Uvek se treba radovati, to je smisao zivota
Naravno mozda ce neko kao bivsi nacelnik Simic da predlozi odsecanje ruke ili smrtnu kaznu da vrate za ovaj prekrsaj, sve je moguce ali kao sto rekoh, treba se uvek nadati boljem sutra
Oni frustrirani clanovi koji svakoga ko ovde dodje da potrazi savet docekaju na noz.
Onda krece masina ismejavanja i kritike gore nego da je covek dosao kod sudije za prekrsaje (oni ti bar ljubazno saopste sta te ceka). Ali ok, takve "ljude" ima svaki forom, ne zelim da se bavim njima, ovo sam napisao zbog ljudi koji su napravili ovaj prekrsaj.
Pozdrav i dovidjenja, do boljeg sutra
Ne razumem, voznja zaustavnom trakom je krajnje bahato ponasanje, i manje od 1% ljudi to slucajno uradi
Dakle, ako neko namerno vozi zaustavnom (a to je 99% njih), ne vidim zasto se obracas sa "dusebriznik" meni, recimo, koji sam za to da se kazne ti vozaci?
nightrider napisao:Oni frustrirani clanovi koji svakoga ko ovde dodje da potrazi savet docekaju na noz.
Onda krece masina ismejavanja i kritike gore nego da je covek dosao kod sudije za prekrsaje (oni ti bar ljubazno saopste sta te ceka). Ali ok, takve "ljude" ima svaki forom, ne zelim da se bavim njima, ovo sam napisao zbog ljudi koji su napravili ovaj prekrsaj.
Pozdrav i dovidjenja, do boljeg sutra
To je na forumima ovog tipa normalna stvar. Forum je idealno mesto za istresanje frustracija i lecenje kompleksa. Mada na ovom forumu nisam primetio neku veliku kolicinu toga. Ovde je atmosfera prilicno drugarska, kao sto je takav i medjusobni odnos clanova. Ne jer je administracija stroga, pa to ne dozvoljava. Administracija na ovom forumu je labava da labavija ne moze da bude. Nego je to do samih clanova. I super sto je tako. Ovo je internet komunikacija. Ali bi ipak trebala da postoji i neka internet-kultura, ako bi mogao tako da kazem.
Zakon kaze da zaustavnom trakom ne sme da se vozi i voznja njom je krsenje zakona (bahatost) i mora se sankcionisati. Za obicnog coveka i 1000 dinara je dovoljna kazna da se ne vozi njome. Mnogo je da das i 1000 dinara za koje radis ceo dan za trenutak bahatosti, zurbe iz nekog glupog razloga ili nepaznje. Jedino ako je u pitanju neki ekstremni slucaj tipa da vozis nekoga kod doktora ili tako nesto, zakon mora i moze da tolerise u tom slucaju. I 20000 dinara je prevelika kazna za voznju zaustavnom trakom. Za obicnog gradjanina vise nego dovoljna da i ne pomislja na tu radnju. O trenutnoj da ne govorim.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Poznaje zakon takve situacije, ali ih je teško dokazati u praksi.
Ako smanje kaznu to će se reflektovati na sve koji ne budu do tada osuđeni jer će se i na njih primeniti blaži propis.
Što se tiče samog prekršaja, vožnja zaustavnom, ako ne gori kuće, ne porađa se žena i sl, je najgori oblik bahatluka i nemam ematije prema ljudima koji naprave takve prekršaje. To se ne radi slučajno.
Tako moj kolega koji je inače platio 50.000 kaznu za zaustavnu i naravno bodovi, kaže sad su se setili da smanje kad sam ja platio. Reko ti vozi sad ponovo pa plati manje. Inače ostaje bez dozvole kad mu se sabere zaustavna, prekoračenje i vožnja u alkoholisanom stanju, sve pod prošle godine. Tako da sad razmišlja da proda Juga jer pitanje da li će i kad ponovo da polaže.
Ja sam se opekao jednom pre jedno 5 godina, te se jedva izvukao i od tada zaustavna za mene ne postoji. Naravno, situacija je bila cisto bahacenje neizivljenog idiota.
Iskreno, ne razumem da neki bolid toliko zivaca nema, da mora zaustavnom da vozi, da bi bio brzi 5 minuta.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kada sam prosle godine bio do BG-a nesto, bas u samom gradu, novi Range Rover Wien tablice, leti kroz zaustavnu, pa uleti u desnu kad naidje na iskljucenje jer se ljudi iskljucuju, pa opet u zaustavnu i pici. I sve vremi gazi kao lud i odsecno skrece itd. Na kraju, ja i on smo bili na istom semaforu. I sta je on tu postigao? Osim sto je vozio kao volina i mogao da se zakuca u jedan Reno sto se iskljucivao sa AP. Mogu da razumem prekoracenje, cak i prolazak na zuto/crveno kad se neko zablenta i ne vidi ili naleti ti zuto iznenada, ali da udjes u zaustavnu bez neke stvarno realne zurbe jer te mrzi da cekas kao i 95% ostalih je stvarno bahato.
Niko nije sporio da treba kazniti, problem je što je ovo totalno nerealno i neprimereno težini prekršaja.
Najgore je što ima dosta ljudi koji su slučajno vozili zaustavnom, tj isekli je, ali nema šta, presretač snimi i on je u istom košu ko i onaj koji je preticao zaustavnom. Do sada je bilo da je ta kazna za prekršaje koji mogu da se urade samo uz jaku nameru, a sada to više nije tako.
Nije slučajna maltene ustaljena praksa sudija da višestruko smanje novčanu kaznu, kao ni inicijativa da se ovo promeni. Jednostavno je neprimereno.
Evo primera o čemu pričam
Ova dva slučaja
https://www.youtube.com/watch?v=34zmPxZ ... e=youtu.be