Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Re: Corona virus

Post od danijel00 »

U principu je stvar da imaš imunitet, pa reaguje... A na astru još nisi. Kolega je posle druge moderne bio skroz raspad

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ji 4Tze napisao: 13 Nov 2021, 19:12 koje su vrednosti d-dimera alarmantne? Preko koje vrednosti bi trebalo neki lek piti?
Zavisi od skale, najčešće je ova do 500.

Nisam ja siguran da za to postoje lekovi koje tek tako možeš da kupiš kako poželiš, potrebna je konsultacija sa lekarom oko tih stvari. Pre svega uzrok mora da se pronađe.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ili 0,5, zavisi od skale, da li je mili, mikro, nano, kako već

Postoje lekovi, ali je stvar za doktora, ne za forum. Postoje i druge indikacije, kao i stanje osobe, ne samo od kovida, nekada se ne leči, nekada je aspirin, nekada ozbiljni lekovi, za iste vrednosti d-dimera.

TapaT

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Moj otac je dugo primao terapiju.
Prvo Fraksiparin inekcije potkozno u stomak (ima ih vise kubikaza, dr odredi), zatim neke tablete iste funkcije, takodje skupo ko đavo..
Na kraju andol...
Ali sve kako je prepisano naravno

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

cozmo napisao: 12 Nov 2021, 19:00 Trenutno sam u Budimpesti, ovde korona ne postoji. Eventualno u Posti ili banci nose maske ovi sa saltera. Ostalo... nista.

Zilion turista na sve strane (doduse stranim turistima trebaju potvrde cini mi se, nama ne), sve puno... a ja masku cak i u liftu stavljam :mrgreen:
I ja sam. Isti utisak imam. Obavezne su maske u prevozu i tu svi nose i postuju. Ostalo kao pre epidemije. Steta sto je dosta turistickih lokacija zatvoreno zbog renoviranja.

Mali off, kakav krš su ulice, putevi po budimpesti. Raspad, bar ove kojima sam se vozio. (Uglavnom po budimu).
Slobodno mogu da kazem da su npr u ns generalno dosta bolje ulice.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Evo kod sestre u firmi sve više zaraženih. Neka žena je imala smrtni slučaj u porodici zbog korone i dolazi da radi iako sama ima koronu. Ima sličnih slučajeva još mnogo, ne daj bože da im kažeš da ostanu koji dan kući dok se ne stabilizuju, instant dobijaš doživotnog neprijatelja... Mada i razumem donekle, ljudi su finansijski opterećeni raznim svinjarijama, krediti, dugovanja, alimentacije, školovanje dece, svaki dinar im je od ogromnog značaja. Prostorije se apsolutno nikada ne luftiraju, jer su tu dežurni detektori promaje u vidu penzionerki koje tu rade. Gazdu naravno ništa ne zanima, dok god postoji dovoljno radne snage da se njemu isplati poslovanje.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

B92: Prvi rezultati velikog srpskog istraživanja o vakcinama pokazali važnu stvar o Sinofarmu http://www.b92.net/zdravlje/bolesti.php ... id=2056117

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

E gledamo repku i klinci kao ajde više taj Loki, i odem od grada kad tamo u tim centralnim ulicama neverovatna situacija, Gospodar Jovanova, Dobračina, Straje Bana mrkli mrak, Loki prodaje preko šaltera…. Pa je l moguće, onako nije bilo ni za vreme bombardovanja.
Lud narod indijansko pleme
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

U smislu nista ne radi?

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ma da, mrkli mrak, nema nikog. Prazne ulice, lokali.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Darko napisao: 14 Nov 2021, 11:25
Mali off, kakav krš su ulice, putevi po budimpesti. Raspad, bar ove kojima sam se vozio. (Uglavnom po budimu).
Slobodno mogu da kazem da su npr u ns generalno dosta bolje ulice.
Razbih trap samo tako :mrgreen: Prvi put cujem da mi auto lupa na rupe :mrgreen: Ja sam vozio vise po Pesti, pakao su rupe.

Ali zato autoput malim prstom drzis volan na 150. Kod nas tesko, od Subotice ka NS :mrgreen:

Inace, da ne idemo i van teme, kad god udjemo negde s maskama, gledali su nas cudno :) Ima nekih stranaca koji nose, ali recimo nemci, englezi... nista, vidim i nasi isto, a o madjarima da ne pricam.

Doduse lik koji nam je izdao apartman, nosio je masku i rekao da je vakcinisan.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

16 November 2021, 12:50pm
COVID-19: Hospitalisations double, severe cases up 75% from two weeks ago in Hungary

Hungarian authorities diagnosed 5,323 people with COVID-19, and 165 people died of coronavirus-related diseases over the past 24 hours, the official government portal reported on Tuesday morning. 5,811 people with coronavirus infection are in hospital, with 545 of them on ventilator, which mark a 105% and a 75% growth respectively over two weeks ago.
Slika
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ji 4Tze napisao:ma da, mrkli mrak, nema nikog. Prazne ulice, lokali.
Mislim da su se lokaldzije dogovorile i/ili same odlucile da rade do 20h, da se ne zezaju sa propusnicama u smislu gostiju i reketiranja kaznama...

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije im lako ni radnike da nateraju.
Zaključana tema