VW Golf VII
- mirko alvirko
- Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
- Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010
Re: VW Golf VII
Stvar ukusa ,ono sto je velika razlika da je sa vw 6 poceo vrhunski komfor za tu klasu..mada i svi drugi proizvodjaci idu napred ali zaista veliki iskorak ..
U vw 4 sam se vozio i dosta tvrd auto ,mk 1 sam vozio godinama (40kw 1.6 D)recimo sl. 1.6 D u mk2 je bio trom ,manje zabavan za voznju upravo zbog tezine ,aerodinamike kojom su od dvojke sve do sad isli ..stalno debljanje .
U vw 4 sam se vozio i dosta tvrd auto ,mk 1 sam vozio godinama (40kw 1.6 D)recimo sl. 1.6 D u mk2 je bio trom ,manje zabavan za voznju upravo zbog tezine ,aerodinamike kojom su od dvojke sve do sad isli ..stalno debljanje .
Ako je Golf vrhunki komfor, da priuputaju mozda u Mercedesu 

- mirko alvirko
U klasi! Ako znas komfornije u klasi javi nam
Zvao Autokomerc u Nišu, imaju 1 (jedan) u Flash paketu opreme, 1.6 tdi i još je skuplji nego oktobra - pa povećan je PDVmirko alvirko napisao:
Ide vec godinu dana za 1.4 atmo za ove pare i 1.6 tdi sa opremom nesto izmedju trendline(prve) i comfort(druge) to zovu flash..okreni autokomerc..
Jos duze ide na autokomerc polovna vozila i welt auto vw 6 presle od 5-150 za osetno manje pare ..vecina do 30km u granaciji

Ima par 1.4 za oko 12000 medju polovnim...
GTI

GTD

R

R mi deluje malo pitomo ovde, GTI/D izgledaju kao potpuno finalni proizvod, isti su kao i koncept sa sajma, ali R bi valjalo da je malo agresivniji.

GTD

R

R mi deluje malo pitomo ovde, GTI/D izgledaju kao potpuno finalni proizvod, isti su kao i koncept sa sajma, ali R bi valjalo da je malo agresivniji.
Ako mogu ja?mirko alvirko napisao:U klasi! Ako znas komfornije u klasi javi nam
Merc B, Lancia Delta, Seat Leon (malkice)...
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mercedes B, nikako, ali nikako nije u ovoj klasi! To bi jedino mogla biti A klasa ali ona je u premijum klasi (BMW 1 & A3).
Stari mercedes B je, rekao bih, C segment baš kao i G6. Stara A klasa je B segment. Komfor nema veze sa "premijumom". Odnosno, moja Croma je komfornija od C klase, iako nije premijum, a oba pripadaju D segmentu.
Čak i ne postoji "premijum klasa", možemo samo pričati o premijum proizvođačima.
Inače nisu ovi navedeni jedini komforniji od G6. Ima ih još.
Čak i ne postoji "premijum klasa", možemo samo pričati o premijum proizvođačima.
Inače nisu ovi navedeni jedini komforniji od G6. Ima ih još.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
A koja je definicija komfora?
- mirko alvirko
Da ne ulazimo u filozofske rasprave -komfor je sirok pojam ,manje vise sve je bitno od skoljke ,mehanike-vesanja,amortizera do sedista ..najbanalija def. komfora ovo sto ovaj sjajni reviewer zapaza
Komfor je i kako auto upija neravnine ,kakva su mu sedista da li je zvucna izolacija na ovako visokom nivou ..slozicete se da tvrdo vesanje i buka u kabini ne pridonose komforu
http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gfB1A
http://www.youtube.com/watch?v=x6nMQJTg2Fw
nisam siguran ni za A klasu da je nesto po tom pitanju znacajno ispred po onome sto sam procitao vw 6 su stavlajli na vrh sa opel astrom po onome sto znam mada i novi Focus je tu ,mozda Gulietta.
Tesko da cemo naci sve ukupno tako rafiniran,komforan auto u klasi a da nije npr. A3 (mada ni tu razlika nije velika pogotovo sada kada dele istu platformu).Voleo bi da cujem koji su to automobili samo da ne bude ona prica moj stari Fiat iz 2007
Komfor je i kako auto upija neravnine ,kakva su mu sedista da li je zvucna izolacija na ovako visokom nivou ..slozicete se da tvrdo vesanje i buka u kabini ne pridonose komforu
http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gfB1A
http://www.youtube.com/watch?v=x6nMQJTg2Fw
nisam siguran ni za A klasu da je nesto po tom pitanju znacajno ispred po onome sto sam procitao vw 6 su stavlajli na vrh sa opel astrom po onome sto znam mada i novi Focus je tu ,mozda Gulietta.
Tesko da cemo naci sve ukupno tako rafiniran,komforan auto u klasi a da nije npr. A3 (mada ni tu razlika nije velika pogotovo sada kada dele istu platformu).Voleo bi da cujem koji su to automobili samo da ne bude ona prica moj stari Fiat iz 2007

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ono što je najbitnije je da ne postoji objektivan komfor, već ta reč opisuje osećaj, tj. nešto što je apstraktno.
Ni GTI ni R mi se ne svudjaju na ovim slikama, oba su previse ''soft'', nadam se da nece biti takvi, mada tesko. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- mirko alvirko
Nije apstraktno ! Iz razloga zato sto se moze empirijski potvrditi tj.meriti, pa onda i culima osetiti(ljudskim ,ili masinom ,aparatom)izmeriti..
Nema apstraktnog u automobilima ,tehnici ..ima vas koji to bolje znate ..to su sve merljive stvari..kolika je buka u kabini tu su decibeli ,pritisak na opruge amotizera,koliko se elvis presley ljulja u kabini kada ga stavite na centralnu tablu to se sve da izmeriti setite se toga(reklame) i mnogoe druge stvari za sta nisam strucan ali jasno.
Nema apstraktnog u automobilima ,tehnici ..ima vas koji to bolje znate ..to su sve merljive stvari..kolika je buka u kabini tu su decibeli ,pritisak na opruge amotizera,koliko se elvis presley ljulja u kabini kada ga stavite na centralnu tablu to se sve da izmeriti setite se toga(reklame) i mnogoe druge stvari za sta nisam strucan ali jasno.
Da,ali komfor svako drugacije dozivljava...
Komfor je generalno presirok pojam...
Komfor je generalno presirok pojam...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- mirko alvirko
Sve se meri i da se izmeriti. Nema niceg ne proverenog danas u autoindustriji ..nista nije slucajno pa da gledamo u nebo kako ce da ispadne da l ce kafa da mi padne u krilo dok budem vozio Golfa po ovim nasim putevima i sl. sve se to vec zna .pricamo o nekim opste prihvacenim stavrima a to su da su ova kola komfornija od nekih drugih za vecinu ljudi nikad to nece biti slucaj za sve niti je to moguce .To je onaj minimum konsenzusa oko bitnih stvari