vamik napisao:Delija : Samo kratko pitanje svi se pozivaju na humanost, ako sam shvatio ti si programer jel bih dosao da pomognes Klinickom centru da odzavas nesto od sistema za 400 eura mesecno? Da ne shvatis nista lose zaista samo pitam.
Ne shvatam pogresno uopste. Ne bih. Ja nisam materijal za medicinara ili dobrocudnog Samaricanina, ali se zato i ne bavim time, pa samim tim ne spasavam zivote, ali ih zato i ne ugrozavam.
Posteno,a da li mislis da je u redu da tvoja struke pa cak i vozaci GSP imaju vecu platu a realno odgovornost ako cemo iskreno nema dodirnoh tacaka.Znas koliko puta smo se vracali nocu kad pacijent treba ponovo da se otvori pa se zaglavi ponovo par sati u sali.
Ja licno ne znam nijednog svog mladog kolegu koji ne radi maksimalno odgovorno svoj posao ali ljudi moraju da shvate da i mi zivimo,hranimo se,placamo racune,volimo da otputjemo,kupimo neki mladji auto.
Sa ovim platama mozda za 20 godina..
Apsolutno te razumem i podrzavam i sve si u pravu sto kazes. Do reci.
ALI... posto od vaseg posla zavise ljudski zivoti - ili ga radite kako treba ili uopste nemojte da ga radite.
Niko od pacijenata vam nije birao profesiju, kao ni drzavu u kojoj cete ziveti i raditi.
I meni je malo falilo da izmedju elektrotehnike i tehnologije izaberem ovo drugo. Moglo je vrlo lako da se desi da se jaaaaaako zaje*em.
Poslednja izmena od Delija u 04 Sep 2016, 21:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Opet kazem da ja jos nisam sreo kolegu koji je namerno ili svoji otaljavanjem ugrozio neciji zivot.
Greske se nazalost desavaju kao i u svakoj profesiji i za to treba odgovarati.
Ali generalno da se vecina pacijenata ajde da kazem istresa i sve svaljuje na nas se desava svaki dan.
I do sada iz iskustva UVEK ali uvek ce pre prokomentarisati jadan vozac, majstor, pekar itd..
No sto i sam kazes sta je tu je...
I to mi je jasno sto pricas. Nazalost, ljudi kod nas su besni. Iz mnogih razloga.
To je osnovna razlika koju primetim kad izadjem negde napolje iz Srbije - koliko su ljudi opusteniji i bolje raspolozeni.
Recimo u saobracaju je to neverovatno ocigledno.
I skidam kapu onima koji to izdrzavaju sa jedne strane, ali sa druge strane i ne opravdavam da kada vas jedan pacijent "izbaci iz takta" to oseti sledecih deset. To jednostavno nije profesionalno.
Nazalost, nemam lepa iskustva sa doktorima u Srbiji i nemam lepo misljenje. Izmedju ostalog - najbolji drugar mi je ostao skoro potpuno nepokretan zbog njih.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zao mi je zbog tvog drugara...
Mladja ekipa se zaista trudi i ide to nekako, ali postaje poprilicno nezgodno jer dosta lekara odlazi.Ne pise se o tome uopste za par godina ce biti ozbilinih problema.
Tesko da ce neko da osljari zbog male plate. Pre ce nesto drugo da dovede do greske (preopterecenje poslom, losi uslovi, oprema, nedostatak materijala, nedostatak osoblja...) i uz to moze ici isfrustriranost i da kazem manjak zivaca za neke paramedicnske stvari al fuseraj zbog male plate tesko... Al nije sve ni u doktorima
vamik napisao:Delija : Samo kratko pitanje svi se pozivaju na humanost, ako sam shvatio ti si programer jel bih dosao da pomognes Klinickom centru da odzavas nesto od sistema za 400 eura mesecno? Da ne shvatis nista lose zaista samo pitam.
Ne shvatam pogresno uopste. Ne bih. Ja nisam materijal za medicinara ili dobrocudnog Samaricanina, ali se zato i ne bavim time, pa samim tim ne spasavam zivote, ali ih zato i ne ugrozavam.
Posteno,a da li mislis da je u redu da tvoja struke pa cak i vozaci GSP imaju vecu platu a realno odgovornost ako cemo iskreno nema dodirnoh tacaka.Znas koliko puta smo se vracali nocu kad pacijent treba ponovo da se otvori pa se zaglavi ponovo par sati u sali.
Ja licno ne znam nijednog svog mladog kolegu koji ne radi maksimalno odgovorno svoj posao ali ljudi moraju da shvate da i mi zivimo,hranimo se,placamo racune,volimo da otputjemo,kupimo neki mladji auto.
Sa ovim platama mozda za 20 godina..
I da ne zaboravimo stres koji dozivljavaju hirurzi svaki dan.
Poslednja izmena od Superb III u 04 Sep 2016, 23:47, izmenjeno 1 put ukupno.
vamik napisao:Zao mi je zbog tvog drugara...
Mladja ekipa se zaista trudi i ide to nekako, ali postaje poprilicno nezgodno jer dosta lekara odlazi.Ne pise se o tome uopste za par godina ce biti ozbilinih problema.
Vec sam napisao,ponovicu. Taj problem nece biti samo u SRB. Bice u celu ex Yu jer je to masovna pojava koja se desava da dobri doktori idu van. Eto slovenac je napisao koliko uzima jedan hirurg u SLO-sto je vise nego 10 srpski ili makedonski hirurga.
@ Vamik imam dosta bliskih drugara i drugarice koji su mladi hirurzi tako poznato mi je ovo sto pises.
Drugarica ostala 50% invalid posle rutinske operacije kolena u Cirihu. Sudi se sa njima već 10 godina, a sada sa osiguranjem, jer hoće da je skinu sa liste, jer ih košta dosta. Oni drže većinu doktora i verovatno će nekim podmićivanjem da dobiju.
Nekad je planinarila, plivala, džogirala, sada mora automatik da vozi i nije u stanju duže da šeta.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
passenger napisao:Jedan prijatelj je oduvek bio alkos. Otac mu je na visokoj poziciji u crkvi i pokušavao da ga izvede na pravi put, ali bez uspeha. Nikad nije pravio gluposti tako pijan. Nikad se nije pobio ili oštetio nešto. Pre 3-4 god. nadje devojku i nije pio više.
Ukrao je ocu pare i otišao u CG da nauči da roni. Svidelo mu se to i svih ovih godina je ronio i bio je u Grčkoj u toku sezone i učio turiste da rone. Imao je ugovoreno preko zime da ode negde je leto cele godine (ne znam tačno gde). I u sredu, poslednji dan u Grčkoj za ovu sezonu, popije sa kolegom, sedne na skuter i pogine par sati pre leta za Beograd
Osta FB pun slika sa ronjenja. Neće biti novih (Luka K. 30).
Maniaxxx, kad god je neko od mojih članova bio u bolnici, nosili smo pare. Za jednu operaciju oko 300 eura, flašu viskija. Odmah je drugačiji tretman
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Zadnji deo trilogije. Dragan Stefanovic vozac audija osudjen je na 2 godine zatvora dok vozac autobusa osudjen je na 1 god zatvor. Dok je vozac autobusa presudu docekao sa navednatom glavu,vozac audija je presudu docekao sa cinicnim osmehom na licu. Toliko vrede dva mlada ljudska zivota. Izvor.