Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Re: Koji internet koristite?

Post od branja »

Dobio sam od mtsa onaj huawei modem. Trenutna brzina mi je izmedju 11-15mbps, sinoc sam uspo da nabijem i do 25. Doduse i mod je malko slabiji, razmisljam da uzmem na ugovor one koji podrzavaju 4g.
E sad jedno pitanje za poznavaoce.
Koji ruter kupiti da napravim wifi kuci? Znaci u ruter ustekam ovaj usb odem i dobijem kucnu mrezu. AKo neko ima iskutva sa takvim stvarima neka slobono napise.
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Mozes neki noviji asusov koji ima usb. Oni podrzavaju 3g 4g

poslato sa tapatoka koristeći komšijin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Obavezno proveri da li ruter podržava baš taj modem. Trebao bi svaki proizvođač da ima spisak. Ja sam uzeo za tazbinu u CG neki Tp-link, ali su mi pre toga javili koja je tačna oznaka Huawei-ja koga daje tamošnji Telenor.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Hvala.
Grujicu to su mi rekli i u monitoru, prvo modem pa onda ruter. Mada mts ima i Alcatel i Huawei 4g pa cu videti. Konram bolje ici na 4g, lako ce se brzina spustiti na 3g ili hsdpa+.
U svakom slucaju lepo iznenadjenje posti sam pre nekih 3 godine imao isto mts usb modem i ono je blago receno bila tuga.

Poslato sa Lumia 925
Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Taj sto si imao je verovatno Alcatel 066x serije, nije uopste los i ne pravi probleme na ruteru pa pretpostavljam da si imao probleme koji poticu od same GSM mreze.

TP Link ruteri imaju mogucnost upgrade firmware-a i time dodavanja USB drivera pa trebas proveriti stanje podrzanosti na sajtu, ili pitati za konkretni USB uredjaj.
Pri tome firmware se mora upariti sa odgovarajucom verzijom hardware-a pa i to treba proveriti.

Huawei USB E167 je podrzan od strane TP Linka, npr, a siroko je zastupljen kod provajdera u regionu.
S tim da mozes da zamenim firmware uz software Huaweia pa da dobijes dodatne opcije koje su inace poiskljucivane tj blokirane u primercima koje provajder daje na koriscenje.

Ako namestas USB na izdvojenu lokaciju da bi uhvatio bolji signal razmotri pitanje napajanja kroz USB a ako USB ima spoljnu antenu (mogucnost) kao nrp Huawei onda je dobro iskoristiti ali treba pripaziti na zastitu od atmosferskog praznjenja.

Dobije se stabilan signal, stabilan protok i ne prebacuje sa CDMA na TDMA rezim rada.

Mozda ti se potrefi i da na tvojoj lokaciji nista od toga ne treba, da ti radi 3G i unutar stana/objekta.

Moje iskustvo je da 99% problema potice od radio signala a upgrade firmware resava 1% mogucih problema.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Trenutno dok ovo pisem signal mi je DC-HSDPA+ i ne pada ispod 10mbps. Modem koji sam dobiona koriscenje je Huawei E3251. Koliko vidim u mts ponudi to je "najlosiji" tj jedino podrzava 3g, dok ostala dva iz ponude i 4g, a ja sam tu negde na granicnom pojasu. Koristim ga ustekanog u racunar u sobi. Doduse to je soba sa velikim prozorima, tipa zatvorene terase.
Usb bi se napajao kroz ruter, ne vidim kako bi drugacije. Sutra ce mi kum doneti onaj telenor huawei mifi, pa cemo videti razliku.
Slika
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Momci treba mi pomoc. Do sad sam koristio Orion telekom bezicni (wifi) internet i istekao je ugovor a nisam u potpunosti zadovoljan njihovim internetom, jer zna u svaka 2-3 meseca da po 2-3 dana nemam net uopste. Tako da mi treba novi bezicni internet. Jedini uslov je da ne bude manji protok od 6mb i da nemam ovakvih problema kao u Orionu. Sta preporucujete??
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Uzmes kod telekoma 50mb za 1700din mesecno i bog da te vidi, a ako imas mogucnost da uzmes preko SBB paket , to bi ti bilo najbolje .

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:

Post od Raki_Audi »

Bezicni? Jer kablovski necu moci zato sto na ovoj drugoj adresi nemam fiksni tel. I zbog toga samo wifi internet provajderi dolaze u obzir.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Ja sam dana potpisao ugovor sa mts-om. 50gb je 1500 dinara, u telenoru 1900. U telenoru dobijes mifi, a u mts platis 1000 dinara 4g usb. Zavisi kakav ti je signal tu gde si. Ja sam danas narucio u monitoru tp link ruter sa dve antene i vidim na netu da ga hvale korisnici 3g interneta.

Pogledaj da li KDS ima bezicni, mada kum malo pa malo pa nije zadovoljan. Tipa malo su ozbiljniji od Oriona. Imas i Madnet. Oni su dobri, samo je pitanje gde se nalazis.
Slika
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:

Post od Raki_Audi »

Hvala druze. Posto sam korisnik postpaid u Teleneru odgovara mi ovaj mifi u telenoru ali je pitanje da li je dovoljno 30000mb mesecno. Nikad nisam koristio net sa ogranicenjem. Mislim da je to malo. A zna li neko nesto o KBC-netu ?
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

pogledaj jos neke operatere koji nude bezicni. Ima ih po gradu

EDIT: sad sam se cuo sa kumom on je kbc, ne kds. On je u Krnjaci i ocaj je zivi. Ima kao iptv, tuga. Slika mu bude ocajna ili pocne kociti ako stavi vise stvari na torent. Znam da ih bar jednom u dve nedelje zove.
Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Moze da ti bude dovoljno tih 30, ako ne pravis neke kolekcije fajlova. Probaj, ja cesto ne uspevam da potrosim vise od 10Giga.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa ako gledas malo jutub u hdu, skidas filmove u hdu i slicno lako ces ga spiciti. Al ako ne preterujes mozda je dobra opcija, naravno prvo proveris kakav je signal ima li 3g, 4g i to.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja pre neki mesec na SBB potrosio 635 gb. :kezo: :kezo: Sreca pa je neograniceno.

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Odgovori