Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Re: Biciklizam

Post od branja »

Csi zu :)

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Najbitnije je da bicikl nije odvaljen, da su cevi u dobrom stanju (ako jesu) i da jesu SL (ako jesu). Ja bih u svakom lsučaju stavio neku kvalitetniju grupu od Victory, ali to može postupno. Ove informacije koje je dao zuzazu su bitne naravno, ali pre svega ako neko krene neko s pričom da je bajs original, mint stanje, bla, bla i ako je cena neka zacepljena.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ko moze da vidi cevi da li su dobre bez kontorle sa endoskopom, one ako je krenula da ih jede rdja iznutra, to niko ne zna, kriticna mesta su iznad BB, jer tu ostaje vlaga...

Ralej je bio rdjav spolja, dok je unutra dobro uzgledao, bar ovo sto se vidi, dok je Girini spolja extra ali se oksid nahvatao na navojima BB...

Mada ja sam u niskoj klasi, gde ulaganj nisu prevelika, ali da kupis skupoceni ram, to se onda pregleda endoskopom.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

I mene zanima neki vintage bicikl, s tim sto sam spreman i da platim.

Znam da u Beogradu postoje ljudi koji svasta cuvaju po sobama, i ako izvezu, to je iskljucivo po suvom.

Bax je u pravu, sta se desava ako je covek tretirao bajs kako ne treba pa je unutra bilo i vode (mada postoji drenaza a cev je obradjena). Ipak je u pitanju 0,5 do 0,7mm.

Ovaj Pinarello je dresina moguce tako "odrzavana". Nalepnice Pinarello su mogle spasti ali ne i nalepnice porekla cevi. Njih je izuzetno tesko skinuti. Jedna je gore, na podsedalnoj cevi a po jedna na svakom kraku viljuske.

Od cega je ovaj ram moze da se sazna po precniku sticne, mada ni to nije sigurno, i po broju na kucistu BB koga ne mrzi da trazi.

Svaki Pinarello je na gornjoj cevi imao napred oznaku modela a pozadi Treviso (grad gde se pravi). Bicikl je po obliku viljuske stariji od onog sto se tvrdi, a mozda u opste nije ni Treviso koji je drugi odozgo. Ram definitivno jeste Pinarello i farba je original.

Kao model iza Montella, imao je i pripadajucu Campagnolo grupu br2 a ne ovu koja je donji deo sredine Campagnolo game.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Bjanki!

''Italian Stallion'' ili ti u nasoj nomenklaturi:

''-Vintige Daily Rider-''

PRE:
Slika
POSLE:
Slika

PS: Bilo je velikih problema da se uklope sve komponente, ali ipak proradio je, kako treba :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

:doubleup:
Širim haos!
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Bravo, Bax!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Hvala drugari :sesir:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Bax brate, svaka ti čast!
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Thx!
Ja sam majstor, burazer je dirigent, tj on bira boje, i dezene, te parvi finalni katalog.
Ovaj Bjanki je bio radjen sa ljubavlju, ali kao ruzno pace. Ipak zasluzio je da ga sredimo, zbog VIP proslosti.
Bilo je i previse problema oko njega, od starta, sve sem rama, je bilo za bacanje, a i ram nije bio u top formi.
Problemi sa linijom lanca, menjacima Hurret koji su za 5ofaz, ali sam hteo samo njih, pa sam ih preradio. Zatim resenje prstena za sajle, je neocekivano pod snaznim opterecenjem, pa pogon koji su mi prodali, na oglasima,...
Ipak jedno po jedni je sanirano, i sad mi se cini da je spreman da se ozbiljno vozi, naravno test drive od 200 km, je najbolji sudija...

Sledeca etapa je izazov, krecem da pletem tockove za Peugeota, u kucnim uslovima, imam Campagnolo nable, pa skidam tabulare sa njih, i radim adaptaciju za klincere. Tu ce se vidi ko kosi ko vodu nosi, nemoze covek da se srodi s masinom dok ne isplete tocak.

Od iskustva, radio sam za Poniku jedan pre 20 godina :)

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Bax napisao:Thx!
Tu ce se vidi ko kosi ko vodu nosi, nemoze covek da se srodi s masinom dok ne isplete tocak.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Verovao ili ne ali to je posebna nauka u biciklizmu! Od nacina pletenja, jacine natezanja zbica pa do izbora samih zica i felni.
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Kad budes radio, pazi da ne pretegnes zice. To je najcesca greska. Ljudi uglavnom dotezu misleci da sa vecim naponom cine tocak jacim.

Tocak ce da drzi, ali ako pocnu iz "neznanog razloga" da pucaju zice, u pitanju je pretegnutost.

Posto nemamo tenziometar moraces da se pouzdas u prste.

Vodi racuna, zice razlicite debljine su drugacije pod prstima.

I pazi kako pocinjes tocak ;)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mozda ti ovo pomogne:

https://www.youtube.com/watch?v=-9glpPOX21s

https://www.youtube.com/watch?v=d3qEk3LIv3Q
Odgovori