Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Corona virus

Post od ljuba »

Smrt dodje pre ili kasnije. Problem je za ove sto su ostali - uvek, onda ce oni da pate... A bilo je mnogo tezih vremena, I smrt je uvek gadna (ma kako okrenes cak i ona savrsena u dubokoj starosti i snu)...

Ovo ti je relevantno - sta ti znaci +- 1 godina vise manje (ja i onako mislim da duboku starost nikada necu doziveti... a pogledaj ove od 0-14 na njima svet ostaje):

Slika

https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-066768
Poslednja izmena od ljuba u 10 Nov 2021, 14:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Post od Apex »

Vladapetr napisao:
cozmo napisao:Ako ces bolji boost - onda Moderna.
Slika
Videću, ne znam koliko je dostupna. Fajzer je standardan.
Je pre 2h primio Modernu na sajmu, ne znam gde sve ima.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Šta pokazuju podaci o vakcinisanim i nevakcinisanim u bolnicama

Podaci koje je CINS dobio iz 21 zdravstvene ustanove pokazuju koliko je vakcinisanih i nevakcinisanih među hospitalizovanim i umrlim kovid pacijentima.

https://www.cins.rs/koliko-je-vakcinisa ... kcinisani/
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Evo sada kod nas (NL) i komsija (D) dosao talas ...
(NL) 16.364 nova pozitivna testa, najviše od početka pandemije
Kao napravice mali lockdown od 2 nedelje (kao svi se prave naivni :)) A to samo zbog toga sto nece vise da placaju ljudima da ne rade....

Danas bio na menjanju guma kod dilera i malo se setao po kraju - apsolutno niko ne nosi maske nigde ... a kao od prosle subote obavezno
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Pricao danas sa poznanicom koja je u kovid bolnici u Kamenici i kaze da su mahom nevakcinisani, a ovi sto su bocnuti su kinezi.

p.s. Sto se ivermektina tice, sad se setih kako sam pricao pre jedno 6 meseci sa jednim Ješom koji nam je rekao da su se u Izraelu masovno lecili njime (pa i on sam) i da je svima pomoglo. Prenosim, daleko bilo da propagiram.

p.p.s. Juče čujem da je u Bosni potpuno vakcinisano samo 21% stanovništva i da su bacili neke stotine hiljada doza zbog isteka roka trajanja…
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Region je u retkim periodima istorije bio pametan u strateškim odlukama, a to očigledno ni sad nije slučaj.

Najbogatiji Nemci su dolazili ovde privatnim džetovima, čim je stigao Pfizer, jer nisu još uvek mogli kod sebe da se bocnu, a naš čovek je u strahu i dalje od boce, ali ne od posledica virusa.

I mi smo zakasnili da bustijemo Sinofarm, a najveća greška onih koji jesu je treća istovetna doza. Nikakvu skoro zaštitu ne pruža starijim.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Imaš podatke za treću dozu Sinofarma? Za ovo što se daje u zapadnim zamljama ima podataka sad i za treću dozu ali za kineze nisam video.
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

Expert panel on federal vaccine mandates and vaccine injuries. Nov 2, 2021

Peter Doshi, PhD, is an associate professor of pharmaceutical health services research at the University of Maryland School of Pharmacy and senior editor at The BMJ.
Prvi deo:

Drugi deo:

Vrlo je zanimljivo i traje ukupno samo par minuta. Prenosim neke delove i u pisanom obliku:
I highlight this to ask a question: how would you feel about mandating covid vaccines if we
didn’t call them “vaccines”? What if these injections were called “drugs” instead?

So here’s the scenario: we have this DRUG - and we have evidence that it doesn’t prevent
infection, nor does it stop viral transmission. But the drug is understood to reduce your risk
of becoming very sick and dying of covid. Would you take a dose of this drug every six
months or so for possibly the rest of your life, if that’s what it took for the drug to stay
effective? Would you not just take this drug yourself, but support regulations mandating that
everybody else around you take this drug? Or would you say “hold on a sec.” Maybe you’d
say that if that’s all the drug does, why not use a normal medicine instead - the kind we take
when we’re sick and want to get better? And why would you mandate it?
In fact, if you are interested in analyzing the data for, say, Pfizer’s trial, you will have to wait
until May 2025 before you can even request it from the company. For Moderna, they
recently said that data - quote - “may be available ... with publication of the final study
results in 2022.” And since the trial is not officially to end until October 2022, we are
probably talking late 2022. So yes, the trial has still not ended. And yes, doctors and
researchers who want to see the clinical trial data will have to wait another year from now
before getting access. For J&J, try next July.

If you weren’t aware that the data were inaccessible, I suspect this is because so few
healthcare practitioners and researchers are accustomed to conducting an independent
review of the raw data--so there is little outcry when those data are inaccessible.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

grujicd napisao: 11 Nov 2021, 17:06 Imaš podatke za treću dozu Sinofarma? Za ovo što se daje u zapadnim zamljama ima podataka sad i za treću dozu ali za kineze nisam video.
Da. Jedva malo preko pola u odnosu na 2 dozu, a to je sve 20-30x slabije od Pfizer. Ne sumnjam da Sinopharm napiči att kad se razboliš, ali dok organizam pravi att, razvija se i bolest, pa ljudi nagrabuse. Recimo da je busterovan kinez u rangu dve Pfizer od pre 6m.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Znaci Sinofarm kao mineralno, Fajszer full sintetika.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Dupla doza je trebalo buster da bude, i to bi bilo dobro za deltu. Kako sad trenutno rade je slabije nego i za Alfu, ali nema time ko da se bavi u ovoj nekompetentnoj državi. Više podataka mi između sebe razmenimo da su nam već jasne ispravne strategije, a onaj ko to treba da rešava drži prste u ušima.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Ne mogu da se setim, kada je krenulo uopšte sa vakcinama, čini mi se da sam pročitao negde da Kinezi imaju 4-5 različitih vakcina. Kako smo se mi odlučili baš za Sinofarm? Čime se Kinezi bodu, ako je isto većim delom Sinofarm, kako li se kod njih pokazao?
Rođak moj koji već nekoliko godina radi u Dubajiu kao veterinar, primio kao prve dve "kineza". Zatim nedavno treću dozu Fajzer, i sad ih zvali da se "revakcinišu" opet Fajzerom (praktično 4. doza), Sinofarm uopšte kao da nisu primili, potpuni promašaj.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nije sasvim tako. Ono što smo mi razmenili testove, bolju reakciju buster fajzera ima nakon 2 kineza, nego nakon dva fajzera. Kinez da organizmu veći potencijal da brže naštancuje antitela u odnosu na to da dočekaš virus nespreman, odnosno itekako radi. Problem za neke je što nema dovoljno tih antitela samo nakom vakcine da te bolje zaštite, pre nego što nastupe malo teži simptomi.

Sinofarm je ovde dospeo ne iz Kine, nego kombinacija iz Abu Dabija. Dosta je to više koštalo od tržišne cene, ali u takvoj situaciji je opravdano, ako imaš te pare. Drugih vakcina dostupnih svakako imali nismo, a za Alfu se solidno pokazala.
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Sinofarm je dobra vakcina, a u celu statistiku treba i uneti činjenicu da su kod nas ogromna većina ljudi vakcinisana Sinofarm-om i da su ogromna većina tih ljudi vakcinisana na samom početku vakcinacije (kada je bio najbolji odaziv). I ponovo, Sinofarm pomaže itekako.

Kinezi su vakcinisali ogromnu većinu svog stanovništva, plus samo stanovništvo drži kakve takve mere - pa već duže nemaju nikakve talase (sve je to na njihovom broju stanovnika zanemarljivo)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ovde moram da reagujem, stanje u Kini je primarno takvo, usled Drakonskih mera koje imaju i zero kovid politike. Oni su koronu resili posle 2 meseca bez ikakvih vakcina, posle je iskljicivo uvoze iz inostranstva, i uguse je i na najmanju naznaku, svim raspolozivim sredstvima.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zaključana tema