Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Servis - Razno

Post od member »

Kako to misliš?
Ako sam dobro shvatio, i ti se baviš nekom uslužnom delatnost pa me čudi tvoje mišljenje?
Stvari su sasvim jasne - od trenutka kada preuzmeš nečiji predmet, i taj predmet udje u tvoju kancelariju/dvorište, od tog trenutka to je tvoja odgovornost, sve dok taj predmet ne napusti tvoj prostor (kancelariju/dvorište, štagod).
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Nije kriv, ali jeste odgovoran, ja bih to tako rekao. Svakako da je iole ozbiljniji i da mu je stalo do mušterija, rešio bi to na ovaj ili onaj način.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel svi ovlasceni servisi imaju obezbedjen natkriveni parking za vozila?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

@member znači po tebi mogao je da udari meteor u auto i odgovoran bi bio servis?
BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

OMP napisao:
BMaker napisao: 31 Jul 2025, 13:21
Nadam se da si nagazio majstora jer to njegova krivica, ne tvoja.

A sta majstor ima sa tim, jel on pusta nevreme??? moze da te zadesi bilo gde i unisti auto, sad sto se auto zadesio kod majstora nema nikakve veze, sta da se zadesio kod rodjaka, drugara i sl. jel bi i njih krivio??? razumem da je majstor svojom greskom ostetio auto ali ovo je vremenska nepogoda tako da nikog ne mozes da krivis.

Btw, drugar je pre par dana oterao auto kod jednog masera tu u nasem kraju, okolina KŠ, hvale ga da je dobar i povoljan, a koliko vidim nema ni guzve jer mu je odmah primio auto tipa za par dana, videcemo tacnu cifru kad ga zavrsi ali rekao je da nece biti preko 200e, jedan komsija je isto vozio auto kod tog lika i naplatio mu 200e a bas je solidno bio izubijan, krov, hauba, stubovi i malo bokovi slicno je i ovaj drugarov, tako da je to super cena, sve i da duplo kosta.
Ko je odgovoran za auto kad ga ostavis u servis? Da ne trebas i nadstrednicu da mu doneses? Ili je majstorovo samo da uzme pare a auto moze neko i da zapali, sta ima veze. Najbolje onda da mu neko doveze auto od 100k eura na servis i nek ga razbije grad dok je kod njega i nije kriv.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A ko je kriv ako ti grad izlupa kola na ulici, parkingu aerodroma recimo?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

dragvorl napisao: 31 Jul 2025, 22:59 Jel svi ovlasceni servisi imaju obezbedjen natkriveni parking za vozila?
Naravno da nemaju, a realno nije za ocekivati da ostavis auto na servisu i da bude pod krovom svo vreme boravka tamo. Evo ja sam sad ostavio Volvo na servisu menjaca, ako bude leda narednih dana naravno da necu kriviti servis.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

member napisao: 31 Jul 2025, 22:37 Kako to misliš?
Ako sam dobro shvatio, i ti se baviš nekom uslužnom delatnost pa me čudi tvoje mišljenje?
Stvari su sasvim jasne - od trenutka kada preuzmeš nečiji predmet, i taj predmet udje u tvoju kancelariju/dvorište, od tog trenutka to je tvoja odgovornost, sve dok taj predmet ne napusti tvoj prostor (kancelariju/dvorište, štagod).
Ne bavima se usluznom delatnoscu ali to nema veze, jeste odgovoran majstor ali ne i u slucaju vise sile, odgovoran je ako on nacini stetu ili neki njegov radnik, musterija, pas, sta god ili ne moze biti odgovoran ako udari nevreme ili padne meteor sto neko rece. Ja razumem da si ti ogorcen i svako od nas bi bio ali isto to je moglo da se desi i da ti je auto bio ispred kuce, negde u gradu i sl. tako da jbg.

Jedino kako bi mogao da okrivis majstora i trazis odstetu jeste slucaj ako si prethodno sa njim dogovorio neku garanciju tipa da insistiras da ti auto uvek bude u garazi ili pod nastresnicom a on to nije ispostovao
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Sve se može ako se hoće. Recimo ako si otišao na mali servis a na telefonu dobijaš upozorenja na grad i nevreme, možeš samoinicijativno da pokupiš auto i vratiš ga kući, a trebalo bi i majstor da to predloži. Ako je neka teža intervencija i auto nije u voznom stanju, nije ne znam ni ja kakva muka da se nečim pokrije auto da bi se izbegla šteta. Bar danas svaki telefon ima vremenske aplikacije u sebi i može se preduprediti nevreme.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

member napisao: 31 Jul 2025, 11:52 Da se "pohvalim" kako sam bezveze najebao.
Odvezem auta kod majstora, i umesto servisa, dobijem izubijan auto od leda ko što su ovi na snimku . Moj auto bio 50 metara dalje, ali ista priča.
Ko u NS radi popravke od leda, i koliko se to otprilike naplaćuje?
Imam ja neke ruse u petrovaradinu. Bas danas vozim kombi da mi izvuku neka udubljenja.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Dare,Aj pitaj Ruse pa javi.
Skiper, kakvi meteori, kakve su to relativizacije.
OMP, evo da opišem situaciju od početka do kraja pa možda i promeniš mišljenje. Auto mu je dovežen u petak ujutro, a delovi su bili u gepeku, sve spremno za rad. I bilo je ako ne bude gotovo danas,biće u ponedeljak. Ajd ok. U utorak ujutro ja odem do njega, da pokupim auto, i vidim da ništa nije pipnuo. Kaže, evo sad će, završava neki auto pa će da ubacuje moj u garažu da ga radi. Opet, ajd ok,meni se ne žuri, ionako imam drugi auto. Ali nebo se već zacrnilo, i videlo se da stiže nevreme iz pravca Bačke Palanke ka NS. Na TV,radiju, internetu su bile najave da će biti nevreme, stiglo SMS upozorenje svima itd. . Niko nije mogao da zna gde će led da zvekne, i kojom jačinom.
U tom kraju ima baš dosta autoplaceva/servisa itd. i mnogima su auti baš polupani, i on kao u fazonu, i njima su. Ama boli me uvo za njih.
Jebeš auto, možda se reši možda ne, ali me iznervira ta neodgovornost.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

E jbg vec sam ostavio auto pre nego sto sam video poruku.

Posalji im slike i pitanje na ovu IG stranicu.

https://www.instagram.com/fanauto_ns?ig ... Y4YjRhNGFx
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

member napisao: 01 Avg 2025, 12:40
OMP, evo da opišem situaciju od početka do kraja pa možda i promeniš mišljenje. Auto mu je dovežen u petak ujutro, a delovi su bili u gepeku, sve spremno za rad. I bilo je ako ne bude gotovo danas,biće u ponedeljak. Ajd ok. U utorak ujutro ja odem do njega, da pokupim auto, i vidim da ništa nije pipnuo. Kaže, evo sad će, završava neki auto pa će da ubacuje moj u garažu da ga radi. Opet, ajd ok,meni se ne žuri, ionako imam drugi auto. Ali nebo se već zacrnilo, i videlo se da stiže nevreme iz pravca Bačke Palanke ka NS. Na TV,radiju, internetu su bile najave da će biti nevreme, stiglo SMS upozorenje svima itd. . Niko nije mogao da zna gde će led da zvekne, i kojom jačinom.
U tom kraju ima baš dosta autoplaceva/servisa itd. i mnogima su auti baš polupani, i on kao u fazonu, i njima su. Ama boli me uvo za njih.
Jebeš auto, možda se reši možda ne, ali me iznervira ta neodgovornost.
Necu da pormenim misljenje sto se tice odgovornosti od leda, jbg zadesilo se tako i tu nema sta, visa sila, dal bio kod njega, kod tebe, komsije, drugara, poptuno je isto. Budi iskren, da li bi imao isto misljenje da ti je auto stajao kod nekog tvog drugara ili rodjaka? Siguran sam da ne bi i da bi rekao jbg desava se. Sta bi bilo da je stajao na ulici? Stvarno ne vidim razlog da krivis majstora za bilo sta osim sto ti nije auto uradio po dogovoru nego razvlaci 5 dana ali to je neka druga prica i tu dolazmo na onu šbbkbb varijantu

U konkretnom slucaju, kad si vec bio kod njega i video da se nesto sprema, ono sto bih ja sigurno uradio u toj situaciji je da ga pitam da moj auto skloni negde na bezbedno ili da ja to sam uradim, tipa oterao kuci ili gde god na tih par sati, verujem da ne bi bio problem i da ne bi izgubio red za par sati ako sklonis auto pa se vratis kad nevreme prodje.

Nemam nameru ni da solim pamet ni da stajem na muku, svako bi se smorio u toj situaciji, samo pricam realno, znam ljude kojima je nevreme ostetilo automobile u takvim situacijama, niko nije krivio onog kod koga mu je bio auto.
Mozes ti da se ganjas sa majstorom i trazis odstetu ali pravno ne mozes nista, tu je sad njegova dobra volja da pomogne ili ne.
BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

dragvorl napisao:A ko je kriv ako ti grad izlupa kola na ulici, parkingu aerodroma recimo?
Tad sam odgovoran ja, naravno. Ali ako auto ostavim tebi na servis tvoja je odgovornost dok ga ne preuzmem. Ne znam sta je tu cudno. Pa ti mozes bombu da bacis na njega, tvoj je problem.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Bomba da, al elementarna nepogoda bas i ne :zbunjen:
Odgovori