
Jutros gledam auto i stvarno sam zadovoljan. Nema nikakvih tragova. Mozda su jos trazili pravu hemiju i pritisak kada si ti naisao, a mozda su i kritike delovale, daj im jos jednu sansu
Meni je onaj pritisak na Tosinom preteran, bukvalno otpadnu ruke za 5 zetona. Ne znam ni koliko je to dobro za auto.
Jutros gledam auto i stvarno sam zadovoljan. Nema nikakvih tragova. Mozda su jos trazili pravu hemiju i pritisak kada si ti naisao, a mozda su i kritike delovale, daj im jos jednu sansu

Meni je onaj pritisak na Tosinom preteran, bukvalno otpadnu ruke za 5 zetona. Ne znam ni koliko je to dobro za auto.
Ledine su meni odvalile lak sa čepa za kuku, napred sa grilla su mi otkinule parče hroma i ugurale mi jedan parking senzor u branik. Ne vidim da je potreban jači pritisak, čakštaviše. 
Otad ne približavam pušku autu uopšte. Čak ni za izmet i insekte ne treba da se približava, samo malo treba sačekati nakon prvog žetona pranja, ako je auto stvarno mnogo pun toga. Nakon toga po planu, kao da auto nije mnogo prljav, sve će da se skine.

Otad ne približavam pušku autu uopšte. Čak ni za izmet i insekte ne treba da se približava, samo malo treba sačekati nakon prvog žetona pranja, ako je auto stvarno mnogo pun toga. Nakon toga po planu, kao da auto nije mnogo prljav, sve će da se skine.
Mozda je i do koliicne prljavstine.schonenk napisao:On je samo naspricao felnem, a onda sam ga ja zamolio da posprica izmet, posto je auto bio izbombardovan.
Sto se utisaka tice, jok, ja sam ovde prvi probao u G. Vucica i izneo utiske da je bas sranje, cim se otvorila.
Ja ne znam koji preteran pritisak, meni nigde nije jak kao na Omvu, ali je na Omvu hemija losa.
Takodje mi se svidja sto imaju dugacke puske, za razliku od ostalih samousluznih.
Sent from my Sony
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Najbitnija je topla voda, pa sampon pa pritisak. Takodje i ako se auto redovno pere max 5-6dana puske nogu da ga ucine relativno cistim. Mada nista bez krpe posle pranja ako se zeli pun sjaj.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Prao juce na sonaxu u ns-u, bolju perionicu u skorije vreme nisam video. Dobija se i gratis neka njihova kozmetika.
Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Gde se nalazi taj sonax i koliko košta jedan žeton?
Послато са LG-D802
Послато са LG-D802
Preko puta gsp-a, zeton je 100din
Ja auto osim što sam prao u perionici Tošin Bunr poslednji put (ne puške), stalno sam prao na onim četkama i ništa mu nikad nije falilo, a tu ću i nastaviti da ga perem jer ne gubim vreme.
Pa da, ali ti imas beli i plavi auto sa folijama.
Da vidis kako se grebe lak lagano, ne bi isao na cetke, koje dodatno i kostaju kao rucno da ti ga peru, negde i vise.
Puske traju fazon 3,4 minuta duze, tako da sigurno usteda vremena nije razlog
Ne traje to ni u perionici nesto bitno duze, fazon 15, 20 minuta traje.
Sent from my Sony
Da vidis kako se grebe lak lagano, ne bi isao na cetke, koje dodatno i kostaju kao rucno da ti ga peru, negde i vise.

Sent from my Sony
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Preko puta Grasa na Futoskom.
Ja sam svestan da cetke ostecuju lak ali jednostavno imaju svoje prednosti zbog kojih ih koristim.Xepoj87 napisao:Pa da, ali ti imas beli i plavi auto sa folijama.
Sent from my Sony
Nigde ne mozes brze i lagodnije oprati auto nega na cetkama. To nije nikakvo detaljno pranje, vec samo kad jednostavno hoces na brzinu da skines prljavstinu a opet na prvi pogled da auto izgleda skroz OK, bolja varijanta za to jednostavno ne postoji.
Alternativa su puske ali je razlika sto moras sam da peres sto cesto nije izvodljivo zbog garderobe, moras sam da brises auto... Ovde jednostavno sedis u kolima i za 5min je sve gotovo i nastavljas voznju.
Sto se tice ostecenja laka, ima ga itekako i to sam licno iskusio.
Medjutim, isto tako postoji alternetivno resenje. Jednom u 2-3 godine se odradi poliranje i Optio Coat zastita, i nema nikakvih problema.