Aj malo preciznije, citac kartica?Zveroljub napisao:Treba mi deo kojim bih spojio fles memoriju na usb kabal.
Postoji li tako nesto ili bi moralo da se pravi?
Računari
Re: Računari
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Fles memoriju bih spojio na uredjaj koji ima prikljucak kao onaj na digitalnim apratima (neki minijaturni usb ili tako nesto) pa mi treba adapter kojim bih to spojio.
Uredjaj vec ima svoj kablic na cijem se drugom kraju nalazi klasican usb prikljucak predvidjen za prikljucivanje na racunar.
Racunar ne nosim sa sobom na teren, a sve sto mi treba moze da stane na fles i da se odatle prebaci preko kontrolera uredjaja.
Jedini problem je sto su prikljucak flesa i prikljucak na kraju kabla identicni pa bi mi trebao adapter/nastavak za spajanje
Uredjaj vec ima svoj kablic na cijem se drugom kraju nalazi klasican usb prikljucak predvidjen za prikljucivanje na racunar.
Racunar ne nosim sa sobom na teren, a sve sto mi treba moze da stane na fles i da se odatle prebaci preko kontrolera uredjaja.
Jedini problem je sto su prikljucak flesa i prikljucak na kraju kabla identicni pa bi mi trebao adapter/nastavak za spajanje
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Mini usb to usb kabal???
Edit... Ne, nije ovo, sad sam ukapirao...

Edit br. 2
Da nije ovo???
http://www.amazon.com/SANOXY-Micro-Male ... B0027YYMU6
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Moze biti i ne mora 
Zveroljube,
O kom se uredjaju uopste radi, to sto trazis verovatno postoji a tih mini usb varujanti prikljucaka imas raznih, ovako ces tesko dobiti pravu informaciju
sent from my brain using the force..

Zveroljube,
O kom se uredjaju uopste radi, to sto trazis verovatno postoji a tih mini usb varujanti prikljucaka imas raznih, ovako ces tesko dobiti pravu informaciju
sent from my brain using the force..
Ja sam cini mi se shvatio, treba ti takozvani usb HOST adapter, ali pod uslovom da taj uredjaj gde adapter ide, ima mogucnost da prepozna flesh memoriju, softverski i hardverski.
To su dva potpuno razlicita rezima rada uredjaja, u jednom on glumi memoriju, i ponasa se pasivno u odosu na uredjaj na koji ga kacis, dok u drugom on napaja flesh memoriju i uzima informacije sa iste, mora specijalni adapter da se nabavi(napravi) pod uslovom da uredjaj ima podrsku, pravio sam to za jedan tablet...
To su dva potpuno razlicita rezima rada uredjaja, u jednom on glumi memoriju, i ponasa se pasivno u odosu na uredjaj na koji ga kacis, dok u drugom on napaja flesh memoriju i uzima informacije sa iste, mora specijalni adapter da se nabavi(napravi) pod uslovom da uredjaj ima podrsku, pravio sam to za jedan tablet...
Ma meni treba deo u koji mogu da ubacim 2 klasicna (identicna, ne mogu jedan u drugi da se gurnu) usb-a i da mi posluzi kao nastavak.
Mislim da je sad jasnije
Mislim da je sad jasnije

Nece ti to raditi tako, da ja budem jasniji 

Ovaj...ne cuje baba sine...
Imas li neki predlog kako to povezati?
Klasican usb (fles memorija) prikljucak treba nabosti u mini/mikro (kako se vec zove) usb prikljucak.
Ili, da budem jasniji, veliki komad treba gurnuti u tesnu rupu
Kad se poveze racunar, sa kontrolera se moze pristupiti hard disku racunara.
Samim tim, trebalo bi i da se moze pristupiti podacima sa flesa.

Klasican usb (fles memorija) prikljucak treba nabosti u mini/mikro (kako se vec zove) usb prikljucak.
Ili, da budem jasniji, veliki komad treba gurnuti u tesnu rupu

Hvala za infobane valjevo napisao:Takozvani .mobi format... Taj format je genijalan, nesto najbolje sto sam iskusio, a sto se tice e-knjiga...
Ja sam hteo da kupim Kindle ovoj mojoj, medjutim ona nece ni da cuje... Ne moze ona da cita a da nije na papiru... Ko te ****, ne moras...
Imaju na torrent sajtovima ogromne Kindle biblioteke, ja ih imam par trenutno na racunaru...
Inace, Android app koja se zove FB Reader provereno podrzava taj format... Nije bas tako lepo formatiran tekst kao na Kindle, ali .mobi format radi...

Malopre sam gledao na amazon.de i oni ne salju Kindle u CH i ako na amazon.com stoji da oni pokrivaju i CH

Pa vidi ti mozes naprosto probati da ih povezes kako si zamislio, ali ja mislim da neces dobiti napajanje za fleh memoriju, u svakom slucaju nece nista crci.Zveroljub napisao:Ovaj...ne cuje baba sine...![]()
Ili, da budem jasniji, veliki komad treba gurnuti u tesnu rupu![]()
Mada mi nikako nije jasno ni kako pristupis podacima sa hard diska drugog racuara, kroz njegov usb port.
Moram ponovo da ti skrenem paznju, da imas hardverski dva moda tog usb porta
1. kad neki uredjaj tablet ili mobilni kacis na neki PC, i onda prilazis memoriji tog tableta/telefona
2. kad na isti taj tablet ili telefon pokusavas da nakacis neki usb flesic, onda se koristi isti port(mini-micro) ali sa drugim kablom, koji spaja dva pina, i pravi napajanje koje pokrece eksternu flesh memoriju
I dalje nemam dovoljno podataka da budem 100 posto siguran, koje je resenje za tvoj problem, i da li ga ima.
Re: AW: Računari
Koja je fora sa US verzijom?Rakhil napisao:Zaobisao bih Sonija, opet smaraju sa svojom tehnologijom, servisima, itd. Kindle ima bolju podrsku i laksu kupovinu knjiga, veci izbor itd.
Nasao sam mogucnost da kupim verziju za US trziste ali mi covek tvrdi da onda nemam pristup francuskom amazonu i da cu moci da citam samo knjige na eng.

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Iskreno, nemam ideju. Svi Kindlovi koji su meni prosli kroz ruke su bili ili UK ili USA, i regularno primaju materijal koji im das.
Re: AW: Računari
Pa oni primaju sve sa kompa ali nemas pristup evropskom amazonu.
Mada to verovatno moze da se crakuje.
Uglavnom razmislicu jos tj. narucio bih Kindle ali ga svabe iz nekog razloga ne salju u CH.
Mada to verovatno moze da se crakuje.
Uglavnom razmislicu jos tj. narucio bih Kindle ali ga svabe iz nekog razloga ne salju u CH.
Ne kontam sta coveku treba(najbolje da fotografise sta treba da prikljuci gde sa sve portovima) ali kabl za povezivanje "usb na usb" dva kompa postoji. Cini mi se da su u sk testirali onomadBax napisao:
Mada mi nikako nije jasno ni kako pristupis podacima sa hard diska drugog racuara, kroz njegov usb port.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Crkla mi je moja AM2+ ploča, Trojanac i Bax su upoznati sa time, i zahvaljujem im se ovim putem. Sad vodim na još jedno pivo
Razmišljao sam da li da menjam ceo komp, ali ipak neću, pa pošto je procesor (Phenom X4, 95x, ne sećam se poslednje cifre) ostao živ, naručim AS Rock ploču N68C-GS-FX inače jedinu AM2+ koju sam našao u BG a da je nova, podržava AM2 do AM3+, 2xDDR2 i 2xDDR3, itd.
Treba sutra da je pokupim u Gigabajtu, 5000 dinara je. E sad, ja imam 2x1GB DDR2 800mHz, pa se pitam da li se isplati uzeti neki DDR3, čisto da pojačam konf. jer bih stavio Win7. Dao bih do 30e, šta da uzmem za te pare?
Grafika je Gainward 9800GT 1GB Special Edition(šta god). Tako da mislim da to nije loša konf. i da vredi uložiti još malo da joj se produži vek. Možda i neki AM3 ili AM3+ procesor dodam kasnije.
Takođe sam i zamenio napajanje, stari Frontier 500W je zamenjen sa LC Power 600W, po Trojančevoj preporuci koji je imao strpljenja i veoma mi pomogao u celom problemu.

Razmišljao sam da li da menjam ceo komp, ali ipak neću, pa pošto je procesor (Phenom X4, 95x, ne sećam se poslednje cifre) ostao živ, naručim AS Rock ploču N68C-GS-FX inače jedinu AM2+ koju sam našao u BG a da je nova, podržava AM2 do AM3+, 2xDDR2 i 2xDDR3, itd.
Treba sutra da je pokupim u Gigabajtu, 5000 dinara je. E sad, ja imam 2x1GB DDR2 800mHz, pa se pitam da li se isplati uzeti neki DDR3, čisto da pojačam konf. jer bih stavio Win7. Dao bih do 30e, šta da uzmem za te pare?
Grafika je Gainward 9800GT 1GB Special Edition(šta god). Tako da mislim da to nije loša konf. i da vredi uložiti još malo da joj se produži vek. Možda i neki AM3 ili AM3+ procesor dodam kasnije.
Takođe sam i zamenio napajanje, stari Frontier 500W je zamenjen sa LC Power 600W, po Trojančevoj preporuci koji je imao strpljenja i veoma mi pomogao u celom problemu.