Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Ne znam sto bi ubacivali drugi motor i sta time postizu? Svaki motor moze da se sredi jeste pitanje isplativosti ali uradis ga i miran si...ne znam sta je konkretan kvar tj uzrok gubitka snage ali svakako je sve resivo
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Da li ste sigurni da može generalna da se uradi?
Bila je priča od majstora i za onaj 1.4 tCe da kad crkne to je to, remonta nema.
Bila je priča od majstora i za onaj 1.4 tCe da kad crkne to je to, remonta nema.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Bila je prica i za neki motor iz Fabie cini mi se, stare, 1.2 mozda, tako da prica da nema generalne za neke motore postoji
Fabia 1.2 je mogla da se radi generalna ali nije bilo delova za te motore, mislim da su klipovi i hilzne imali samo u standardu da se kupe pa i to redje a i navodno cena je bila jaka pa se vise isplatio drugi motor, ako je morala da se radi neka od specijala onda i nije bilo drugog resenja, rusi su provalili neku foru sa hilznama od lade i tako resavali problem kad je cilindar ostecen ne znam detalje tako da je mogla i specijala da se radi a danas mislim da ima delova za te motore i da mogu i specijale da se rade.
Za ove 1.2 tce ne znam sto ne bi mogli da se rade to je u osnovi obican 1.2 motor samo sa turbinom i jos nekim detaljima
Na 1.4 tce su crkavali dihtunzi glave to im je boljka a ponekad i glava rikne za donji deo motora ne znam
Za ove 1.2 tce ne znam sto ne bi mogli da se rade to je u osnovi obican 1.2 motor samo sa turbinom i jos nekim detaljima
Na 1.4 tce su crkavali dihtunzi glave to im je boljka a ponekad i glava rikne za donji deo motora ne znam
Poslednja izmena od OMP u 24 Apr 2025, 14:51, izmenjeno 4 puta ukupno.
Čuveni http:// 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Mislim da je kod Megana drugi motor u pitanju, taj od 116ks. Inače ne vidim razlog menjanja motora sem da je tipa pukao blok.OMP napisao: 24 Apr 2025, 14:47
Имам једно потпитање...
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Stari 1.2 htp trocilindrašGrujic napisao: 24 Apr 2025, 14:29 Bila je prica i za neki motor iz Fabie cini mi se, stare, 1.2 mozda, tako da prica da nema generalne za neke motore postoji
Moguce da je taj 116 drugaciji generalno ali moguce i da je blok isti kao onaj onaj od 101 i 75 konja ali nebitno ne verujem da ne moze da se sredielMaestro napisao: 24 Apr 2025, 14:59Mislim da je kod Megana drugi motor u pitanju, taj od 116ks. Inače ne vidim razlog menjanja motora sem da je tipa pukao blok.OMP napisao: 24 Apr 2025, 14:47
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa kažu da može ali ne daju garanciju koliko će da traje. To mi baš i nije pouzdano.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Nije isti , taj sa zupčastim prestao da se proizvodi 2011 godine
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Description 1.2 TCe (BZ2B, BZ11)
Brand RENAULT
Begin Year Month 2012-03
Vehicle Model Series Name MEGANE III Hatchback (BZ0/1_, B3_)
Fuel Mixture Formation Type Direct Injection
Drive Type Front Wheel Drive
Body Style Hatchback
Valves 4
Fuel Type Petrol
Engine Type Petrol Engine
Horse Power From 116
Horse Power To 116
Kilo Watts To 85
Cylinders 4
Capacity CC 1198
Dakle kažete da se uspešno radi remont na ovim motorima? Koga preporučujete?
Brand RENAULT
Begin Year Month 2012-03
Vehicle Model Series Name MEGANE III Hatchback (BZ0/1_, B3_)
Fuel Mixture Formation Type Direct Injection
Drive Type Front Wheel Drive
Body Style Hatchback
Valves 4
Fuel Type Petrol
Engine Type Petrol Engine
Horse Power From 116
Horse Power To 116
Kilo Watts To 85
Cylinders 4
Capacity CC 1198
Dakle kažete da se uspešno radi remont na ovim motorima? Koga preporučujete?
Posetite www.garaza.rs !
Taj 1.2 imao je problem sa prekomernim trošenjem ulja i ima lanac.
Nije niko rekao da se uspesno radi remont ali ja ne vidim razlog zasto ne bi mogao da se odradi ali opet to treba poveriti nekim ozbiljnim majstorima i servisu, kakav je taj servis kad ne daje garanciju, moraju da objasne prvo sta je problem u motoru, kad to znamo onda mozemo i da razmisljamo o potencijamnim problemima, takodje treba da se vidi zasto je njima problem da to uspesno odrade, meni to lici na neiskustvo sa tim motorima pa se ograduju odmah u startu, svakako treba cuti jos neko misljenje ali neki ozbiljniji majstor ili servis.
Potrosnja ulja jeste problem kod tih motora ali to ne znaci i da motor ne radi i ide kako treba, mnogi motori tros ulje pa se ne menjaju drugim ili da se rade generalne zbog toga.
Potrosnja ulja jeste problem kod tih motora ali to ne znaci i da motor ne radi i ide kako treba, mnogi motori tros ulje pa se ne menjaju drugim ili da se rade generalne zbog toga.
Tako su i burazeru sredjivali onaj 2.0 HDI 180ks, u 508.trojanac napisao: 24 Apr 2025, 17:52 Pa kažu da može ali ne daju garanciju koliko će da traje. To mi baš i nije pouzdano.
Bilo je 6500e, sa garancijom, ili 3000e bez garancije, uradio bez garancije, i ponovo zakucao za 6 meseci.
Bez garancije je kad budze sa polovnim delovima....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Raspitaću se detaljnije. Ja sam znao da generalno taj 1.2 tce nije za preporuku, ali nisam upoznat koliko ima revizija i koja ti valja, a koja ne.
Čovek kaže da je obišao 3 servisa i u svakom su mu rekli da je to najlošiji motor i kad stane da nema popravke. Ili se ne isplati.
Pozvaću ga da ga pitam za detalje. Tako sam razumeo iz priče ali nije bilo vremena da se dublje udubim.
Čovek kaže da je obišao 3 servisa i u svakom su mu rekli da je to najlošiji motor i kad stane da nema popravke. Ili se ne isplati.
Pozvaću ga da ga pitam za detalje. Tako sam razumeo iz priče ali nije bilo vremena da se dublje udubim.
Posetite www.garaza.rs !