Era napisao:goblin
U svakom lokalu gazduju ili cetinjski separatisi, ili luda bratija iz Nikšića.
Kako okreneš, ako si u pogrešnom trenutku loše pogledao, dobiješ razbijeno njokalo. Elem, tukao sam se ja po budvi sa Đetićima u Budvi još za bivše Juge.
Znaju da budu jaki kad ih je 2- 3 na jednoga. Letos su masakrirali dečaćića iz Užica od 16 godina u Trokaderu.
Eto jos me nauci ko su gazda po Budvi a realno poznajem bukvalno svakog gazdu od svih "bitnijih" ugostiteljskih objekata na rivijeri, i dako je od istine to sto pises (pogotovo za cetinjane). Evo bas bi voleo da procitam na koje to objekte konkretno mislis a da su vlasnici cetninjani?
Niksicana ima, ali opet ne vidim nikakav problem u svemu tome...
O tim pogresnim pogledima je toliko smesna prica da ne mogu da verujem sta pises. Aj da ne zivim tamo, da se ne krecem medju ljude, da tamo nisam i privatno i poslovno zastupljen..... pa da ti poverujem ali ovako ne znam kako da okarakterisem ovakve price nego kao obicne gluposti, posto veze sa istinom nemaju.
To sto je neko od 16 godina dobio batina u diskoteci je tebi neki parametar. Pa cekaj, samo uzmi izvestaj policije za bilo koji vikend sa BG splavova pa ces videti koliko je klinaca dobilo batine, i sta to treba da ti govori?
Pa gde god imas nocna okupljanja, alkohola.... gotovo je neizbezno da dolazi i do carki. Toga je uvek bilo i bice, svuda.
Ali usmeravati takve dogadjaje na medjuljudske odnose izmedju srba i crnogoraca, to nema veze sa realnoscu i to moze da kaze samo neko ko nema licnog iskustva o tome sto pise.
Na kraju krajeva, pa evo ima ovde jos clanova koji dolaze redovno u CG i bas me zanima kakve to neprijatnosti sa nacionalnim epitetom dozivljavaju?
Era napisao:
Hvalio si se da imaš Srba, toliko da ne možeš da postigneš. Kad ono sad imaš 99,9% Rusa.
Rzumem ja tebe. Ljepa je Budva, a još finije kad si odozdo u Novi Sad.
Ali, nas ste davno proglasili paradaiz turistima, zavirujete u torbe na granici. Na izlasku tražite i pretite kaznama, ko nema fiskalni račun smeštaja. Poručujete da sad nismo dobrodošli, da ste sad u viskoki turizam.
A glavni je fazon, što zabraniste "strancima" to jeste Srbima, da rade ako ima iko u Crnu Goru da bi nešto tako hteo radit. A tu se zajebaste, što nema. Evo, zove me drugar iz Budvu, velju, ima li kod vas kakvi slobodan pica majstor... ime li ko da bi radio u vešeraj... itd.
Moras malo pazljivije da citas moje postove.
Nigde se nisam hvalio da imam gostiju iz Srbije da ne mogu da postignem. Pisao sam da sam prosle godine PRVI PUT imao ozbiljniju potraznju i posetu iz Srbije a da sam za sledecu sezonu po prvi put dobio direktne ponude za fiksni zakup od agencija iz Srbije. Velika je razlika u odnosu na tvoje tumacenje (slucajno ili namerno)
Ko ti je trazio "fiskalni racun" od smestaja na izlazu?
Opet pises neistinu!!! To ti niko nikada nije trazio 100%
Ono sto su ti trazili je prijava boravka i to je bila akcija prosle sezone. Pritom akcija nije bila usmerena protiv turista vec protiv vlasnika smestaja koji nisu prijavljivali goste i time izbegavali placanje boravisne takse i poreza, pa su primoravali da svi gosti moraju imati prijave boravka koje su se trazile na izlasku iz zemlje, a ako nemas onda ti policija trazi podatke gde si bio smesten i u kojem periodu da bi poslali inspekciju tom vlasniku smestaja.....
I ajde reci na kraju istinu, jesi li zbog toga sto nisi imao prijavu boravka morao da platis neku kaznu? Nisi !
I u cemu je onda problem?
Iako se i ja slazem da je ta akcija bila cista glupost iz mnooogooo razloga....
Sto se tice zakona o zaposljavanju. Pa i ja imam ozbiljan problem zbog toga. Meni su svi zaposleni iz Srbije i sada zbog novog zakona imam ozbiljan problem. Ali to goste ne treba ni da interesuje niti ce gosti osetiti takve probleme. Ne znam ni sta pokusavas da kazes pominjanjem te teme?
Ne mogu da se otmem utisku da si kivan iz ko zna kojih razloga, ali pritom kao na traci iznosis citav niz optuzbi od kojih sam ti u startu opovrgnuo barem polovinu kao cistu neistinu. Moras se malo vise informisati pre nego sto krenes sa iznosenjem optuzbi za bilo sta.
Pritom mi uopste nije cilj da predstavljam CG kao neku WOW destinaciju posto sam verovatno svesniji nego ti gde nam je mesto i koje sve probleme imamo, vec samo pokusavam da realno prikazem kako stoje stvari i da neke zamerke odavno nisu na mestu.