TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Koliko ljudi imaš u kući kad svakodnevno uključuješ mašinu? Ja i sestra jednom ili dva puta nedeljno, ali sada u letnjim mesecima operemo i ručno one lake stvari poput majci ili šorceva.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Nas četvoro u stanu, otprilike dva, max. tri puta nedeljno uključimo mašinu za sudove (60cm).
Toliko često i mašinu za pranje veša.
Toliko često i mašinu za pranje veša.
Poslednja izmena od kragujevac u 23 Jul 2023, 10:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Pricamo o masini za sudove
Ima nas troje.

Oke, oke nisam gledao postove uvis. Tu tehnologiju već i ne posedujem 

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Za poslovni prostor od nekih 190 kvadrata, sve je laminat, koji robot usisivač da uzmem, takođe koji "mop", da li da budu dva odvojena uređaja, braava m6 recimo plus neki usisivač, ili neko "all in 1" rešenje?
Sent from my LE2121 using Tapatalk
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Roborock s 7 pro ultra usisava,mopira,sam se isprazni i opere mop.Jedina obaveza je da zameniš vodu i isprazniš spremnik za prašinu.Sve programiraš i mapiraš tako da on odradi posao kad tebi odgovara.Loš mi je internet i nisam bas 100 posto siguran da li je baš taj model za tu povrsinu
Kia Sportage 3 Österreich Edition 1.7 crdi
Kia Sportage 3 Österreich Edition 1.7 crdi
Volvo XC90 II D4
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Jedini problem će biti što ću onda morati i sebi za kuću da uzmem isti. 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Prođe neko vreme, pa da dopišem.pedja napisao:Kakva su iskustva sa Xu1 kapsulama za pranje sudova?
Da li sa našom vodom ima smisla izbaciti dodatnu so (i sjaj) iz upotrebe?
TapaT
Prvo je nestalo sjaja, posle i soli. Nisam dosipao, pere dobro.
Juče je oprana vatrostalna činija, u kojoj se (za)pekla musaka. Na "najjačem" programu koji ova mašina ima (65°C), oprano odlično, čak i na prevojima, u ćoškovma rukohvata i sl. Korišćena najbolja Finish all in one tableta (nešto Ultimate tralala), bez dodatne soli ili sjaja.
Inače, i na eko programu opere sasvim dobro, a kesice se uredno rastvaraju bez obzira na program.
TapaT
Nisam ni video pitanje. Mi samo to koristimo poslednjih 15 godina.
Sipam so i sjaj. So traje jako dugo, mogu da lupim, sipa se 1-2x godišnje, sjaj kao i troši pomalo.
Kad nema soli i sjaja, takođe opere dobro.
Mašina je 2016, počela svakodnevno da pere od proleća 2017, unutra je čista, sjajna, kao nova. Nema neprijatnih mirisa, nema potrebe da se čisti onim sredstvom, iako i njega imamo, upotrebio možda 2x potpuno bezveze.
Sipam so i sjaj. So traje jako dugo, mogu da lupim, sipa se 1-2x godišnje, sjaj kao i troši pomalo.
Kad nema soli i sjaja, takođe opere dobro.
Mašina je 2016, počela svakodnevno da pere od proleća 2017, unutra je čista, sjajna, kao nova. Nema neprijatnih mirisa, nema potrebe da se čisti onim sredstvom, iako i njega imamo, upotrebio možda 2x potpuno bezveze.
TV - Audio - Video - bela tehnika
Mi vec 20ak godina koristimo tablete, nikada nista dodatno.
Najvise koristim Finish ultimate, a ok mi je i Somat Excellence.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Najvise koristim Finish ultimate, a ok mi je i Somat Excellence.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Baš nađoh ovaj davni post i imam komentar. Vlasnik sam kgn393iep Bosch frižidera i muke žive sa njim.Xepoj87 napisao:Ja sam kupio 2 Bosch kgn39xl46 pre 3 godine i prezadovoljan sam.
Uzeo sam ga zbog dimenzija, zato sto je uzi, a jako visok i samim tim ima dobru zapreminu.
Ima 2 male fioke koje mogu da rade na 0c, gde sveze neposoljeno meso moze da stoji 2 dana lagano, mada mislim da svaki to ima.
Ispostavilo se slucajno i da je najtisi model koji proizvode(nema sanse da se cuje ni kada ste na 10cm od frizidera), a unutra je brazilski kompresor Embraco, koji je jedan od najkvalitetnijih brendova za kompresore, dok su klase ispod obicno kineski kompresori koji su bucniji i skloniji skripanju. Drugar je zamenio 2 bas ova iznad Boscha(36vl35) i oba su imala neko periodicno zveckanje ili sitno skriputanje. Oba dosla sa istim kineskim kompresorom, mozda imam i sliku negde.
Svakako, dok ste u prodavnici, proverite to, nije tesko pomeriti izlozbeni frizider koji je prazan.
Meni je setovano na 4c frizider(ranije dok sam pio Coca Colu je bio na 2c), a zamrzivac na -22c, premalo je -16c na eco modu, dosta namirnica zahteva minimum -18c, a 22c mi je nesto sto se pokazalo kao najbolje za produzetak trajanja, dok je -24c previse, ne mogu dodmrznem lepo, a pecivo ne moze lepo da se ispece.
Ovo je moj:
https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika ... frost.html
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Nadjoh:
![]()
![]()
Zvecka kompresor pri početku rada i završetku rada a serviseri se prave ludi. U stanu od 77 kvadrata u svakom trenutku znam da li frižider "radi" ili ne.
Iako je u garanciji moram da kupim neki drugi umesto ovog, mnogo me nervira.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ne znam sta da ti kazem, nama 2 ova KGN39XL46 rade savrseno, imaju Embraco kompresor i bukvalno mogu da se naslonim na njega i ne cujem da radi.
Jel i tvoj Embraco?
Elem, vec duze vreme me u mojoj sobi gde provodim 99% vremena kada sam kod kuce, klima (Fujitsu Luca) dovodi do ludila na vise nacina...te resim ja da kupim novu klimu.
Zamenim je ja super fensi smensi klimom, prezadovoljan, sve vrh.
Legnem da spavam drugo vece sa upaljenom klimom i cuje se skriputanje iz pravca klime.
U trenutku sam prebledeo, najezio se, zamalo i suzu da pustim...ustanem i popnem se na fotelju, uvo uz klimu i drndaj 101 opciju koju klima ima i nista, ne prestaje.
Ja na nivou "zapalicu i tebe i sebe".
10 neizdrzivih minuta kasnije skontam da se u stvari cuje sat ispod klime koji se nikada nije cuo...instant je bacen od zid, opsovana sva redom familija kinezu koji ga je sklapao, a onda direkt u delovima u kantu.
Jel i tvoj Embraco?
Elem, vec duze vreme me u mojoj sobi gde provodim 99% vremena kada sam kod kuce, klima (Fujitsu Luca) dovodi do ludila na vise nacina...te resim ja da kupim novu klimu.
Zamenim je ja super fensi smensi klimom, prezadovoljan, sve vrh.
Legnem da spavam drugo vece sa upaljenom klimom i cuje se skriputanje iz pravca klime.
U trenutku sam prebledeo, najezio se, zamalo i suzu da pustim...ustanem i popnem se na fotelju, uvo uz klimu i drndaj 101 opciju koju klima ima i nista, ne prestaje.
Ja na nivou "zapalicu i tebe i sebe".
10 neizdrzivih minuta kasnije skontam da se u stvari cuje sat ispod klime koji se nikada nije cuo...instant je bacen od zid, opsovana sva redom familija kinezu koji ga je sklapao, a onda direkt u delovima u kantu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
https://photos.app.goo.gl/xsVmnvSwhQDQSdmA7
Nego šta, taj je kompresor.
Razmišljam se o LGu ili da kupim neki Bosch ali prvo da ga upale u radnji.
https://photos.app.goo.gl/9u5YTFih3r2ywqsN6
Nego šta, taj je kompresor.
Razmišljam se o LGu ili da kupim neki Bosch ali prvo da ga upale u radnji.
https://photos.app.goo.gl/9u5YTFih3r2ywqsN6
Kad pominjemo rashladne uređaje i buku kompresora - ja sam pre par meseci prvi put kupio Gree klimu (model Pular - ok, znam da će Xepoj možda reći da Gree ima i bolje - doduše i skuplje serije) i prijatno se iznenadio - kompresor je toliko nečujan da veću buku pravi unutrašnji ventilator i strujanje vazduha. A nalazi se odmah s druge strane zida (uz propisnih min. xx metara cevi koje su smotane iza spoljne jedinice, iako bi mogle biti kraće). Tu je i prozor - čak i kada ga otvorim, i kada temperaturu za probu spustim na minimalnu da bi klima radila punom snagom, spoljna jedinica je vrlo tiha.
Ostali aspekti rada, kao i funkcije i kvalitet izrade su takođe izuzetno dobri.
Tako da što se mene tiče - Gree je za svaku preporuku.
Ostali aspekti rada, kao i funkcije i kvalitet izrade su takođe izuzetno dobri.
Tako da što se mene tiče - Gree je za svaku preporuku.
Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja sam kupio najjeftiniju inverter klimu i spoljna jedinica se takodje ne cuje, verovatno je to danas uobicajeno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money