Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Re: Corona virus

Post od zdushan »

Virusi, bakterije i paraziti
To je neka podela
Ne more drugačije

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ovo jeste interesantno poredjenje, ali ne verujem da je toliko jednostavna problematika, verovatno ima puno sitnijih detalja, varijabli, koji zahtevaju celokupnu proceduru, koja je verovatno daleko skuplja od veterinarskih ispitivanja za konje, koji nikako ne uticu na ljude.

Slicna analogija je i sa softverskim paketima za neku oblast, generalno svi rade i sluze za iste procese, ali ne moze copy/paste za razlicite firme, gde detalji konfiguracije uticu na sve.

Gesendet von meinem SM-T510 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A zašto se vezuje za konje? Verovatno ima dosta ljudskih lekova u varijanti za konje? Penicilin i antibiotici sigurno.. Pa opet njih ne zovu lek za konje?

PS: Ja inace mrzim kada odem kod lekara u NL a on me pita (ozbiljno) šta mi je tačno i sa kojim lekovima bi se lečio. Pa nisam ja završio medicinu pa da znam... Neka se malo pomuci i zaradi pare (da malo kucka po kompjuteru :))
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

https://www.fda.gov/consumers/consumer- ... t-covid-19

Ivermectin tablets are approved by the FDA to treat people with intestinal strongyloidiasis and onchocerciasis, two conditions caused by parasitic worms. In addition, some topical forms of ivermectin are approved to treat external parasites like head lice and for skin conditions such as rosacea.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Corona virus

Post od ftj »

Ja sam ovog čičicu pratio jos od pocetka pandemije i onda je bio podlozan narodnim pricama kako aspirin moze jako povoljno uticati u lecenju i kako nikako ne treba uzimati brufen sto je posle osporeno. Meni je za ivermektin dovoljno sto su skoro svi njegovi promoteri otvoreni antivakseri a veliki deo njih(50+%) i promoteri ravne zemlje, prskanja iz vazduha i jos sto ludjih teorija. Ovaj čičica je bas redak primer razumnog coveka koji mu daje sansu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kakvu šansu mu daje? Pre dva dana je citirao sudiju u UK i drugu u Brazilu, po kojoj je naučno potvrđeno da je beskoristan.

Nisam pogledao ovaj poslednji video.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Problem je kako se tretiraju takvi glasovi. Glavni "naucni", "umni" i "razumni" ljudi se ponašaju prema takvim glasovima kao prema deci koja stalno pitaju i lupaju gluposti pa u jednom trenutku ih više ne slušaju nego samo vicu ma ucuti.. To je loš pristup za decu :)
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Nisam znao da ima upotrebu i za ljude, cuo sam da je veterinarski lek.

Verujem da ima dosta interesantnih zajednickih tacaka, ali je poredjenje previse generalno da bi se izvlacili ispravni zakljuci. Detalji su uvek presudni u vecini kompleksnih tema, za razliku od generalnih principa.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

To i jeste problem u medijskim ratovima. Ni jedna ni druga strana ne bira sredstva za borbu... Pronalazač 2015 dobio bas za taj lek Nobelovu nagradu.. za ljudsku upotrebu sigurno ne za konje :( I milijarde ljudi su ga koristili (prvenstveno u zemljama u razvoju)
Half of the 2015 Nobel Prize in Physiology or Medicine was awarded jointly to Campbell and Ōmura for discovering avermectin, "the derivatives of which have radically lowered the incidence of river blindness and lymphatic filariasis, as well as showing efficacy against an expanding number of other parasitic diseases".[14]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ivermectin

PS: Ja niti nešto znam o lekovima niti mislim da ovaj radi dobro, ja samo posmatrač u medijskim ratovima. Još nisam dokucio ko je ovde imperija a ko pobunjenici (a ko jedimaste :))
Poslednja izmena od ljuba u 09 Nov 2021, 19:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pre nego što nastavimo dalje, ogromna je razlika između parazita, višećelijskih organizama, praktično malih životinja, i virusa, koji nisu ni jednoćelijski organizmi i ne mogu da rade ništa bez druge žive ćelije. Kome je uopšte moglo da padne na pamet da lek za jedno može da radi za drugo, nevezano za konji-ljudi razliku.
ftj
Reactions:

Corona virus

Post od ftj »

nidza napisao:Kakvu šansu mu daje? Pre dva dana je citirao sudiju u UK i drugu u Brazilu, po kojoj je naučno potvrđeno da je beskoristan.

Nisam pogledao ovaj poslednji video.
Nemam bas volje da preslusavam sve klipove al jasno je u jednom rekao da podrzava ivm kao i vakcinu. Isti utisak imam i iz par minuta ovog poslednjeg.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

grujicd napisao: 09 Nov 2021, 19:31 Pre nego što nastavimo dalje, ogromna je razlika između parazita, višećelijskih organizama, praktično malih životinja, i virusa, koji nisu ni jednoćelijski organizmi i ne mogu da rade ništa bez druge žive ćelije. Kome je uopšte moglo da padne na pamet da lek za jedno može da radi za drugo, nevezano za konji-ljudi razliku.
Postoji studija od pre više godina, mislim 2012, gde je dokazano antivirusno dejstvo protiv baš koronavirusa, tako da nije nasumično odabran kao moguć lek, pored još nekih.

Problem je što deluje protiv virusa u količinama koje bi ubile krdo konja, a ne čoveka. Tako možemo i atomskom bombom da se lečimo od kovid19, a od ivermektina u ljudskim dozama možeš da dobiješ samo kontraindikacije, znate već i sami kakve, svi su videli budalaštine iz čuvene grupe.

Nemojte se, molim vas, lečiti po preporukama sa Vibera i FB.
ftj
Reactions:

Corona virus

Post od ftj »

Neko se ovde lecio tako?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nije neuobicajeno da lek za jednu glavnu namenu pokaue dobro dejstvo za drugu, i to ne samo kada je rec o infektivnim bolestima nego inace.

Mene samo nervira sto je glavni akcenat na kampanji protiv ivermektina da je veterinarski lek.

Ne, nije, to je stari poznat lek koji se koristi u kod ljudi, ako nema efekta, to je razlog zasto ga ne treba koristiti, a ne cinjenica da kod nas nije registrovan za ljude

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Vratio se kolega (NL) što je 2 nedelje lezao mrtav bolestan na posao. Iz nove priče sam saznao da nije ima osecaj ukusa, em ga je sastavila temperatura i glava, plus sada ima probleme i sa plucima. 2 puta su ga testirali I svaki put je bio negativan. Jadan je tako lezao 2 nedelje kuci sam. Naravno da ga ni jedan lekar nije detaljnije pogledao... A sto je najsmesnije to mu je već tako 3 put u zadnjih 1,5 godine tako da ga niko ne uzima za ozbiljno, pa ni on sam...
Zaključana tema