Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Crna Gora kolima

Post od Ji 4Tze »

goblin napisao:@Ji4Tze, pa kad je tako lose i niko ne dolazi, od cega ja zivim?
Pa evo sad napisa da ti je 99% ruskih gostiju. A nisam njih pominjao već nas, goste iz Srbije.

:brainfuck:
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Pa sta su oni nego gosti? Nebitno odakle dolaze, da je lose sto bi se vracali?

A ako se ogradjujes samo na posetu gostiju iz Srbije onda se potpuno slazem da ih nema mnogo.
Razloge sam vec nabrajao, i isto sam napisao da ja prvi da nemam veze sa CG mislim da ne bi dolazio. Pored toga sto bi mi smetale neke politicke odluke koje su dolazile iz CG, ekstremizam pojedinaca, losa propaganda..... jos bitniji razlog je sto bi mi jednostavno bilo bezveze da svake godine bacam lovu na istu lokaciju i ne vidim nista novo.
Nema te destinacije na svetu gde bi pozeleo da idem godinama za redom, jednostavno bi mi bilo bezveze da tracim vreme na ista mesta kada postoji toliko toga sto treba videti, obici, doziveti, upoznati....

I pozicije turiste, meni bi CG bila interesanta za eventualno par sadrzajnih poseta i onda bi me zanimala samo kao Party destinacija ili eventualno ako bi bio neki nauticar, ili kao neka vikend destinacija ali i to tek pod uslovom ako bi se napravili mnogo bolji putevi ili drasticno spustili cene avio karata.

Medjutim, vec sam pisao o situaciji od prosle sezone. Interesovanje iz Srbije je DRASTICNO poraslo a nikome nije jasan tacan razlog. Jednostavno niko nije radio na tome niti se ko oslanjao na trziste Srbije a eto odjednom samo od sebe to trziste se probudilo van svih ocekivanja.
Prosle sezone je bilo najvise gostiju iz Srbije u poslednjih desetak godina, a za sledecu sezonu prvi put od kada radim ovaj posao dobijam direktne ponude agencija iz Srbije za fiksni zakup kapaciteta (mada ce tesko naci nesto slobodno pored rusa).
Kako objasniti tu pojavu ne znam ni sam, ali to su cinjenice a ne nagadjanja.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Smorila GR i strah od migranata, i od onog u Kumanovu. Zaboravili na stomačne probleme :) To je sve.
Kakav nautički sadržaj postoji?
Što se večernjih sadržaja tiče, ima tu drugih zbivanja, daleko da je dosadno i ograničeno na Trokadero i sl. provod.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ji, postoji i GR avionom.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Tacno, mnogo je doprinela situacija sa krizom u Grckoj (ljudi se plasili da krenu sa porodicom a ne mogu da podignu lovu na bankomatu, ne mogu da sipaju gorivo.... propaganda je cudo), pa emigranti, pa ono sranje u Kumanovu... sve to je doprinelo da su mnogi jednostavno potrazili alternativu u CG.
Medjutim, ostavljen je pozitivan utisak i ljudi koji dugo godina nisu dolazili uglavnom su imali pozitivna iskustva zbog svega sto je uradjeno. A najbolja potvrda toga je upravo ta zainteresovanost agencija za fiksne aranzmane (u takve aranzmane se ne ulazi bez ozbiljnog interesovanja).
Mada da se razumemo, naravno da to i dalje ne cini ni 5% interesovanja u poredjenju sa Grckom koja je ubedljiva No1 destinacija za srpske turiste (skroz logicno).

Sto se tice nautike (posto sam i ja nauticar).
Porto Montenegro je ubedljivo najbolja marina u jadranu (po apsolutno svim kriterijumima za koje se uhvatis), a ubraja se cak medju 10 najboljih marina u svetu! Dovoljan je podatak da je pre 3 godine u toj marini u istom periodu bilo usidreno cak 6 od 10 najvecih mega jahti na svetu. Kada znamo sta za nauticki turizam (inace najelitniji tip turizma) predstavljaju Dubaji, Monte Karlo, Majami..... onda ovaj podatak zvuci bas impresivno.
Pritom im je izuzetno interesantan sam zaliv Boke za duzi boravak na jahtama, pa Budvanska marina koja je jedinstvena iz razloga sto je jedna od retkih marina koja vlasnicima jahti pruza mogucnost da se usidre bukvalno sami centar grada i tacno ispred zidina starog grada (to je velika retkost, obicno su marine izmestene iz gradova).......
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

goblin
U svakom lokalu gazduju ili cetinjski separatisi, ili luda bratija iz Nikšića.
Kako okreneš, ako si u pogrešnom trenutku loše pogledao, dobiješ razbijeno njokalo. Elem, tukao sam se ja po budvi sa Đetićima u Budvi još za bivše Juge.
Znaju da budu jaki kad ih je 2- 3 na jednoga. Letos su masakrirali dečaćića iz Užica od 16 godina u Trokaderu.

Hvalio si se da imaš Srba, toliko da ne možeš da postigneš. Kad ono sad imaš 99,9% Rusa. A Rusima se nako hrabro đetićki uveli sankcije. Jeb..te koja hrabrost od crvena barjaka.
Rzumem ja tebe. Ljepa je Budva, a još finije kad si odozdo u Novi Sad.
Ali, nas ste davno proglasili paradaiz turistima, zavirujete u torbe na granici. Tražite paradaiz, džem i sl. Na izlasku tražite i pretite kaznama, ko nema fiskalni račun smeštaja. Poručujete da sad nismo dobrodošli, da ste sad u viskoki turizam.
A glavni je fazon, što zabraniste "strancima" to jeste Srbima, da rade ako ima iko u Crnu Goru da bi nešto tako hteo radit. A tu se zajebaste, što nema. Evo, zove me drugar iz Budvu, velju, ima li kod vas kakvi slobodan pica majstor... ime li ko da bi radio u vešeraj... itd.

Na Zlatiboru, Budvu zovu Svetozarevo :D
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Nikada više u CG.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Era napisao:goblin
U svakom lokalu gazduju ili cetinjski separatisi, ili luda bratija iz Nikšića.
Kako okreneš, ako si u pogrešnom trenutku loše pogledao, dobiješ razbijeno njokalo. Elem, tukao sam se ja po budvi sa Đetićima u Budvi još za bivše Juge.
Znaju da budu jaki kad ih je 2- 3 na jednoga. Letos su masakrirali dečaćića iz Užica od 16 godina u Trokaderu.
Eto jos me nauci ko su gazda po Budvi a realno poznajem bukvalno svakog gazdu od svih "bitnijih" ugostiteljskih objekata na rivijeri, i dako je od istine to sto pises (pogotovo za cetinjane). Evo bas bi voleo da procitam na koje to objekte konkretno mislis a da su vlasnici cetninjani?
Niksicana ima, ali opet ne vidim nikakav problem u svemu tome...

O tim pogresnim pogledima je toliko smesna prica da ne mogu da verujem sta pises. Aj da ne zivim tamo, da se ne krecem medju ljude, da tamo nisam i privatno i poslovno zastupljen..... pa da ti poverujem ali ovako ne znam kako da okarakterisem ovakve price nego kao obicne gluposti, posto veze sa istinom nemaju.

To sto je neko od 16 godina dobio batina u diskoteci je tebi neki parametar. Pa cekaj, samo uzmi izvestaj policije za bilo koji vikend sa BG splavova pa ces videti koliko je klinaca dobilo batine, i sta to treba da ti govori?
Pa gde god imas nocna okupljanja, alkohola.... gotovo je neizbezno da dolazi i do carki. Toga je uvek bilo i bice, svuda.
Ali usmeravati takve dogadjaje na medjuljudske odnose izmedju srba i crnogoraca, to nema veze sa realnoscu i to moze da kaze samo neko ko nema licnog iskustva o tome sto pise.
Na kraju krajeva, pa evo ima ovde jos clanova koji dolaze redovno u CG i bas me zanima kakve to neprijatnosti sa nacionalnim epitetom dozivljavaju?
Era napisao: Hvalio si se da imaš Srba, toliko da ne možeš da postigneš. Kad ono sad imaš 99,9% Rusa.
Rzumem ja tebe. Ljepa je Budva, a još finije kad si odozdo u Novi Sad.
Ali, nas ste davno proglasili paradaiz turistima, zavirujete u torbe na granici. Na izlasku tražite i pretite kaznama, ko nema fiskalni račun smeštaja. Poručujete da sad nismo dobrodošli, da ste sad u viskoki turizam.
A glavni je fazon, što zabraniste "strancima" to jeste Srbima, da rade ako ima iko u Crnu Goru da bi nešto tako hteo radit. A tu se zajebaste, što nema. Evo, zove me drugar iz Budvu, velju, ima li kod vas kakvi slobodan pica majstor... ime li ko da bi radio u vešeraj... itd.
Moras malo pazljivije da citas moje postove.
Nigde se nisam hvalio da imam gostiju iz Srbije da ne mogu da postignem. Pisao sam da sam prosle godine PRVI PUT imao ozbiljniju potraznju i posetu iz Srbije a da sam za sledecu sezonu po prvi put dobio direktne ponude za fiksni zakup od agencija iz Srbije. Velika je razlika u odnosu na tvoje tumacenje (slucajno ili namerno) ;)

Ko ti je trazio "fiskalni racun" od smestaja na izlazu?
Opet pises neistinu!!! To ti niko nikada nije trazio 100%
Ono sto su ti trazili je prijava boravka i to je bila akcija prosle sezone. Pritom akcija nije bila usmerena protiv turista vec protiv vlasnika smestaja koji nisu prijavljivali goste i time izbegavali placanje boravisne takse i poreza, pa su primoravali da svi gosti moraju imati prijave boravka koje su se trazile na izlasku iz zemlje, a ako nemas onda ti policija trazi podatke gde si bio smesten i u kojem periodu da bi poslali inspekciju tom vlasniku smestaja.....
I ajde reci na kraju istinu, jesi li zbog toga sto nisi imao prijavu boravka morao da platis neku kaznu? Nisi !
I u cemu je onda problem?
Iako se i ja slazem da je ta akcija bila cista glupost iz mnooogooo razloga....

Sto se tice zakona o zaposljavanju. Pa i ja imam ozbiljan problem zbog toga. Meni su svi zaposleni iz Srbije i sada zbog novog zakona imam ozbiljan problem. Ali to goste ne treba ni da interesuje niti ce gosti osetiti takve probleme. Ne znam ni sta pokusavas da kazes pominjanjem te teme?

Ne mogu da se otmem utisku da si kivan iz ko zna kojih razloga, ali pritom kao na traci iznosis citav niz optuzbi od kojih sam ti u startu opovrgnuo barem polovinu kao cistu neistinu. Moras se malo vise informisati pre nego sto krenes sa iznosenjem optuzbi za bilo sta.
Pritom mi uopste nije cilj da predstavljam CG kao neku WOW destinaciju posto sam verovatno svesniji nego ti gde nam je mesto i koje sve probleme imamo, vec samo pokusavam da realno prikazem kako stoje stvari i da neke zamerke odavno nisu na mestu.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Era napisao: Na Zlatiboru, Budvu zovu Svetozarevo :D
A odakle su vam jedni od najjacih investitora na Zlatiboru? ;)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Mr.Rotor napisao:Nikada više u CG.
Skroz postujem ovakav stav. Kao sto sam vec napisao, da nemam nikakve veze sa CG, vrlo verovatno da bi razmisljao vrlo slicno.
Nebitan je razlog (ima ih koliko hoces). Jednostavno ti neka destinacija vise ne odgovara, precrtas je i gotovo, nema tu diskusije.
Mnogo ispravniji stav neko iznositi razloge koji ili nisu istiniti ili probleme koji su odavno prevazidjeni ili donositi zakljucke sa umisljajima.....

Imam ja drugara koji na slican nacin gledaju na HR, ne bi zivi otisli pa da ih tamo ceka ne znam sta. A eto ja sam njihovu obalu uzduz i popreko obilazio nekoliko puta i kolima, i motorom, i jahtom... i turisticki i poslovno... i iskreno imam izuzetno pozitivna iskustva. Od njih samo mozemo da ucimo turizam i ne mozemo im ni prici. To je realnost (al nije tema).
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Tražili su mi račin da sam platio boravišnu taksu u Gostunu, zato što sam bio nekih X dana. Provocirali me, na granici. Šta drugo reći. Na početku prošle sezone to bi. Kao su posle odustali.
Tako su naplaćivali i taksu na kola - godinama.

A Cetinjana nema da zahebavaju goste po lokalima i plažama?
Gde ti živiš?? Na kom oblaku?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Au bre, ljudi...
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Sve si ovo ti izazvao :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Očekujem potop za dva dana. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

:kokice:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Odgovori