Obuća i odeća

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Obuća

Post od nuk »

Zelen si ti još i nesvesan okruženja u kojem odrastaš, pa ti ovi postovi deluju bajkovito.
Što se konkretnog slučaja tiče, ne znam na koji zakon se pozivaš a ako si napisao izvini, ne mogu da čitam baš cele ovolike postove, zakon o zaštiti potrošača te demantuje opasno i spreman sam da stavim ozbiljan ulog na to da Stefan neće dobiti zamenu cipela u Bati.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Re: Одг: Obuća

Post od pavle »

Ne moras, da stavljas nikav ulog rekao sam Stefanu da ide da proba da zameni, ako su se budu pravili pametni, ja cu da odem sa njim meni ce da zamene budu ubedjen u to
Ps To sto si procitao neki zakon, ne znaci da znas na pravi nacin da ga tumacis, jer za to ipak treba adekvatni fakultet
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

pavle napisao:Ja ti niti planiram da se bavim takvim biznisom, imam u zivotu saavim druge planove i u zivotu planiram da se bavim nekim konstruktivnijim stvarima... A cene su takve zbog postojanja uvoznickog lobija i monopola to svaka malo bolje upucen zna... Kako se nekom ispalti npr u neko drUgoj zemlji moze da prodaje nesto jeftiniji, igrom slucaja ziveo sam u Cirihu skora 2 meseca, i nije mi jasno kako se nekome isplati da prodaje garderobu jeftinije ( ne vezano sto su sve druge stvaro sem elktronike i garderobe skuplje 5 puta u osnosu na Nemacku samo ), a tamo su fiksni i varijabilni troskovi obavljanja te delatnosti mnogo veci, a Cirih jedan od najskuplji gradova na svetu, prestigao je Tokijo pre neku godinu, ali dobro... Ja sam ti jedino rekao da nisi pozvan, niti strucan da na taj nacin komentarises odredjene pravme norme, nisam ni ja koji znam o pravu mnogo vise od tebe, jer sam apsolvent prava i imam 3 ispita do kraja fakulteta.... A ove tvoje kvalifikacije da se ja sepurim, parama svojih roditelja ili kako vec... ti nisu na mestu, posto ti niti znas ko sam ja, a ni moji roditelji da pricas tako nesto... A posto nemas nikakav valjan argumet, odmah kreces sa uvredama.... A zamolio bih sve da prvo procitaju odredjene zakone , pre nego sto krenu da komentarisu bilo sta, jer ako je vama nesto logicko, ne znaci da zakon ima takvo resenjeSlika
Navedene zakone poznajem jako dobro, naučio sam ih silom prilika uz pravnike koje plaćam da se tim delom posla bave. Nemaš ni približnu predstavu koliki su troškovi pri uvozu ovde, a koliki su preko. Stoga je sve što pričaš "trla baba lan", Cirih nije najskuplji grad zbog prosečne cena patika nego zbog nečeg drugog. Konkretno moja firma je nezavisna, sami uvozimo, distribuiramo i prodajemo. Imamo 20 zaposlenih od čega su 16 prodavci. Objasni meni neupućenom, kojeg smo to lobija i monopola deo? :rofl:

O tebi sasvim dovoljno govore tvoji komentari i stavovi koje ovde iznosiš, zato ih ovde i komentarišem. Apsolvent prava koji smatra da invalidi nemaju pravo na parking mesta i povlašćenu cenu registracije je definitivno "made in Serbia" proizvod, tako da je svaki pokušaj da ti takav govoriš o tome šta je pravedno, zakonski ili kako treba da bude: smehotresna olimpijada :kuku:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Ja sam o lobiju i monopolu govorio sa nacelnog apsekta, a za Cirih sam rekao da je gaederoba i elektronika dosta povoljnija, a da je sve ostalo skupo, tako da nemoj da izvlacis iz konteksta ono sto sam rekao... Da bi bio pravnik, trebas i pomenutu fakultet da zavrsis, a ne da mislis da znas nesto posto si sedeo sa nekim advokatima u kaficu ilu restoranu, onsa bi znao da pravda i zakon nisu isto, nego da zakon njoj tezi koliko moze, naravno... Ja sam za osobe sa invaliditetom rekao da se trebaju izmeniti neke zakonske regulative, ne da se bilo sta ukida, a ti slobodno nastavi da izvces iz konteksta. I ako hoces da se raspravljas moras da imas argumemte, ali posto ih nemas, sve se svodi na decije uvrede sa tvoje strane... A ovo sto sam rekao mi je rekla moja majka, koja je igrom slucaju minimum 10x veci strucnjak i to priznati od nekih advokata koje si ti imao da upoznas..
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

methane.master napisao:
stefanan napisao: I jel neko koristi uloske za obucu spameri ?! :kezo:
Imaš da poručiš Abarth uloške. :kezo:

Sad ozbiljno... ako ti se bol u stopslima često dešava, mogao bi da svratiš do lekara odn. ortopeda, možda ti se spušta svod stopala. Vrlo često može da se sredi jednostavnim korektivnim vežbama, a kod njega si i na pravom mestu za savet o ulošcima.
Ne,nemam nikakve probleme sa stopalima,mozda malo ravni tabani. Problem imam samo kupovinom cipela jer sam navikao na mekan djon pa mi je tesko da nadjem udobne cipele a da u njima moze da se hoda.

Pitanje za Vladu kad se vec bavis time, koji je rok za zamenu ? Da ne citam sad zakon ceo. Vidim pominje se nesto 14 dana, 30 dana, 6 meseci. Razlicito je za reklamaciju izgleda, i za raskid ugovora
Ja sam ih uzeo 1. novembra,ali ih nisam nosio uopste do juce kada sam ih obuo na par sati,tako da su kao nove bukvalno. [rakhile ne citaj] planiram da kazem da sam ih dobio na poklon ali da mi ne odgovaraju [/rakhile ne citaj]
Naravno najvise bi mi odgovaralo da dobijem kes,ne znam dal cu naci kod njih nesto da mi odgovara,ako ne moracu da probam sa uloscima
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

pavle napisao:Ja sam za osobe sa invaliditetom rekao da se trebaju izmeniti neke zakonske regulative, ne da se bilo sta ukida, a ti slobodno nastavi da izvces iz konteksta.
Evo malo o kontekstu:
pavle napisao:
McGruja napisao:Pricamo o parking mestu, to moras da postujes
da ali to je nastalo zato sto je to neko pametan u ovaj zemlji smislio, sta sto je neko invalid on ima slobodno mesto, a ja moram da ga trazim, sto nisam invalid, ili ja placam registraciju 2 000 evra, a on 200 e... ja razumem da npr svaki objekat treba da ima prilaz za ivalide, da svaka osoba, wc... mesto i ulaz u autobusu... ali parking mesto to je vec preterivanje !!! naravno to je moje misljenje
pavle napisao:...A ovo sto sam rekao mi je rekla moja majka, koja je igrom slucaju minimum 10x veci strucnjak i to priznati od nekih advokata koje si ti imao da upoznas..
Ili pod hitno odrasti, ili se i dalje drži mame i tate. Nema između :mrgreen:

@Stefanan: ako su cipele zaista bez tragova nošenja i kupljene pre 17 dana,trebalo bi da mogu da se zamene bez problema.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Hvala
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Aaa sto nisi sve lepo prekopirao sta sam napisao i sta sam kasnije objasnio sta sam sve hteo da kazem.... Eee Vlado, jesi ti bese onaj lik koga su banovali sa forum.cars-a, jer si se svadjao ko dete od 10 godina o Zvezdi i Partizanu ili sam te ja pomesao sa nekim:-)
Ps Ipak moram da se spustim na tvoj nivo rasprave
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Jeste, taj sam. Nisam se svađao o Zvezdi i Partizanu, nego sam se o svemu i svačemu svađao sa samoživim kompleksašima - to mi je, kao što možeš da vidiš, izgleda fetiš :rofl: Takođe, banovan sam nakon što sam rekao šta imam i pozdravio se sa ekipom bez namere da se vraćam ;)

Sve to i dalje ne menja činjenicu da ovde govorim o stvarima koje znam iz ličnog iskustva i koje sam x puta preturio preko grbače, a ti se razmećeš onim što ti je rekla mama. Lupaš o tome gde se ja sa kime sastajem, odakle meni i drugima ovde znanje o onome o čemu pišemo, na neviđeno znaš ko je od koga bolji pravnik... jel ti sad jasno zašto sam proročki još na prošloj strani rekao da sa tobom argumentovane rasprave nema :mrgreen:
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Auuuu znaci nisi se svadjao samo oko zvezde i partizana dobro, dobro... A ne znam veoma si mi zanimljiv nekako, pazi sada ubacujes i ovo DRUGOVIMA, da bi se jos neko ubacio u raspravu... I ako sam ja samo rekao da ako je nekima nesto logicno, da ne mora da znaci da je tako u zakonu... Plus i sam si rekao Stefanu, da je moguce ono sto sam mu ja rekao... A prvi si poceo sa uvredama, da sam kompleksas sto menjam patike... i ako ja tebe ni jednom nisam uvredio... Ja ne tvrdim ko je od koga bolji pravnik, ali predpostavljam jer igrom slucaja moja majka je jedan od najvecih strucnjaka u zemlji iz gradjanskog, radnog i upravnog prava, i na osnovu toga obavlja veoma bitne poslove vezane za provosudje i pravni sistem, pa igrom slucaja zna malo vise od likova koje si ti imao prilike da upoznas..a rekao sam sta mi je ona rekla i sta sam ja u toj situaciji uradio...

Ps Kome je terao da Stefanu posaljem ovde odgovor za cipele, a ne preko whatsappa i da izgubim 2 sata svog zivota, na raspravljanje....
Poslednja izmena od pavle u 17 Nov 2014, 01:07, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne ubacujem "drugovima" nego sam rekao da si o tumačenju zakona mudrovao i "drugima", iako sad kažeš da nisi:
pavle napisao:Ne moras, da stavljas nikav ulog rekao sam Stefanu da ide da proba da zameni, ako su se budu pravili pametni, ja cu da odem sa njim meni ce da zamene budu ubedjen u toSlika
Ps To sto si procitao neki zakon, ne znaci da znas na pravi nacin da ga tumacis, jer za to ipak treba adekvatni fakultetSlika
Stefanu sam rekao kako jeste, tj kako će verovatno biti - ne da tako treba da bude. Opravdanost si branio ti, uz gomilu nekih bljutavih parola i floskula.
I tvoj auto jeste ponekad na mestu za invalide, ali niko ne kaže da tako treba niti savetuje drugima da to radi ;)

EDIT: ovo je fenomenalno, kao skrivena kamera :rofl:
pavle napisao:Ja ne tvrdim ko je od koga bolji pravnik...
pavle napisao:A ovo sto sam rekao mi je rekla moja majka, koja je igrom slucaju minimum 10x veci strucnjak i to priznati od nekih advokata koje si ti imao da upoznas..
:sreckovic:
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Plus ako cemo vec da bude precizni ja nisam napisao da sam parkiram na mestu za invalide nego da ponekad da me ne bi udarali vratima , parkiram se na 2 mesta, kada je bas uzak i mali parking.... A sa ovim si stvarno neumoran, za kopiranje reci u recenici i menjanjem konteksta....
Bozeee molim te vrati mi 2 sata zivotaaaaaaaaaaaa
Ps Brate jer ti radis ujutru kako ti vise ne dosadi da se raspravljas i kopas sta sam pisao pre par dana i kopiras delove recenica, a ne onaj deo posle koji pocinje sa ali
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pavle spusti malo loptu. Nisi ga ni završio a već tumačiš(nakaradne) zakone. Za tumačenje treba više od diplome.
I ne brukaj se s argumentima 'rekla mi moja mama', čuće te neko pa će da se smeju ljudi.
Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Ma nije u tome problem nego sam ja napisao Stefanu, nesto sto se na kraju i Vlada slozio da je tako, ali sada ce on da se sece sta sam ja napisao i da pise svoje komentare, koji nemaju veze sa temom.... Znam ja da treba vise od diplome, zato sam i napisao da ni ja nisam kompetentan da dajem ocenu o nekin p. normama za razliku od Valde koji naziva takve norme, da su za kompleksase i vredja mene, moju porodicu i ljude koji se pozivaju na neke zakone... Jer bi bilo najbolje kada bih mogao da prodaje i uvozi krs robi, i da niko ne sme da se pozali na to... A ovo rekla mi moja mama, sta drugo da napisem kada je pravnik, ako mislis da s trebao da napisem rekao mi neki pravnik onda ok, ipak zvuci malo detinjasto, ali sta da se radi kada mi je ona rekla
Poslednja izmena od pavle u 17 Nov 2014, 01:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne vredi, odustajem. Mali ništa ne kapira :rofl:
Odgovori