Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Mr.Rotor »

Veljo to je super. Ja sam isto tako odlučio da ostanem ovde iako sam bio primljen na Reding univerzitetu.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Cherokee »

Nista ga ne kosta da proba s tom diplomom i ovde da radi. Ako mu ne bude islo, uvek ima opciju da ide u beli svet da arbajtuje.

Sent from my LG-D802
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

U mogućnosti je, zašto da ne. Samo napred. :thumbup:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

AcaKayak napisao:Prebačeno iz teme o mom autu, pošto nemamo adekvatniju temu dok je obrazovanje i školstvo zaključano.

Mr.Rotor napisao:Pa bacanje pare zato što po tom programu ovde može da završi master za par hiljada evra, a tamo će ga koštati pedesetak hiljada i dobiće diplomu koja mu ničemu neće služiti ako reši da se vrati u Srbiju.

Ta diploma stvarno vredi ako želi da juri karijeru u nekoj velikoj korporaciji ili banci. Ako želi da se vrati u Srbiju i radi privatno (pokreće sopstveni biznis) ta diploma je bespotrebna.

I nije do fakulteta koliko će da nauči nego do njega samog. Sve knjiga sa tih programa su dostupne i može da se edukuje mnogo jeftinije.
Pa tesko da je sve dostupno online :) Ili ti na google :)
Recimo ja na FIN KG radim 90% stvari koje uopste ni kao teze ne mogu da se nadju na internetu :) A da ne pricam ako neko zeli korisno da nauci, da nema online :)
Tako da sumnjam da je to dostupno na nekoj svetski poznatoj ustanovi :)
Inace batice samo napred :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Hvala :D

Ma reći da je sve dostupno online je samo nepoznavanje same suštine i svih prednosti takve škole :)
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Rotor ti kao covek koji voli Srbiju bi trebalo da znas da je to jedna od najboljih stvari po nasu zemlju, a to je da se maldi ljudi skoluju u inostranstvu, u skolama koje su priznate na globalnom nivou a potom to znanje iskoriscavaju kako bi pravili svoj biznis, zaposljavali nase ljude, gradili prosperitet svoje maticne zemlje, itd. ;) Smatram da je svaki takav poduhvat za postovanje, jer je kod nas to pritom izuzetno tesko. Dati 50k realno nije nista, ako ces ti nakon toga biti iole sposoban da taj novac vratis u roku od godinu dana. Ulaganje u sebe je najbolja investicija. Svaka strana dipoloma se kod nas izuzetno kotira i toj osobi daje kredibilitet ma koja god drzava. Kada apliciras za neku banku ili korporaciju imas prednost nad ostalim kandidatima, a kad si u privatnom biznisu, brze napredujes, jer uglavnom radis bolje od konkurencije za slicnu kintu. Znam dvoje ljudi koji su sa mnom zavrsavali koledz u US, marketing i pr, vratili se, udruzili se sa nekom firomom iz Miami-a i evo 6 meseci rasturaju konkurenciju.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

JBTE izokretaste moje reči kako ko hoće tako da nema snage da pišem dalje.

Od mene prvi ima podršku da završi tu školu i da se vrati u Srbiju.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Moraš VRLO precizno da pišeš i da se unaprad ogradiš i da vodiš računa o svakom detalju!
Kao da pišeš ugovor :D
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Uvek se isplati ulagati u obrazovanje, tako da samo napred. Vraćao se, ne vraćao, uvek će biti koristi, a realno ne možeš ni da znaš kuda će te život odvesti.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Mr.Rotor napisao:JBTE izokretaste moje reči kako ko hoće tako da nema snage da pišem dalje.

Od mene prvi ima podršku da završi tu školu i da se vrati u Srbiju.
Rekao si da je skolovanje u inostranstvu cisto bacanje para ako planira da se vrati i pokrene sopstveni biznis. To jednostavno nije tacno. Nema tu nikakvog okretanja reci. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pretpostavljam da je mislio na diplomu koju će steći. Obično su diplome korisna stvar da nađeš dobar posao gde radiš za drugog. Ne postoji škola da postaneš uspešan biznismen, jer je to kombinacija pre svega da si na pravom mestu u pravo vreme i da si dovoljno sposoban da to iskoristiš.

Škole su dobre i zbog networkinga, pogotovo te skuplje. Dođeš u kontakt sa drugim bogatim likovima, što nekad može biti veoma korisno.

Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od dragvorl »

Kompanija iz Novog Sada vlada sistemima potrošnje struje

Već četiri godine kompanija "Šnajder elektrik DMS" iz Novog Sada najbolji je svetski proizvođač softvera za daljinsko upravljanje energijom.
snajder_elektrik_foto_d_dozet_novosti
Sistemima, koje prave i ugrađuju srpski stručnjaci, upravlja se potrošnjom struje u gotovo milijardu domaćinstava širom sveta. Iako se nudi mogućnost zaposlenja, do stručnog kadra se teško dolazi. Iz Šnajderovog razvojnog centra u Novom Sadu najavljuju širenje posla i mogućnost da u narednih pet godina zaposle najmanje pet hiljada mladih.
"Što je Đoković na ATP listi to smo mi za ovu ovde oblast", ovom rečenicom u Šnajderovom softverskom centru u Novom Sadu predstavljaju poslove koje rade na svim kontinentima.
Samo prošle godine dobili su svih osam tendera u Americi i gotovo da su upravljačkim sistemima pokrili to zahtevno tržište struje. Korist je i ekonomska i ekološka.
"Cilj projekta je bio da se ukupna potrošnja struje kada je najveća u sistemu smanji za 310 megavata kako bi se izbeglo ulaganje u skupe generatore", rekla je Ivana Krstić, glavni inženjer "Projekta za Severnu Karolinu".
Dragoljub Damljanović rekao je da žele da nađu način da implemetiraju ovaj softver u Srbiji, odnosno celo kompletno rešenje, jer bi to EPS-u donelo ogromne uštede i vrlo efikasno upravljanje celim sistemom.
"Sve ovo vodi do toga da ćete imati potpuno zadovoljan konzum, uz manje utrošene energije uz manje gubitke uz efikasniji rad znači manje uglja, gasa, nafte. Krajnji cilj nije samo ekonomija, već i ekologija", dodaje Damljanović.
Šnajderova centrala u Francuskoj ove godine uložiće oko pola milijarde evra u razvoj novih tehnologija. Veliki deo novca namenjen je širenju posla u Srbiji. Za sada imaju oko 1.100 zaposlenih a konkurs za kompjuterske stručnjake stalno je otvoren.
"Srbija mora početi vrlo aktivno da deluje na svoje planove i programe i upisne kvote za one delatnosti koje imaju prohodnosti. Ako mi danas možemo da zaposlimo 10 hiljada ljudi, a nemamo ih zato što se školuju, a posle sede na birou, tu bi trebalo vrlo aktivnije da delujemo kao država", rekao je Dragan Popović, direktor "Šnajder Elektrik DMS", Novi Sad.
Popović je poručio da podizanjem opšteg nivoa znanja, informatičkog i tehničkog, oni stvaraju okruženje zbog koga bi mladi talenti ostali u zemlji. Stalan posao uskoro će dobiti 200 stipendista novosadskog Tehničkičkog i Prirodno - matematičkog fakulteta.
Ognjen Adamović je stipendista dve godine i kaže da je najvažnije to što za vreme studija postoji mogućnost da se uče stvari koje će bi korisne kasnije tokom rada. "Postepeno se uključujem u njihove aktivnosti a istovremeno radim svoj master rad i sve ostalo što je u vezi sa fakultetom", rekao je ovaj stipendista.
U potrazi za stručnjacima najavljuju da će posao širiti u Beogradu, Nišu i Banjaluci. Kako bi zainteresovali nove kadrove da se školuju za informacione tehnologije pokrenuli su i "Program za mlade talente", gde besplatno obučavaju osnovce i srednjoškolce.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Kompan ... truje.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

:bravo:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Dodao bih na to i jednu vest od pre neki dan sa B92:

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... id=1005264
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jel ima neko neki fin obrazac za CV,ili primer CV-a ? Uzeo sam sad da pisem ali mi se bas i ne dopadaju ovi sto pronalazim na netu.
Odgovori