Vec vidim scenu za jedno 2 godine - 3 ujutru, Ogi stao na pumpi u Grckoj i ne moze da deaktivira alarm. 'Vata se za telefon i zove gavrana da mu "objasni"
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sve sto se radi posle kontrole kvaliteta u fabrici, pa jos u Srbiji, je upitno. Znam, mora se i ima dobrih majstora, ali, po meni, sto manje prckanja, to bolje. Meni su ugradjivali parking senzore i super je ispalo, ali sam po prvoj magli na auto-putu shvatio da mi ne radi zadnja maglenka. Zakazao u servisu, sve reseno za pet minuta. Konektor maglenke prilikom vracanja branika nije dobro nalegao... Dakle, nista strasno, ali se opravdano pitam da li je moguce? Joca je, u nekom sasvim drugom servisu, prosao gore jer mu nisu ugradili senzore na predvidjeno mesto, jer ih nisu dobro ofarbali, jer su mu stavili kineze za glupim ekranom na tabli, jer su mu zaprljali enterijer na novim kolima. Drugi put, da li je moguce? Sto manje petljanja nasih strucnjaka, to bolje. Samo tamo gde mora, a ovde mora bar nesto... Po meni, alarm po Gavranovoj preporuci, kasko i dosta.
I da im ostavis kljuc u bravi nece daleko sala mala. Inace, drugaru je zapucala brava na prvoj generaciji fejslift, zakljucas auto a zadnja vrata otvoris najnormalnije.
gavran napisao:Kad mu crkne baterija u kartici pa ostane negde blokiran
Pa to me brine, taj alarm ume da zajebava.
Ako ti crkne baterija, stavis rezervnu koju drzis u pretincu. Ako je nemas, u svakom slucaju dobijes PIN kod (4 cifre) koji prilicno jednostavno uneses preko tastera na kome je i blinker za alarm.
Inace ti taj blinker i signalizira da li je baterija kartice na izdisaju, kao i blinker na samoj kartici (ili jedno od ta dva, ne secam se vise).
Cela neugodnost ako ti crkne baterija, a nemas drugu je da alarm "svira" dok ti uneses PIN da ga odblokiras i onda do prve radnje po bateriju.
Ja rezervnu bateriju za kljuc uvek imam u novcaniku. Nosim i rezervni kljuc svakako. Uvek je lako naci mali krstasti srafciger i promeniti bateriju a mogu i gavrana da zovem u pomoc
gavran napisao:Kad mu crkne baterija u kartici pa ostane negde blokiran
Pa to me brine, taj alarm ume da zajebava.
Ako ti crkne baterija, stavis rezervnu koju drzis u pretincu. Ako je nemas, u svakom slucaju dobijes PIN kod (4 cifre) koji prilicno jednostavno uneses preko tastera na kome je i blinker za alarm.
Inace ti taj blinker i signalizira da li je baterija kartice na izdisaju, kao i blinker na samoj kartici (ili jedno od ta dva, ne secam se vise).
Cela neugodnost ako ti crkne baterija, a nemas drugu je da alarm "svira" dok ti uneses PIN da ga odblokiras i onda do prve radnje po bateriju.
Tako otprilike. S tim što samo lampica u autu signalizira da je baterija pri kraju, odnosno posle gašenja alarma lampica nastavi da plinka onako nekom dinamikom kao žmigavac na autu i to je signal da treba promeniti bateriju. Inače godinu i po otprilike joj je vek. Samo treba prilikom zamene staviti neku kvalitetniju tipa Renata ili Sony što sajdžije prodaju da bi opet
trajala godinu i po.
Sa iskustvom može i preko blinkera na kartici da se provali kada je baterija pri kraju iako mu to nije primarna zamisao, odnosno kada je baterija normalna kartica blinka malo inezivnije i jasno, kada je pri kraju jedva da možeš da primetiš kada blinkne.