Ja upravo zbog ovoga razmatram WP, poslednje 4 godine sam na Androidu i dobar je i sve, samo me malo smara, izgleda da nisam više u fazonu čačkanja uređaja, zanima me da pristojno radi, pogotovu u MS okruženju, sa naglaskom na Exchange. Još kad dodam ok kameru, ok multimediju, Office, Skype koji dosta koristim poslovno/privatno a koji je sad MS, odsustvo potrebe za bilo kakvim igricama i aplikacijama (sem povremeno Vibera i Whatsappa), Lumia mi se nameće kao logičan izbor.Floyd napisao:WP zadovoljava kriterijume većine korisnika. Jednostavniji je za korišćenje i podešavanje (iOS fazon), manja je cena uređaja sa tim sistemom, brz je, stabilan, lako se sinhronizuje sa W8 na kompu i exchange serverom (ko koristi na poslu), one drive, Office, bolje i funkcionalnije mape itd.
Mobilne telekomunikacije
Re: AW: Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Viber radi super, nema tih pominjanih problema. Brz je, brzo se otvara, i otvara mi se na konverzaciju iz notifikacije. Video call je stabilniji i kvalitetniji.
Jos jednu neoprostivu stbar sam primetio, a to je da iz sms poruke ne mozes da iskopiras jednu rec, vec samo celu poruku... To su one opcije o kojima sam pricao da manjkaju...
Takodje ne postoji flash podrska.
Ovo sa slikama i rezolucijom moram tek da izvalim, pa cu postaviti neke slike.
Tapatalk je takodje bolji na Windowsu.
A generalno receno, os mi se svidja, samo se nadam da ce srediti te neke ergonomske probleme.
Jos jednu neoprostivu stbar sam primetio, a to je da iz sms poruke ne mozes da iskopiras jednu rec, vec samo celu poruku... To su one opcije o kojima sam pricao da manjkaju...
Takodje ne postoji flash podrska.
Ovo sa slikama i rezolucijom moram tek da izvalim, pa cu postaviti neke slike.
Tapatalk je takodje bolji na Windowsu.
A generalno receno, os mi se svidja, samo se nadam da ce srediti te neke ergonomske probleme.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvo oversamplovane 5mp slike:

I sada, 16mp slike:

I jedna 4:3, 5mp, i 19mp:

I sada, 16mp slike:

I jedna 4:3, 5mp, i 19mp:

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
5mp su odlicne. 16mp se ne vide.
p.s. Rekao bih da mislis na resample, a ne na oversample
p.s. Rekao bih da mislis na resample, a ne na oversample

Poslednja izmena od Delija u 21 Avg 2014, 15:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Spor ti net, sacekaj maloDelija napisao:5MP su odlicne. 16mp se ne vide.

Prosek je 5mb po slici za te velike.
Generalno, one su dobre samo ako se planira neki editing.
Ovako kada se otvore u neprirodnoj razmeri(manje od 100%), budu ruznije od ovih 5mp, koje su jednakog kvaliteta dok se ne zumiraju, jer je to u sustini 20mp slika koja je sabijena u 5mp, svaki pixel hvata informacije od 7 pixela oko sebe, i pravi 1, najvise zbog internet sherovanja.
Postoji i mogucnost pravljenja DNG slika, one su oko 20mb jedna, sto je vec suludo, a i iste sluze apsolutno samo za editing, jer cak ni vecina kompova ne moze da ih otvori, vec samo specificni programi, ili kodeci.
Imaš GPS koordinate na slikama. Čisto informacija ukoliko ti smeta da to stoji javno, da počistiš EXIF pre uploada.
Ni ja ne vidim 16. Nije ni pokušao da ih skine. Nije neki net, 4/3Mbit Telenor 3G (taze izmereno na speed testu).
Ni ja ne vidim 16. Nije ni pokušao da ih skine. Nije neki net, 4/3Mbit Telenor 3G (taze izmereno na speed testu).
- Delija
- Kontakt:
Ma nema 16mp slika ni kad se ode direktno na link. Nije ih dobro link-ovao 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ako ih gledate na mobu, nema ih, ali bi trebalo da ih bude na kompu. Ako nema, postavicu ponovo
Tapatok za Vindovz
Tapatok za Vindovz
- Delija
- Kontakt:
Sa kompa gledam. Kad odem direktno na link trazi mi "sign in".
Evo ja sam na kompu, 30mbit i NE VIDE SE TE OD 16Mp.Postavi ih opet.
Nema tu veze brzina, jednostavno se ne prikazuju cak i kad se otvore direktno iz linka.
Da, kao sto sam i rekao, postavicu ponovo, jer su to slike koje se automatski uploaduju na skydrive, a nisam ih stavio da budu javne verovatno, zurio sam 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
Da li na ovom linku sada moze da se vidi? https://onedrive.live.com/?cid=b886933b ... yFPTkrpPDY
Tapatok za Vindovz
Tapatok za Vindovz