Računari
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Računari
Toshiba ubedljivo najgori laptopovi. Ne znam ni sam koliko sam ih rasturio zbog raznih problema. Srećom nema ih više, makar ne u velikom broju. Mada sam i ja sve to batalio.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja generalno nisam neki preterano zahtevan korisnik, sve što mi treba je dobra tastura i dobar ekran (bukvalno mašina za pisanje i office potrebe) i ako na tastaturi "padne"- najradije bih ga zapalio... 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Sve zavisi koja serija laptopova.
Do skoro sam "baktao" sa preprodajom laptopova i u principu Lenovo Thinkpad serija se najbolje pokazala. Na stranu to što izgledaju "ružno" pa imaju slabiju prođu kod lepšeg pola, ostalo je sve kod njih dobro.
Trenutno koristim ThinkPad 14 Gen3. sa i7 12Gen, odličan je i stvarno pored mene preživljava svašta. Do skoro je bekap mi bio Dell Latitude 7480 koji sam prodao jer mi je bio poveliki za neke potrebe( 14" ) i uzeo sam isto Latitude samo 7280 ( 12.5" ). Baterija je bila fantazija na Dellu, 7-9 sati korišćenja. Sad na Lenovu imam 3-4 i iako je još u garanciji, mislim da ću mu promeniti bateriju.
HP Probook/Elitebook takođe nisu loši, ne svi ali određene serije.
Toshiba, Asus, Acer, posebno budžet serije su baš katastrofa, od loše rešenih hlađenja do problema sa šarkama.
Do skoro sam "baktao" sa preprodajom laptopova i u principu Lenovo Thinkpad serija se najbolje pokazala. Na stranu to što izgledaju "ružno" pa imaju slabiju prođu kod lepšeg pola, ostalo je sve kod njih dobro.
Trenutno koristim ThinkPad 14 Gen3. sa i7 12Gen, odličan je i stvarno pored mene preživljava svašta. Do skoro je bekap mi bio Dell Latitude 7480 koji sam prodao jer mi je bio poveliki za neke potrebe( 14" ) i uzeo sam isto Latitude samo 7280 ( 12.5" ). Baterija je bila fantazija na Dellu, 7-9 sati korišćenja. Sad na Lenovu imam 3-4 i iako je još u garanciji, mislim da ću mu promeniti bateriju.
HP Probook/Elitebook takođe nisu loši, ne svi ali određene serije.
Toshiba, Asus, Acer, posebno budžet serije su baš katastrofa, od loše rešenih hlađenja do problema sa šarkama.
Ti nekadasnji ibm laptopovi su i dalje kvalitet u odnosu na hp pogotovu.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Može da se ubaci veća? Sa više "ćelija" ili kako se to zove... Ili ćeš mu samo ubaciti novu/identičnu?TheWickerMan napisao: 14 Nov 2024, 10:10Sad na Lenovu imam 3-4 i iako je još u garanciji, mislim da ću mu promeniti bateriju.
Moja baterija za sada drži 4-6 sati (zavisno šta radim). Ako je samo Excel ili tako nešto izdrži baš dugo, 6 sati sigurno ali ako gledam ili editujem neki video ili tako nešto - onda mnogo manje. Inače je "Gen. 1" (E16) a procesor isto i7 ali 13th Gen.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Mislio sam novu istu jer nisam ni istraživao da li postoje većeg kapaciteta za T14 3.gen. Ako bude imala jača, nju ću sigurno. Trenutna je 51 Wh.
Tebi je 16" ekran, jeste da troši više energije plus imaš i i7 13.gen koji troši više od mog ali kontam da ti je i veća baterija jer je imalo više mesta za nju.
Dobro je da nisam uzeo T14 ali S model pošto su oni slim, tako da mislim da je još slabija baterija.
Tebi je 16" ekran, jeste da troši više energije plus imaš i i7 13.gen koji troši više od mog ali kontam da ti je i veća baterija jer je imalo više mesta za nju.
Dobro je da nisam uzeo T14 ali S model pošto su oni slim, tako da mislim da je još slabija baterija.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
To je HP kupio samo Samsungovo odeljenje za štampače, ili šta je to već. Mada ni to ne bi povlačilo da nema ovlašćenog servisa za HP, niti za Samsung. Obe su ozbiljne firme, i logično imaju svoje ovlašćene servise kod nas, pa da to neće nestati tako što bi jedan od njih kupio drugog.LAV-LAV napisao: 14 Nov 2024, 01:15 HP je kupio Samsung prije nekoliko godina.
Znači, ako nema HP u Srbiji onda nema nigdje.
Ćudno ovo za zamjenu baterije.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mali update 

Sent from my iPhone using Tapatalk

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
Pretpostavljao sam da je napolju jeftinije nego sam hteo da prenesem domace iskustvo. Za tri srafa, koliko drzi bateriju bi uzeli jos 3 crvene. Eto ako nekome znaci da preskoci taj servis.
Jel bi bio neko voljan da dotera jednu bateriju za mene? Ako ima nek mi se javi da mu posaljem link baterije.dragvorl napisao:https://www.ipc-computer.eu/laptop-spar ... l-58799994

- shandu90
Posto je onaj HP ocigledno odsvirao svoje, uzeo sam od kuma makinu. Uglavnom, nasao novu original bateriju za HP, opet isto. Odneo u servis, zamenili SSD i posle par dana opet
Odradio memory test, prosao, hard disk chech, prosao. I stvarno vise nemam zivaca da se zajebavam sa smecarom, vec mi je dovoljan kurslus napravila sto nemam nista od podataka…

Tako da HP ide u kantu a Air M1 je stigao.

Tako da HP ide u kantu a Air M1 je stigao.

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Iako se kompjuterima bavim praktično ceo život, menjao sam razne komponente, ali danas sam prvi put menjao procesor. Samo su mi u glavi bile nekadašnje horor priče sa krivljenjem pinova... Ali to je bilo nekad, sad se CPU mnogo bezbolnije menja. Apgrejd sa Ryzen 2600 na 5700x3d - strava je što može da se na istu ploču stavi mnogo brži procesor i naravno kuler ali da ostalo ostane sve isto.
Osim ako ne zaboravis da updateujes bios ploce pre nego sto stavis novi procesor, a prodas stari
A sad da je mnogo lakse i nije bas 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Za BIOS sam se setio na vreme, a sad je u stvari kuler teže zameniti nego sam procesor jer su monstruozne kule koje jedva stanu u kućište, često mora i nešto od pozadi da se šrafi, nije samo klik klik kao nekad.