TV - Audio - Video - bela tehnika
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Moze li pomoc oko odabira ves masine kombinovana pranje/sušenje ? Koja masina u ovo vreme spada pod kvalitet i pouzdanu ako to uopste i postoji danas
Sent from my iPhone using Tapatalk

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Preporuka je da bude što većeg kapaciteta/bubnja, ako ćeš često puštati sušenje posle pranja, da se ne prepunjava (jer ipak je kapacitet pranja veći od kapaciteta sušenja), te da je garancija što duža. Naravno, toplotna pumpa.
Verovatno su skuplje i bolje.
TapaT
Verovatno su skuplje i bolje.
TapaT
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Neko je spominjao u temi da je uzeo kombinovanu.
Imam ja Ariston, baš takvu kombinovanu sa najvećim bubnjem 11kg, i ne bih ti preporučio da kupiš. Ne suši kako treba.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Sestra ima kombinovanu Candy (oko 70.000 RSD bi u maju) i nije zadovoljna.
Mi imamo posebno Beko veš i sušilicu (najveći kapaciteti o inverterske) , jedna na drugoj i evo 2+ god vrte svaki dan po 3-4x i to istovremeno. Prezadovoljni.
Mi imamo posebno Beko veš i sušilicu (najveći kapaciteti o inverterske) , jedna na drugoj i evo 2+ god vrte svaki dan po 3-4x i to istovremeno. Prezadovoljni.
- pedja
- član 001
Odvojeno je druga stvar.
Manje kombinovane imaju problem sa prostorom za sušenje veša. Onda bude nedovoljno suv i izgužvan. Plus, nema uštede vremena.
Opet, nema svako uslova, tj mesta, da drži dve mašine.
Moja sušara je veća od mašine. Upravo je napunila 6 godina. Promenjen kondenzator, naravno, odmah po isteku petogodišnje garancije. Mada, kondenzator smešno košta.
Loše po sušaru je što se dete po isteku te garancije, ali još uvek radi. Malo su počeli da brljave senzorski dugmići, ali suši, što je valjda najbitnije
Uz malo planiranja, ozbiljna količina veša može da se opere i osuši u jednom danu. Dosta puta smo odlazili na odmor, vraćali se, pranje, sušenje, peglanje i opet na put.
A još i ne sušim sve stvari.
-
Sada, sa bebom, dosta toga operemo tokom noći. Namestim mašinu kada da završi sa pranjem, beba se probudi, smućkam hranu, palim sušaru i drugu mašinu, ujutro pre posla opet i tokom noći oprano i osušeno koješta, do 8h, po nižoj tarifi...
--
Kum ima odvojene Candy mašine, kupio pred rođenje deteta. Nisu se proslavile. Sušara suši dosta lošije od moje, više puta su imale neke greške, nisam ga pitao da li je van garancije imao nekih intervencija.
TapaT
Manje kombinovane imaju problem sa prostorom za sušenje veša. Onda bude nedovoljno suv i izgužvan. Plus, nema uštede vremena.
Opet, nema svako uslova, tj mesta, da drži dve mašine.
Moja sušara je veća od mašine. Upravo je napunila 6 godina. Promenjen kondenzator, naravno, odmah po isteku petogodišnje garancije. Mada, kondenzator smešno košta.
Loše po sušaru je što se dete po isteku te garancije, ali još uvek radi. Malo su počeli da brljave senzorski dugmići, ali suši, što je valjda najbitnije

Uz malo planiranja, ozbiljna količina veša može da se opere i osuši u jednom danu. Dosta puta smo odlazili na odmor, vraćali se, pranje, sušenje, peglanje i opet na put.
A još i ne sušim sve stvari.
-
Sada, sa bebom, dosta toga operemo tokom noći. Namestim mašinu kada da završi sa pranjem, beba se probudi, smućkam hranu, palim sušaru i drugu mašinu, ujutro pre posla opet i tokom noći oprano i osušeno koješta, do 8h, po nižoj tarifi...
--
Kum ima odvojene Candy mašine, kupio pred rođenje deteta. Nisu se proslavile. Sušara suši dosta lošije od moje, više puta su imale neke greške, nisam ga pitao da li je van garancije imao nekih intervencija.
TapaT
- stefankmn
Cuo sam i ja da je odvojeno bolje nego 2u1. Ali manjak prostor diktira uslove
Ja sam kupio odvojenu mašinu za pranje i mašinu za sušenje bosch serije 6 i apsolutno sam zadovoljan. Tihi uređaji, imaju svašta nešto od opcija, za sad posle dve godine sve ok.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ja imam Haier 15+godina kombinovanu, pere odlično , suši odlično.
Kvarova nula.
Sušenje ima kapacitet 1/2 kapaciteta pranja, tako piše i tako (uglavnom ako se setim) koristim.
Kvarova nula.
Sušenje ima kapacitet 1/2 kapaciteta pranja, tako piše i tako (uglavnom ako se setim) koristim.
- pedja
- član 001
Ima li neko iskustava sa Hoover sušarama? Ukoliko sam dobro ispratio, Haier je sada vlasnik.
TapaT
TapaT
Izgleda da su konstrukcijski iste kao Candy.
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
- pedja
- član 001
Pa, da, i njih je kupio Haier.
A kineski Candy nije neko čudo, tako da...Hoover out
TapaT
A kineski Candy nije neko čudo, tako da...Hoover out

TapaT
- stefankmn
Uzeo sam na kraju LG F2DV5S8S2E za pranje i susenje.
Lepo radi,tigo.
Dobro pere. Ali sušenje jos nisam uspeo da skontam. Probao 2 3 programa ali ves izadje bas vreo, vruc ali ne i osusen. Nije to za sklapanje i na policu
Lepo radi,tigo.
Dobro pere. Ali sušenje jos nisam uspeo da skontam. Probao 2 3 programa ali ves izadje bas vreo, vruc ali ne i osusen. Nije to za sklapanje i na policu
Mislim da to za oblačenje direkt iz sušare treba vrlo malo veša da bude unutra.