Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
E konačno tu glupost da izmene... Zbog administrativne stvari ljudi su bili pod zabranom 3 meseca 

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Evo je slika. Malo je krs kvalitet, jbg
Mada moze da se procita. U desnoj tabeli su sadasnje kazne. Sve ovo ce biti 8.000 dinara.

- Grujic
- Moderator
Koja budalaština, moglo se pretpostaviti
Prvo, dobar deo kazni su poskupeli, tj minimalno umanjili... Mandatna prekoračenja od 5000din će sada biti 4000din ako se plate u roku od 8 dana, a inače če biti 8 umesto 5, nisu hteli da se odreknu kolača.
A sem toga, jbt pa koje su ovo gluposti od prekršaje, sve nešto retko... ja reko da će da to uvedu za ove malo češće, tipa nepropuštanje pešaka (koje je zajebano formulisano), kontramer u jednosmernoj ulici itd...
Ono što pozdravljam je promena kazne za vožnju s pozicijama u gradu. Jbg, to se lako omakne čoveku, nije strašno a velika je kazna bila.

Prvo, dobar deo kazni su poskupeli, tj minimalno umanjili... Mandatna prekoračenja od 5000din će sada biti 4000din ako se plate u roku od 8 dana, a inače če biti 8 umesto 5, nisu hteli da se odreknu kolača.
A sem toga, jbt pa koje su ovo gluposti od prekršaje, sve nešto retko... ja reko da će da to uvedu za ove malo češće, tipa nepropuštanje pešaka (koje je zajebano formulisano), kontramer u jednosmernoj ulici itd...
Ono što pozdravljam je promena kazne za vožnju s pozicijama u gradu. Jbg, to se lako omakne čoveku, nije strašno a velika je kazna bila.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Da, uglavnom su neke administrativne stvari smanjene. Malo me zbunjuje ovo za mobilni, pise za vozace sa probnom vozackom. Pa valjda je isto za sve vozace, nebitno koja je dozvola, kazna je 5.000 (ubuduce 8.000). I ovo za prekoracenje van naselja, mislim da su pogresili treba da bude o 21 - 40km/h ne od 31 - 40km/h.
- Grujic
- Moderator
To sam i ja svhatio kao grešku, jer bi onda moralo da se menja da je 3000din prekoračenje do 30km. Mada, možda to i urade...
Pa jedino mi je logično da probnim poskupljuju...
Pa jedino mi je logično da probnim poskupljuju...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Novinari, kao po običaju. Naslov kao da ne smeš da izađeš na ulicu.
Vozači divljaju jer nema kazni
Saobraćajne policajce u kontrolama već osam dana izluđuju vozači jer znaju da ne mogu da dobiju mandatnu kaznu.
Reporteri “Blica” zatekli su dvojicu saobraćajnih policajaca na kružnom toku Slavija.
- Pogledaj! Ovaj nije upalio svetla - reče policajac i zaustavi “mercedes”.
- Gospodine, upalite oborena svetla. Danas ste upozoreni, ali u subotu ćemo vas kazniti mandatno ako ponovite isti prekršaj - rekao je saobraćajac i vratio vozaču dokumenta.
Saobraćajci navode da su vozači vrlo brzo saznali da saobraćajna policija od 21. februara do večeras u ponoć ne može da napiše mandatnu kaznu jer su joj oduzeti zapisnici. Oni su ostali bez zapisnika zbog loše organizacije prelaska sa starog na novi Zakon o prekršajima, pa policija za manje prestupe (nevezivanja pojasa ili upotreba telefona) može samo da opominje.
- Malopre sam zaustavio vozača koji nije vezao pojas. Samo što sam mu rekao “dobar dan”, on mi se narugao rečima - što si me zaustavio kad ne možeš ništa da mi napišeš. On je bio deseti koji se tako ponašao. Primorani smo ovih osam dana da bezobraznim vozačima tražimo druge propuste koje ne spadaju u mandatne kazne - priča saobraćajac sa Slavije.
On kaže da od bezobraznih vozača onda traži da pokažu opremu ili ukoliko postoji i najmanja sumnja, šalje automobil na vanredni tehnički pregled.
Izvor: Blic

Vozači divljaju jer nema kazni
Saobraćajne policajce u kontrolama već osam dana izluđuju vozači jer znaju da ne mogu da dobiju mandatnu kaznu.
Reporteri “Blica” zatekli su dvojicu saobraćajnih policajaca na kružnom toku Slavija.
- Pogledaj! Ovaj nije upalio svetla - reče policajac i zaustavi “mercedes”.
- Gospodine, upalite oborena svetla. Danas ste upozoreni, ali u subotu ćemo vas kazniti mandatno ako ponovite isti prekršaj - rekao je saobraćajac i vratio vozaču dokumenta.
Saobraćajci navode da su vozači vrlo brzo saznali da saobraćajna policija od 21. februara do večeras u ponoć ne može da napiše mandatnu kaznu jer su joj oduzeti zapisnici. Oni su ostali bez zapisnika zbog loše organizacije prelaska sa starog na novi Zakon o prekršajima, pa policija za manje prestupe (nevezivanja pojasa ili upotreba telefona) može samo da opominje.
- Malopre sam zaustavio vozača koji nije vezao pojas. Samo što sam mu rekao “dobar dan”, on mi se narugao rečima - što si me zaustavio kad ne možeš ništa da mi napišeš. On je bio deseti koji se tako ponašao. Primorani smo ovih osam dana da bezobraznim vozačima tražimo druge propuste koje ne spadaju u mandatne kazne - priča saobraćajac sa Slavije.
On kaže da od bezobraznih vozača onda traži da pokažu opremu ili ukoliko postoji i najmanja sumnja, šalje automobil na vanredni tehnički pregled.
Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Primorani??? Znači mora kazna da se piše? Mora da se nađe neka zamerka da bi se uzele pare??? Sve su to đubrad, i treba ova država da propadne!!!trojanac napisao: Primorani smo ovih osam dana da bezobraznim vozačima tražimo druge propuste koje ne spadaju u mandatne kazne - priča saobraćajac sa Slavije.
sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Bolidi pandurski... 

Bezobrazluk rađa bezobrazluk.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da sam ja kulturan pandur i da mi neko pri redovnoj kontroli kaze da zna da ne mogu da ga kaznim, primenio bih svaki moguci poznat zakonski akt da mu se userem u dan, nedelju i mesec.
- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Kulturan pandur u Srbiji?Rakhil napisao:Da sam ja kulturan pandur i da mi neko pri redovnoj kontroli kaze da zna da ne mogu da ga kaznim, primenio bih svaki moguci poznat zakonski akt da mu se userem u dan, nedelju i mesec.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da, sta je problem? Prema mom iskustvu, vecina je normalna i kulturna.
- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Onda ništa , ja ni jednog ne znam kulturnog.
Verovatno ne živimo u istoj državi .
Verovatno ne živimo u istoj državi .
Dobro, verujem da ih ima kulturnih. Ali oni najkurcevitiji su uglavnom u prvom planu 
Npr. imas privatnu firmu, on te samo nazove sa pumpe, da potvrdis pumpadziji da moze da sipa na tvoj racun 50 litara. Ti kazes necu, sledi besomucno izdrkavanje gde god te sretne i slicna sranja. Ali nisu oni krivi, nego oni sto im dopustaju.

Npr. imas privatnu firmu, on te samo nazove sa pumpe, da potvrdis pumpadziji da moze da sipa na tvoj racun 50 litara. Ti kazes necu, sledi besomucno izdrkavanje gde god te sretne i slicna sranja. Ali nisu oni krivi, nego oni sto im dopustaju.