Za 10 godina em uzmi veci, em da je barem qled, da ne uzimas tv sa tehnologijom iz 2012. godine
Dakle, vredi taj drugi, to je minimum koji bih ja ikome preporucio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Hvala. Jedino što sam ubedjen da je prevelik. Trenutno rabim 42”, i iako je velika soba, on mi je ok, tako da kontam da bi mi sve preko 50” bilo preveliko.
Opet mi zveknulo pozadinsko osvetljenje na LG 42LB580V televizoru. Kod mene izdrži tačno tri godine jer ga ukućani praktično ne gase, drnda tako i pravi atmosferu. Ovo će biti treća zamena. Vidim na nalepnici pozadi da je proizveden 2014.-te. Moraću izgleda naučiti i to da menjam.
Kod moje taste moj stari LG 47 inca iz 2007 se ne gasi zadnjih 5 godina (kod nje mi smo ga umerenije koristili) i radi kao satic I sto je najsmesnije ima prilicno dobru sliku (bio je jos tada Full HD)
pedja napisao: 08 Nov 2023, 08:16
Samo što LG ne podržava Philips sijalice
Ne pominjite mi više Philips, da sam kupio "kineze" kao što sam to uradio za svetlo gepeka i tablice, ništa od ove zajebancije se ne bi desilo. Ubodeš kako god želiš, radi i to je to. A i ove Phillips su opet Kina. Samo fenseraj.
Btw. ovaj LG isto ima brutalnu sliku i radi odlično posao pa mi se isplati na svake 3 godine da dam 100 evrića za zamenu LED pozadinskog osvetljenja i teraj dalje. Sa novim TV-om ništa bolje ne bih u suštini dobio.
Saša, ja sam TV nosio na zamenu pozadinskog osvjetljenja u Bački Petrovac u ulici kod Triaska Mercedes servisa, otprilike oko 50evra koštalo, radi i dan danas.
Nosio sam i ja prvi put u neki servis tu na Detelinari (zato što je radio do 18.00 h a ostali do 16.00 h), koštala je intervencija oko 70 evra ali nije bio dobro, LED diode i senke oko njih se prejako videle na svetlim scenama. Reklamirao i menjali ponovo, stavili neke druge - malo bolje ali opet nije to to. Zato sam sledeći put odneo u ovlašćeni servis i bilo je mnogo mnogo bolje (istina, opet ne perfektno kao kod novog TV-a, ali puno bolje). Od tada ipak pravac ovlašćeni da ne razmišljam više.
Saša napisao: 08 Nov 2023, 07:57
Opet mi zveknulo pozadinsko osvetljenje na LG 42LB580V televizoru. Kod mene izdrži tačno tri godine jer ga ukućani praktično ne gase, drnda tako i pravi atmosferu. Ovo će biti treća zamena. Vidim na nalepnici pozadi da je proizveden 2014.-te. Moraću izgleda naučiti i to da menjam.
Proveri jačinu pozadinskog ostveljenja, obično fabrički pude podešeno na 100%, ako smanjiš i duplo poštediš te led sijalice a ne izgubiš na kvalitetu slike, bar su meni tako objasnili u servisu.
Mislim da je na 70% ili tako nešto po defaultu. Ma, TV se kod nas bukvalno ne gasi, zvrnda često i po celu noć. Kako se ne ugasi na onaj eko-mod, nije mi jasno. Nekad se ugasi, nekad ne. Puno radnih sati, to je.