Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Delija »

MS ne popusta na nekim mnogo bitnijim stvarima na PC platformi.

Elem, samo nek se krljaju WP i Android - bice bolje za sve nas :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Sto jes jes, Google je raspala pedercina sa korisnicke tacke gledista.

Da kupujem caletu i kevi touch/smart telefone, uzeo bih im Windows bez razmisljanja. Decu bih terao da uce Android :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Kad sam konstatovao ovo:
Delija napisao:BTW, jos uvek ne vidim nijedan dovoljno dobar razlog zasto bi neko koristio WP, a ne Android...
mislio sam na forumase, a ne na globalnu populaciju...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Deca su ti mala a tehnologije strahovito brzo napreduju... uči ti njih ipak i jedno i drugo :)
Delija napisao:MS ne popusta na nekim mnogo bitnijim stvarima na PC platformi.
Znam ali bez obzira, ja očekujem tužbu u skorije vreme.
Mada opet, Google i tu igra prljavo pa Gmaps i YT na iOS-a rade lošije nego na Androidu :ccc:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Floyd napisao:Ma troluje čovek... pogledaj prethodnu stranu :)

Ne znam samo da li to radi iz hobija ili je plaćen :)

I LG G2 je napravljen od plastike za lavore pa koga briga... opet se neko zezne pa ga kupi :mrgreen:
Paaa, mozda ima malo trola, ali je pre svega ozbiljno pitanje :)

Prolaze kroz fazu kroz koju sam i ja prolazio - pokusavao sam sebe da ubedim da je WP odlican izbor i da treba da mu pruzim sansu, zatim sam ga kupio i uvideo da je sranje u odnosu na Android, dosta toga mi je falilo, ali sam i dalje ubedjivao sebe da nisam pogresio. Posle 4 dana sam prodao telefon :mrgreen:

Ko sto Rakhil u prethodnom postu napisa, da sam matorac (ili nezahtevan korisnik), uzeo bih WP, do tada Android nezamenljiv (ili dok ga nesto drugo ne ugrozi dobro, pa makar to bio i WP).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Moj klinac pegla i Android i IOS samo tako, a ima tri i po godine. Naši drveni mozgovi prave otpor njihovoj ergonomiji. Dečji mozak je otvoren za nove stvari, ali ako jedno dete na prvo pipanje ume nešto da koristi, to je jedan veliki plus u ispravnosti pristupa ljudi koji su dizajneri tih sistema.

Igrice instalira sam, samo ga uhvatimo da pika nešto što nismo pre videli. Od mene jedan rispekt za inžinjere, dizajnere, tj ko god je osmislio ove koncepte, jer mu niko ništa nije pokazivao.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Koristio sam svaki postojeci operativni sistem do sada na brdu uredjaja, mobilnih i nemobilnih, i lagano moze da se vidi paradigma WP-a. Sve je podredjeno mantri "ne mesaj se, ne treba ti to, vidis da lepo radi, ne cackaj, koji ce ti kurac...". Vrlo tipicno za Microsoft.
Kome to treba, odusevice se. Ko je navikao na slobodu i kontrolu, smorice se. Ja se ne bih usudio da nekome za koga znam da je napredniji korisnik preporucim WP, prosto i jednostavno. Meni oba telefona lepo rade posao jer sam razdvojio sta mi je na kom sistemu, ali da moram nositi jedan, to bi bio Android.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@nidza
Lepo ako je otisao u "store" i nasao i instalirao, ali bih pre rekao da mu je iskocilo nesto dok je igrao nesto vec instalirano i da je to "prihvatio" slucajno ili mozda i namerno ako mu se svidela slicica :)

@Rakhil
Jos vise smori iOS.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

nidza napisao:Moj klinac pegla i Android i IOS samo tako, a ima tri i po godine. Naši drveni mozgovi prave otpor njihovoj ergonomiji. Dečji mozak je otvoren za nove stvari, ali ako jedno dete na prvo pipanje ume nešto da koristi, to je jedan veliki plus u ispravnosti pristupa ljudi koji su dizajneri tih sistema.

Igrice instalira sam, samo ga uhvatimo da pika nešto što nismo pre videli. Od mene jedan rispekt za inžinjere, dizajnere, tj ko god je osmislio ove koncepte, jer mu niko ništa nije pokazivao.
Sve je to lepo ali mi se iskreno ne sviđa to što roditelji deci, čim prohodaju, gurnu tablet u ruke. Gledam pre neki dan na moru jednu tužnu sliku 21. veka... restoran pun dece koji ne dižu glavu od svojih tableta, igraju neke retardirane igre a park ispred prazan.
Kontam ja da je tako roditeljima lakše (cucla za stariju decu) ali to ih totalno duhovno i fizički unazađuje...

Neće ni tableti, ni telefoni nigde pobeći.
Milos_kg napisao:Prolaze kroz fazu kroz koju sam i ja prolazio - pokusavao sam sebe da ubedim da je WP odlican izbor i da treba da mu pruzim sansu, zatim sam ga kupio i uvideo da je sranje u odnosu na Android, dosta toga mi je falilo, ali sam i dalje ubedjivao sebe da nisam pogresio. Posle 4 dana sam prodao telefon :mrgreen:
Isti je bio i moj slučaj sa 920 ali to je bilo pre dve godine... u međuvremenu se situacija dosta poboljšala u korist WP.
Naravno Android je i dalje nešto bolji ali daleko od toga da je bez konkurencije...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sam odrastao uz igrice i kompjutere, pucačine, tenkove, raznorazne gluposti i nije mi smetalo, dapače, neće ni njemu.

Problem je ako mu zameni normalne dnevne aktivnosti ili inpute roditelja, to ne sme da se dogodi. I dalje više voli da skače na trambulini i šutira loptu, nego da čačka telefon i tablet.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Floyd napisao:Isti je bio i moj slučaj sa 920 ali to je bilo pre dve godine... u međuvremenu se situacija dosta poboljšala u korist WP.
Da, sad moze da stane mnogo vise ikonica na onaj start screen :mrgreen:
Poslednja izmena od Milos_kg u 21 Avg 2014, 12:59, izmenjeno 2 puta ukupno.
Floyd
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

nidza napisao:Ja sam odrastao uz igrice i kompjutere, pucačine, tenkove, raznorazne gluposti i nije mi smetalo, dapače, neće ni njemu.

Problem je ako mu zameni normalne dnevne aktivnosti ili inpute roditelja, to ne sme da se dogodi. I dalje više voli da skače na trambulini i šutira loptu, nego da čačka telefon i tablet.
Jesi li siguran da ti nista ne fali? :D

Pare zaradjujes, kao i ja, buljeci u monitor... a moglii smo da budemo glumci, sportisti, pevaci...

Salu na stranu, drugo je bilo Sega vreme. Tad smo se ipak skupljali jedni kod drugih, takmicili se, menjali igre, provaljivali sifre itd.
Sad je sve online... virtuelno :/
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Ja sam odrastao uz igrice i kompjutere, pucačine, tenkove, raznorazne gluposti i nije mi smetalo, dapače, neće ni njemu.

Kad smo mi bili klinci igralo se svasta nesto od C64, Amiga-e, Sega/Nintendo/PS, pa do PC-ja, ali cim se napolju zacuje tapkanje lopte uhvati nas aritmija i instant se izlece na ulicu :)

Danas je situacija sasvim drugacija...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Polako sa zakljucivanjem :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Zgrada mi gleda na sportske terene.
Vidim situaciju u Vrscu u mojoj ulici.
Vidim decu na ulici koja su vecinom ili zakrzljala ili natovljena.
Odgovori