TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od zuzazu »

Pa imas sliku mog sistema, neko djubre od Air Tighta i neki dronjavi ProAci koji se jos prave, i tu pozadi se glupiram sa nekim kemp Elektroniks power purifierom, a sve lepo krasi polica iz Svecku. Normalno, kablovi su Kimber, mislim oni najskuplji, valjda. ne znam godinu
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:
Sloba napisao:4K ima smisla na baš velikim dijagonalama, onakvim kakve se neće naći u bar 90% kuća. Kao što se na 32", sve uz 1080p materijal, ne može zaključiti da li je FHD ili HD ready, tako će i na panelima 40-50" biti nebitno da li je rezolucija FHD ili UHD pa sve i da ulazni signal bude 2160p. Na većim ok, vizuelni doživljaj je odličan.
Naravno ali opet je taj vizuelni dozivljaj super samo dok gledas fabricki promo video :)
Najmanja dijagonala koja se nudi za 4K je 55" i tu je cisto zbog prestiza, da kazes da "imas 4K" i to platis skoro duplo vise nego ekvivalentan FHD model.

Ne poricem ja da je to buducnost ali nema potrebe za zurbom.
Tako sam se pre neki dan nalozio na PS4, cisto da ga imam medju prvima a onda vidim da ne podrzava PS3 igre od kojih su mi neke jos zanimljive pa sam rekao "ma vazi".

Moz da se lozis kolko hoces, isporuke tek u 2014...
Za kola i telefone si izasao na pravi put ali na TV/HiFi tematici cemo morati jos malo da poradimo :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

zuzazu napisao:Pa imas sliku mog sistema, neko djubre od Air Tighta i neki dronjavi ProAci koji se jos prave, i tu pozadi se glupiram sa nekim kemp Elektroniks power purifierom, a sve lepo krasi polica iz Svecku. Normalno, kablovi su Kimber, mislim oni najskuplji, valjda. ne znam godinu
Odakle mi slika?

BTW, mogao si odmah da napises da "vozis" lampase i ne bismo uopste polemisali dalje... Jasno mi je i zasto ti je Stello ultra mega giga, a i sve ostalo... Jbg... Predrasude... Ne zanima me taj "svet" uopste. Not my cup of tea...
Poslednja izmena od Delija u 25 Nov 2013, 00:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Neki put ljudi u nekom stanju da brze bolje suknu plameni odgovor, i sliku ko vrata previde :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Citao sam na telefonu, tako da na slike nisam obracao paznju...

Elem...
Delija napisao:BTW, mogao si odmah da napises da "vozis" lampase i ne bismo uopste polemisali dalje... Jasno mi je i zasto ti je Stello ultra mega giga, a i sve ostalo... Jbg... Predrasude... Ne zanima me taj "svet" uopste. Not my cup of tea...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Kupi veci telefon.

I nigde nisam rekao da je Stello ultra giga mega, sad je vec malo nepristojno ubacivati tvoje reci u moja usta....

Kao sto sam rekao, pokusao sam da dam savet, ali kao i sve ostalo u Srbiji, i ovo se svelo ciji je veci i ko je pametniji.

Prazna i pusta prica.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Polemika je krenula u trenutku kada sam rekao da mi se ne svidja Stello i njegov karakter zvuka.
Sad mi je jasno zasto se tebi svidja, a meni ne to je to :pivo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Moz da se lozis kolko hoces, isporuke tek u 2014...
U MM kazu krajem meseca...cak mozes i da ga probas odmah.
Mislio sam da pocastim sebe za ng ali necu jer ne mogu da igram PS3 igre a da drzim obe konzole, ne pada mi napamet.
Laki021 napisao:Za kola i telefone si izasao na pravi put ali na TV/HiFi tematici cemo morati jos malo da poradimo :)
Za hi-fi kao sto rekoh jos uvek nisam musterija a sto se TV-a tice, iznosim samo ono sto sam video u radnji...
Plazma ovakva kakva je, definitivno otpada.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

To 29-og pocinje prodaja, verovatno ce tada samo simbolicne kolicine isporuciti.
Ovo sada su sve preorderi bez garantovanog roka.
Ja sam narucio u Digitecu pre tri meseca, sada mi stoji da ocekuju da dostave u januaru...

Nema previse smisla odlagati, cena u Ch je jako dobra, i cena PS4 nece padati (mozda ce za godinu dana biti 50chf manje), tako da kupio je sada ili za godinu dana isto ti se vata.
Ne smeta mi ni sto ne podrzava PS3 igre, pod jedan jer nemam PS3, pod dva jer je PS3 svakako trajao 7 godina, sto je dosta dosta je.
PS4 ima kompletno drugaciju arhitekturu od PS3, morali bi da prave emulatore da igre rade... realno nema smisla time se zamlacivati.

@zuzazu & Delija,

Zaista je interesantno pogledati hronologiju kako ste se vas dvojica pokacili u ovoj temi :) :) Kako se to desilo, ostaje nejasno, sem sto je svaki post isao stepenicu vise :)
Sta HiFi diskusije rade ljudima pa to je neverovatno :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Jednostavno - ljudi sa lampasima su posebna sorta ljudi, nesto kao vlasnici Alfi - ne daj boze da neko kaze da mu se ne svidja Alfa :kezo:
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Sve u svemu, u ovom trenutku je najbolja kupovina ovaj panasonic 42" TX-L42E6 za 65k din?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

E6E je odličan TV, samo što ih nisam video u poslednjih par meseci. Ima taman ono što bi i meni trebalo + lep dizajn.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Laki, u opste tu nema kacenja.

Bilo bi da sam ga pitao u kom sistemu je slusao uredjaj da bi dosao do zakljucka do koga niko nije dosao a to je da pomenuti DAC zvuci kao lampas.

Bilo bi da sam ga pitao na osnovu cega je u kos strpao dva dijametralno suprotna uredjaja.

Bilo bi da sam ga pitao jel uredjaje vrednuje po parama (posto stalno istice koliko je to kostalo) a ne po zvuku.

Bilo bi kad bih mu rekao sta mislim o Karanu.

Ne poznajem Deliju, ali bih rekao da imam godina HiFi staza vise nego on godina zivota, a to valjda nesto znaci.

On se izdefinisao - nije to za mene i kraj diskusije. Ruzno je sto ne procita ni upucen mu post a brze bolje odgovori pa previdi i slike... To znaci da se ni u pisani deo ne udubljuje sto je generalna pojava na forumima.

Svaki ozbiljan zaljubljenik u HiFi kad tad dodje na lampe. Doci ce i Delija, samo jos to ne zna.

:pivo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Nema previse smisla odlagati, cena u Ch je jako dobra, i cena PS4 nece padati (mozda ce za godinu dana biti 50chf manje), tako da kupio je sada ili za godinu dana isto ti se vata.
Nije cena problem, naprotiv odlicna je.
Problem su upravo te igre jer svaka koja je trenutno najavljena za PS4 postoji i za PS3 a neke za PS4 nisu ni najvljene...npr.GT6.
Pored toga imam brdo igara za PS3 od kojih neke jos uvek igram.
Tako da ce biti smislia kupiti PS4 tek za godinu dana kada bude poceo konacno da potiskuje PS3 a jos ce se i ispeglati problemi koji ce postojati u pocetku proizvodnje.
Sloba napisao:Plazma ima mirniju sliku od LED-a i to joj zapravo dođe prednost, a ne mana kako se na brzinu može zaključiti. Ono što im i dalje smeta mnogo više nego LED-u je svetlo, bilo dnevno ili veštačko.
Ovakav utisak sam i ja stekao gledajuci plazmu. Imam osecaj da ne mozes da je gledas dok dobro ne zamracis prostoriju :thumbdown:
Odgovori