Računari
Re: Računari
Ja sam takodje jedan od onih koji ne voli Apple a kuci imam vise komada Mac racunara.
Godinama sam bio na Linuxu i privatno i poslovno.
I u jednom trenutku na poslu sam dobio pro m1 i od tada samo Mac za posao.
Unix okruzenje ispeglano do perfekcije.
Trenutno na m3 pro uptime sistema je preko 4 meseca, nikad stucnuo nije.
Sa Linuxom sam retko prebacivao dve nedelje, x puta mi je zabo Linux pa je morala reinstalacija. Sve to znaci gubljenje vremena, a najgore kad se desi u trenutku kad bas nesto gori i treba hitno da se zavrsi.
Po meni ta pouzdanost za posao je trenutno na Macu nesto najbolje. Da nije toga verovatno bih se vratio na Linux.
Godinama sam bio na Linuxu i privatno i poslovno.
I u jednom trenutku na poslu sam dobio pro m1 i od tada samo Mac za posao.
Unix okruzenje ispeglano do perfekcije.
Trenutno na m3 pro uptime sistema je preko 4 meseca, nikad stucnuo nije.
Sa Linuxom sam retko prebacivao dve nedelje, x puta mi je zabo Linux pa je morala reinstalacija. Sve to znaci gubljenje vremena, a najgore kad se desi u trenutku kad bas nesto gori i treba hitno da se zavrsi.
Po meni ta pouzdanost za posao je trenutno na Macu nesto najbolje. Da nije toga verovatno bih se vratio na Linux.
Ja Windows pc nisam ugasio 10 godina, niti stavio na sleep, osim kada menjam delove.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Trigerova metla. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Moze hardver i na zivo da se menja. A uptime samo sta ti izbaci kad ukucas ovo u cmd
systeminfo | find "System Boot Time"
systeminfo | find "System Boot Time"
Pa mozda ti umes gpu, cpu, mb, rame i slicno da menjas sa upaljenum kompom, ja ne umem.
To sam rekao vise u teoriji, to je nekada davno bilo popularno u serverskim okruzenjima kad nisi imao toliko servera a ni klaud nije bio popularan, danas to vise niko ne radi jer nema potrebe.
Niti je moguce 
I na serveru mozes da swapujes neke diskove(ne sve), da zamenis ventilatore, mozda napajanje da promenis jer mozda ima rezervno, ali ostale kljucne komponente ne mozes.

I na serveru mozes da swapujes neke diskove(ne sve), da zamenis ventilatore, mozda napajanje da promenis jer mozda ima rezervno, ali ostale kljucne komponente ne mozes.
Ove mašine sa intelima stvarno ne mogu da uzmem ozbiljno pored M (ARM). Fanboj ili ne, trenutni MB pro nema konkurencijuKass napisao: 19 Jan 2025, 23:50 Da nisi dizajner
Evo sve piše kad gledaš linkove koji nisu samo apple fanboy
https://www.pcmag.com/picks/the-best-ma ... ternatives
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Rece mi drugar da ima Paralelis Desktop i da je preko njega ubacio Windows. Kaze da moze da se namesti koliko ce memorije da zauzme kad se digne. Sto se tice cene, evo sa sajta:

Ima neke stvari za koje mu treba iskljucivo windows. Ovim se dobije 2u1 i ko se ovoga setio svaka cast. Licenca vazi za 1 uredjaj, mislim da se vezuje za mejl adresu.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima neke stvari za koje mu treba iskljucivo windows. Ovim se dobije 2u1 i ko se ovoga setio svaka cast. Licenca vazi za 1 uredjaj, mislim da se vezuje za mejl adresu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Možda nije za ovde ali praštajte
Koristi li možda neko Ikeino rešenje za smart home (dirigera baza, njihovi senzori itd)
Interesuje me kako to radi i jel im ok app.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Koristi li možda neko Ikeino rešenje za smart home (dirigera baza, njihovi senzori itd)
Pitaj na Benchu ako već nisi.
Ja sam u Žaomi sekti.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam u Žaomi sekti.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ja koristim to. Dirigera "prica" sa Ikea roletnama, sijalicama, senzorima pokreta, ali ne koristim Ikea app. Dirigera je vezna za HomePod (apple uredjaj) na kojem se vrti SmartHome. Takodje imam mini-pc na kom vrtim HomeAssistent koji kontrolise "smart" prekidace za svetla i par senzora, opet i on prica sa HomePod. Tako da na bilo kom apple uradjaju (telefon, tablet, racunar) imam kontrolu i tu pravim automatizacije sa bilo kod sistema, Dirigera ili HomeAssistent. Npr Ikea senzor aktivira smart prekidac koji nije Ikea.Skipper napisao: 24 Jan 2025, 09:36 Možda nije za ovde ali praštajte
Sama Ikea app je ok. Proste stvari (uparivanje IKEA senzora i ostalih Ikea stvari) i povezivanje u smislenu funkciju radi ok.
E hvala, to mi treba
@Heinz ma kakav Benč kad su svi bitni članovi ovde
@Heinz ma kakav Benč kad su svi bitni članovi ovde