Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Corona virus

Post od grujicd »

Varijanta da se ceo svet vakciniše u par nedelja je još neverovatnija od zero covida. A evo sad imamo i crno na belo da vakcinisani šire infekciju dalje.

Virus je tu da ostane. Sad nam ostaje samo da se nadamo da preležavanje, ili preležavanje + vakcina, ili (mnogo bolje) vakcina + preležavanje ipak stvara jači višegodišnji imunitet. Ali to se najmanje istražuje za sada.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

@geza

kljucna recu tu je "danas"

Evo clanka pre mesec i po, a vezano za Irce.
OVER 90% OF Irish people over the age of 16 are now fully vaccinated against Covid-19, the highest rate in the European Union, HSE chief executive Paul Reid has said.

The latest vaccine statistics show that over 7.1 million vaccine doses have been administered and more than 90% of people aged over the age of 16 are now fully vaccinated.

Ireland now has the highest rate of Covid-19 vaccine uptake in the European Union.

Paul Reid, chief executive of the Health Service Executive, today paid tribute to young people for their contribution to the successful vaccine roll-out.

“Younger people have influenced and shaped this country for the better on many occasions over the past few years,” Reid said on Twitter.

“They have done so again. Now over 90% of those aged 16 and over have been fully vaccinated.

“The highest uptake in the EU. Truly remarkable and inspirational.”
Professor Brian MacCraith, head of the vaccine rollout programme, said that around 93% of people over the age of 18 have received at least one dose of a Covid-19 vaccine.

“A great response from young people has led to another major milestone in vaccine rollout,” he said.

The latest vaccine figures show that over 3.5 million first doses and nearly 3.4 million second doses have been administered in Ireland.

The majority of people (72%) have received the Pfizer vaccine, a total of 16.7% were given the AstraZeneca jab and 8% were inoculated with the Moderna shot.

Nearly 235,000 people (3.3%) received the single-dose Janssen vaccine.

Tánaiste Leo Varadkar hailed tomorrow as a “big day” as thousands of workers return to the office for the first time in more than 18 months.

To je ono sto ubija u pojam od "pobede", i otvaranja firmi posle 18 meseci, do novog talasa, im je proslo 40ak dana.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Danas mi bio poznanik, izvinjava se sto ranije nije dosao opet dobio koronu. Kaze prelezao prosle god, primio 3 doze vakcine i opet ga sastavi. Na koga hoce, hoce.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Bax, jedno pitanje. Predstavio si puno grafikona, analiza, prognoza. Ne mislim nista cinično, ali mozes li napisati, evo posle toliko postova, šta je tvoj predlog. Evo, recimo, da tebe neko pita šta da radi. Da si recimo ti drKon. Zamislimo. Nisam ciničan, nego citam i nisu mi jasne poruke. Vakcine da se ne primaju: ok to se moze procitati iz tvojih postova. Sta jos?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Corona virus

Post od McGruja »

Ljubav je spas

Ni ja ne razumem šta je tačno poenta pisanije, svaka zemlja je drugačija, drugačija pravila, drugačije brojke

Moja lična unutrašnja borba je:
Ne razumem zašto je bitan broj zaraženih kao broj, kada jedino bitno je bolnica/smrt
Ne razumem ni zašto niko nije update-ovao vakcine, i zašto i dalje guraju alfa vakcine
Ne razumem naša pravila, konkretno u Srbiji, i kako je moguće da su ljudi toliko nerazumni sa tolikim sebičlukom. Nosi bar masku u zatvorenoj prodavnici i u prevozu, malo empatije
Razumem nedostatak živaca jer ovo traje dve godine, a jedan je život, ali količina ludila koje će ovo na kraju da iznedri kod stanovnistva će biti nemerljivo, najviše krivim državu i ove radikale jer su sludeli većinu

Na kraju krajeva, nov je virus, jbg, ne zna se puno toga, ali se saznalo isto puno toga. Radi se na lekovima raznim, biće bolje

Samo ljubav

Edit: kao pojedinac, nema šta da razmišljam previše, sve sto mogu da uradim da pomognem sebi i okruženju je da se vakcinisem i da rizike mudro svodim na minimum, kako i koliko se može

Interpretiranje brojeva, koji su lažni u najvećem broju slučajeva, je besmisleno
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

milanns napisao: 04 Nov 2021, 00:44 Bax, jedno pitanje. Predstavio si puno grafikona, analiza, prognoza. Ne mislim nista cinično, ali mozes li napisati, evo posle toliko postova, šta je tvoj predlog. Evo, recimo, da tebe neko pita šta da radi. Da si recimo ti drKon. Zamislimo. Nisam ciničan, nego citam i nisu mi jasne poruke. Vakcine da se ne primaju: ok to se moze procitati iz tvojih postova. Sta jos?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Mora se organizovati centralno vodjenje odgovora, Kon ne moze tu nista, ali vodece zemlje mogu.

Ps. Juce sam citao list ekonomist je izasao sa procenama mrtvih, razne parametre je koristio, kaze 15 miliona. Ima dosta podataka koga zanima.

Dobra analiza brijeva je bitna, losa analiza brijeva je u pocetku umanjila opasnost i otvorila put u sadasnji trenutak.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

To i ja kažem, ne možeš imati dobru analizu sa lošim inputom
Amerima i UK najviše verujem za brojeve, video sam ekonomist analizu, i porazno je da je ono situacija
Dakle, prosek je da 3 do 4 puta više smrti ima od prijavljenih
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

dag81 napisao: 04 Nov 2021, 00:30 Danas mi bio poznanik, izvinjava se sto ranije nije dosao opet dobio koronu. Kaze prelezao prosle god, primio 3 doze vakcine i opet ga sastavi. Na koga hoce, hoce.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Nema covek imunitet, odnosno ne razvija imunitet ni na vakcine niti je imao antitela od prelezane korone. Nema tu "koga hoce, hoce", jednostavno mora da obavi sve specijalisticke preglede i onda ce dobiti odgovor :)

Sad vec dosta ljudi znam sa trecom dozom, i niko nije zakacio :) Ustvari od nekoliko desetina ljudi odlicno znam recimo dvoje da su ukacili sa blagim simptomima posle dve doze, bukvalno su bez problema radili od kuce (Sputnik V). Njihovi roditelji s Fajzerom nista.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Moj kolega sa 3om dozom zakacio...i to solidno.

3x kinez

Po meni najvevi problem je sto ne prave novu dozu za nove sojeve...
Do sad su mogli napraviti noviju verziju vakcine po meni i ublaziti probleme...

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Ja najveći problem vidim u tome što danas svako može nešto da smatra, ima neko mišljenje o svemu, i stav o svemu.
A realno, nema pojma o čemu priča

Pa onda sve ostale nelogičnosti
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Stetu prave i ovi sto bi trebalo a znaju o cemu pricaju, strucnjaci, a svako vergla svoju pricu.
Te bitna su antitela, brojimo ih, tako ocenjujemo imunitet, te broj antitela nista ne znaci, kreirace se po potrebi, i slicne krajnosti koje iznose sami strucnjaci
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Isti je to deo problema
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Тако је, слушати само струку! Исто је тако некада давно слушана струка па се воће и поврће пре употребе третирало ДеТеДеом (или неком сличном хемијом)а онда су схватили да су погрешили.....
А што се завера тиче, до пре пар година, нпр, су људи који су причали о крађи беба и сексуалном искоришћавању деце од стране свештеника сматрани будалама исмејавани и називани теоретичарима завере, данас је нека друга прича.

У ова луда времена ко остане сабран и нормалан, свака му част.
Хтели не хтели, сви ће бити на крају вакцинисани,барем у цивилизованим деловима света.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Realno problem je u ocekivanju. I naravno trazenje sigurnosti tamo gde ne postoji - bar ne neka apsolutna… Veliko sranje se desilo i sada treba videti kako ziveti sa tim. Uvek je tezak prelazni period koji god bio… A ljudi ce uvek biti ljudi i nece isto reagovati, a posebno nece slusati :) sve sto im se kaze, a tako je i uvek bilo… A ziveti se mora, a neko nece da ceka, a nekome se bas i ne zivi i tako u krug :)

PS: A sto se tice struke i kompetentnosti - u modernom drustvu imam sva moguca najnegativnija misljenja o njima.. i kako samo mediokriteti i ulizice napreduju i u nauci, ili pak oni pravi kvaliteti i ljudi u celini sede u senci bez mogucnosti da se cuju… od onih glasnih budala…
Poslednja izmena od ljuba u 04 Nov 2021, 10:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
Zaključana tema