Zatamnjena stakla
Re: Zatamnjena stakla
Neće dopustiti jer se ne zna poreklo tih folija, da li smeju da se ugrađuju ili ne. E sad, kako će i kada, i da li će to sve zaživeti...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Llumar iz black glassa koliko znam imaju papir o nekom atestu/sertifikatu same folije...
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Oni su meni nudili i neki "sertifikat" za slučaj da zatamnim u zakonskom okviru...nije se dogodilo 

Black glass falsifikuje papire koje je dobio kod nas za merenje propustljivosti odredjenih folija na skroz providnom staklu. I to nije nikakav atest, niti potvrda, vec izvestaj o merenju. Uzeli strane iz izvestaja koje im odgovaraju, na nekom drugom papiru unesu podatke kola i kao ljudima izdaju atest. Stvar za zatvor.
Inace svako ko kupuje renomirane folije dobija od proizvodjaca neki sertifikat.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Inace svako ko kupuje renomirane folije dobija od proizvodjaca neki sertifikat.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nismo se shvatili.
Taj atest što su oni kao davali je naravno nevalidan. Oni su to davali kao atest prepravke što ne stoji... Poenta je da su te folije koji oni ugrađuju prošle neko merenje, uvoz, proceduru, kako god, dok ove druge nisu i ko zna kojim kanalima stižu.
Taj atest što su oni kao davali je naravno nevalidan. Oni su to davali kao atest prepravke što ne stoji... Poenta je da su te folije koji oni ugrađuju prošle neko merenje, uvoz, proceduru, kako god, dok ove druge nisu i ko zna kojim kanalima stižu.
Ja sam razumeo, ali sam odgovorio Ivanu prvenstveno vezano za to sto nude.

Ovo što će tražiti po novom (od proizvođača) mislim da se ne odnosi na % zatamnjenja folije, već na neke fizičke karakteristike.Markoni napisao:Ja sam razumeo, ali sam odgovorio Ivanu prvenstveno vezano za to sto nude.
Tako je, samo jos uvek ni oni ne znaju ko ce to ispitivanje da radi, tj moze li se uraditi kod nas jer je to koliko sam shvatio dosta kompleksno ispitivanje. Vreme ce pokazati.
Videćemo, ako mož' da se prođe moći će...a to za "papir" u B.G. nisam poverovao ni kada su mi nudili, znam da se ne uklapa u zakon ništa više od stepena zatamnjenosti mojih folija napred. Ipak mislim da ćemo moći još neko vreme s folijama.
Da c/p sa druge teme.
Svaki deo koji ide na vozilo mora biti homologovan. To znači da će folije morati imati homologaciju.
Posle se ispituje način ugradnje i dobija atest.
Analogno kao za LPG.
Svaki deo koji ide na vozilo mora biti homologovan. To znači da će folije morati imati homologaciju.
Posle se ispituje način ugradnje i dobija atest.
Analogno kao za LPG.

Stavio 50icu sa strane, na zadnje staklo 40icu. Tako mi je bilo na FRu i R26, i sa tim sam bio najzadovoljniji.

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3